Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks i osjećaji

Što muškarci žele u krevetu?

Muškarci su konačno otkrili što zaista žele u krevetu, a to nisu isključivo intimni odnosi.

Mnogi vjeruju da su muškarci opsjednuti seksom, te da je to jedina stvar koja ih zanima. Istraživanje iz 2017. pokazalo je kako mnogi muškarci glume zainteresiranost za seks, iako ih to baš i ne zanima. Istraživanjem ove tematike,  uz seksualne ankete, seksualni terapeuti došli su do velikog objašnjenja o tome što muškarci žele u krevetu.

Emocionalna povezanost

Nedostatak emocionalne veze s dugogodišnjim partnerom jedan je od najvećih inhibitora seksualne želje kod muškaraca, pokazalo je istraživanje iz 2017. objavljeno u The Journal of Sex Research.

Zanimljivo je da su u istraživanju muškarci naveli potrebu da se osećaju željenim, strah od odbijanja i nedostatak emocionalne veze s partnericama. Iako uglavnom vjerujemo da  žene moraju osjećati povezanost da bi imale seksualni odnos, emocionalna povezanost je zaista važna i za većinu muškaraca.

Potreba da se osjete željenim

Studija objavljena 2021. godine otkrila je da je mnogim muškarcima važno osjećati se poželjno. Rezultat istraživanja pokazao je da se 12 %muškaraca nije osjećalo željeno u svojim vezama, dok je za 8,4 % muškaraca osjećaj želje bio “ključan”. Muškarci su također istaknuli da je dovoljno da im partnerica kaže da su poželjni kako bi se oni osjećali tako.

Želja da žene češće preuzmu inicijativu

Studija iz 2004. otkrila je da su sudionici istraživanja čeznuli da njihove partnerice češće preuzimaju inicijativu.

Autori rada objavljenog u The Journal of Sex Research 2013. pitali su 44 heteroseksualno aktivna muškarca koliko često njihovo ponašanje i interakcije u seksualnim odnosima prate tradicionalna očekivanja o tome što radi žensko, a što muško.

Zaključak je da mijenjanje “rodnih seksualnih scenarija”, ili tradicionalnih načina na koje bi hetero muškarci i žene trebali komunicirati jedni s drugima, ima potencijal povećati rodnu ravnopravnost, kao i seksualno zadovoljstvo oba partnera.

Žele nježnost

Kada dobiju komplimente na račun svog izgleda, muškarci se osjećaju poželjnim, tvrde autori istraživanja objavljenog u časopisu The Journal of Sex & Marital Therapy. Ispitanici su mahom govorili da vole da im njihova partnerica kaže da su lijepi i poželjni, budući da ne dobivaju tako često slične komplimente.

Muškarci žele da njihova partnerica doživi orgazam

Mnogi misle da muškarcima nije stalo do toga da žene dožive orgazam prilikom intimnih odnosa, međutim istraživanja su pokazala suprotno. Nije iznenađujuće da su muškarci u istraživanjima naveli veće samopoštovanje i osjećaj muževnosti ako su žene doživjele orgazam.

Fantazije bez osude

Otvorena seksualna komunikacija i razgovori na ovu temu, prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Social and Personal Relationships važni su za zdrav odnos kako bi shvatili na koji način mogu  zadovoljiti jedno drugo

Ne propustite

Seks i osjećaji

Kada govorimo o rodovima ili seksualnim orijentacijama, danas postoje mnoge, što nije čudno da značenja nekih može zbuniti.

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Seks

Obdareni ili ne, ako „On“ ne stoji, od seksa ništa.

Seks

Malo smo istražili najčešće mitove i istine o seksu u dugotrajnim vezama te vam donosimo 8 najčešćih mitova u nastavku teksta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.