Što kad je Jupiter u Jarcu?

Nakon što je godinu dana boravio u Strijelcu, Jupiter će 3.12.2019. prijeći u znak Jarca kojeg će idućih godinu dana oplemenjivati svojim hodom. Kako će se koji znak nositi s ovim tranzitom?

OVAN

Zbog kvadrata Jupitera iz Jarca neki bi se Ovnovi mogli malo ulijeniti. No kako je u istom znaku (Jarcu) i Saturn i Pluton, to će zahtjevi za disciplinom, redom i radom postojati i dalje. Stoga je vjerojatnije da će Ovnovi balansirati između faza pretjeranog opuštanja i pretjeranog rada. Treba naći zlatnu sredinu.

BIK

Pozicija Jupitera u Jarcu, Bikovima će odlično odgovarati. Kako je Uran u Biku, na nebu će zaživjeti i trigon Jupitera i Urana koji je na neki način aspekt sreće. Sve ovisi o pojedinačnoj natalnoj karti, no općenito uzevši, Bikovima će porasti optimizam i volja za životom.

BLIZANAC

Blizanci će odahnuti od prethodne godine kad nisu imali mjeru. Vratit će se ispravnijim procjenama i uspijevati naći zlatnu sredinu. Moguće je da će dobiti potporu drugih za neke svoje ideje, a nije isključeno ni nasljedstvo. No sve će se ispreplesti i s odgovornošću koju će trebati preuzeti.

RAK

S već dvije opozicione planete u Jarcu (Saturn i Pluton), Rakovi bi ulazak Jupitera u Jarca mogli doživjeti kao dodatni teret na svoju vagu. Pred njima je vrijeme iskušenja kad će trebati balansirati na temu suživota i prihvaćanja drugih čak i onda kad im to nije po volji.

LAV

Nakon što su im se neke poslovne mogućnosti prethodnih godina možda zablokirale, ovaj tranzit mogao bi Lavovima otvoriti neki novi put za poslovni razvoj ili bolje radno mjesto. No sve će to biti povezano i s trudom, tako da će prilike za opuštanje izostati.

DJEVICA

Ulaskom Jupitera u Jarca, Djevice će prijeći s magarca na konja. Pred njima će se otvoriti neslućene mogućnosti razvoja gotovo na svim poljima. Ne samo zbog Jupitera, nego i zbog Urana u Biku, kao i Saturna i Plutona u Jarcu. Ovo je njihovih pet minuta.

VAGA

Moguće je da će neke Vage dobiti priliku riješiti svoje stambeno pitanje, no i tu će biti potreban trezven stav. Novi optimizam ili prilika da sagledaju stvari od početka do kraja, u cjelini, učinit će ih zrelijim osobama. Neka se samo ne opuštaju preko mjere.

ŠKORPION

Sve svoje poteze pod Jupiterom u Jarcu, Škorpioni će vući ne samo smjelo, nego i s iskrenom vjerom u uspjeh. Doživjet će novi polet i uspjeti nadvladati neugodnosti koje im donosi opcioni Uran. Bit će to dobrodošla pomoć u mnogim situacijama kad će dobiti dobar vjetar u leđa.

STRIJELAC

Zbrajanje rezultata prethodne godine bit će im sigurno na dnevnom redu. Zadovoljstvo postignutim ili nezadovoljstvo propuštenim prilikama kojih će sada biti potpuno svjesni, doživljavat će kao pročišćenje. Nekim će porasti samopouzdanje, a nekim obratno.

JARAC

Nakon 12 godina, povratkom Jupitera u Jarca otvorit će im se mnoge nove prilike i mogućnost za razvoj na svim područjima. Jarci će se zaista moći razmahati, no onako kako oni znaju, svrhovito i konstruktivno. Bit će ovo vrijeme njihove ekspanzije i zadovoljstva. Neka samo rade dalje.

VODENJAK

Mogućnost da sagledaju stvari uistinu onakve kakve jesu, učinit će Vodenjake gotovo pa vidovitima. Ponekad će biti toliko ozbiljni u svojim unutrašnjim previranjima, da će izgledati kao da su se odvojili od vanjskog svijeta. Njihova intuicija bit će na velikom dobitku.

RIBE

Nakon par godina suše kad se radi od društvu, ili prosvjetljenje kroz koje su vidjeli da im neki prijatelji to baš i nisu, Ribe će opet otvoriti svoju dušu ka drugima i uspijevati se zbližiti s ljudima koje će prepoznati kao iskrene prijatelje. Neka se samo ne vraćaju onim starim koji su ih razočarali.