Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Što još znači simbol ananasa?

Posljednjih dana jedan od najtraženijih pojmova na Google tražilici postao je ni manje ni više nego – ananas.

Posljednjih dana jedan od najtraženijih pojmova na Google tražilici postao je ni manje ni više nego – ananas. Pretpostavljamo da ste se lagano osmjehnuli jer ste i vi naišli na vijest ili viralni video na društvenim mrežama u kojem par objašnjava kako se ispostavilo da je ananas motiv swinger parova.

Naime, parovi navodno odijevaju odjeću s ananasom na putovanjima kako bi dali do znanja drugim (swing) parovima da ih zanima swinganje. Osim toga, ako ananas imate kao ukras na vratima, time dajete do znanja svojim susjedima vaše seksualne sklonosti.

No to nije sve. S obzirom na to kako ananas zapravo reprezentira ‘gostoprimstvo i dobrodošlicu’, stavljajući ga na vaš trijem ili na poštanski sandučić, time svima dajete do znanja da se kod vas održava swinger party.

Osim očitog značenja koji je zaintrigirao cijeli svijet, zanimalo nas je što zapravo on simbolizira s obzirom na to da je rasprostranjen gotovo u cijelom svijetu.

Tijekom povijesti postao je simbol gostoprimstva i dobrodošlice, luksuza i ljepote, kao i plodnosti, rata i kraljevske obitelji. Iako se ova simbolična značenja međusobno jako razlikuju, svi imaju jednu zajedničku stvar: slatko voće i predivnu simetriju ananasa. Stoga, donosimo vam nekoliko objašnjenja značenja ovog slatkog užitka koji nas ljeti hladi, a pomaže i topiti masne naslage i celulit.

1. Luksuz

Stoljećima je ananas znak luksuza. Navodno je Kristofor Kolumbo ananas donio u Španjolsku 1493. godine, a Europljani su se zaljubili u njegovu slatkoću. Nažalost, Europa nije bila pogodna za uzgoj ananasa, a njegov uvoz zahtijevao je dug, opasan i skupi put. U to se vrijeme koristio kao ukras za stol, a ljudi ga nisu jeli sve dok se nije počeo kvariti. Zanimljivost je što su ga često iznajmljivali (jer je bio skup za kupiti) kako bi se ga pokazivali susjedima i prijateljima tijekom večera i pravili se važni jer se smatralo da je to način na koji mogu steći naklonost i uštedjeti novac.

2. Dobrodošlica i gostoprimstvo

Davne trgovačke rute između ranog američkog svijeta i Kariba bile su vrlo opasne, a biti sposoban vratiti se s putovanja u jednom komadu i donijeti sa sobom ananas značilo je prava pobjeda. Dakle, ako ste u nečijoj kući dočekani s ananasom, to je znak da vam domaćin nudi sve što vam može dati. Od tada je ananas postao znak gostoprimstva. Također, kada bi se mornari vratili s opasnog putovanja, često bi na trijemu ostavljali netaknuti ananas kao znak njihovog sigurnog povratka kući.

3. Muškost

U vrijeme Azteka, bogovi su uzimali ananas kao znak muškosti tako da su se penjali na drvo i uzimali ananas, a također su morali proći kroz debelu koru ananasa kako bi uživali u njegovoj slatkoći. No, postoje i fizički razlozi zašto ananas pomaže čovjeku da bude muževniji, a to su mangan, tiamin i vitamin C koji se nalaze u njemu.

4. Ljepota

Kaže se kako je ljepota u oku promatrača. Sve od vremena Aristotela i starih Grka, ideja simetrije bila je lijepa. Proporcionalnost se također smatralo lijepim. U kasnijim vremenima sveti je Augustin na ljepotu gledao kao na ravnotežu i formu. Ananas se tu našao kao savršeno simetrično voće – sve do vrha krune. Način slaganja ploda ananasa isto je tako vrlo simetričan. Cvjetovi su lijepo poravnati, a svaka strana ananasa je simetrična.

Više

Budi fit

To je zapravo dobro, sad ćemo vam objasniti i zašto!

Gastronomija

Donosimo tri jednostavna recepta koji će oduševiti goste i osigurati vam titulu majstora roštilja!

Budi fit

Pronašli smo zgodan i ukusan recept za zdrav napitak koji će nam pomoći ubrzati skidanje kilograma.

Savjeti stručnjaka

Želite imati prekrasnu, zdravu i blistavu kožu lica, no to vam se čini kao nemoguća misija?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.