Što kada ostanete bez intimnih odnosa?

Redovan seksualni život ima niz prednosti, a nedostatak istog uništava zdravlje, vjerovali vi tome ili ne. Navest ćemo vam neke od posljedica ako ga prestanemo upražnjavati.

Osjećat ćete se beskorisno

Najgore osjećaj na svijetu je kad shvatite da nikome niste potrebni, a to se događa ako ne postoji intiman odnos s voljenom osobom. Osjećat ćete se depresivno i tužno. Suprotno tome, redovan seks je odličan lijek za depresiju i stres.

Imat ćete čudne snove

Opsesivni snovi i fantazije povezane sa seksom ili orgazmom. To je to!

Bit će vam se teže razbuditi

Nema zadovoljstva, lijeni ste i depresivni. Nećete htjeti izaći iz kreveta. Muškarci će imati problem s ejakulacijom i nisku želju za seksom, a žene će imati problema s postizanjem orgazma.

Nivo stresa će porasti

Seks je jedan od najboljih lijekova za stresa. Aktivan seksualni život pomaže u smanjenju nivoa hormona stresa u vašem tijelu.

Povećava se rizik od raka

Rak prostate je jedan od najčešćih oblika raka kod muškaraca. Statistika kaže da 1 od 7 muškarca ima dijagnozu rak prostate. Život bez seksa na duži period može povećati rizik od raka prostate.

Imat ćete problema u vezi ili braku

Normalan obiteljski život nije moguć bez seksa. Prema istraživanju, manjak istog je jedan od glavnih razloga za razvod.

Počet ćete gubiti želju za seksom

Seksualni nagon nestaje. Ako ste duže bez intimnih odnosa, to znači da ne stimulirate svoje spolne organe, što dovodi do smanjenja seksualnih hormona i smanjenje seksualne želje.

(Stil.kurir.rs)