Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Što se s godinama događa s našim vidom?

Dok se „tješimo“ da godine baš i ne utječu na nas, naš vid je ponekad prvi koji nam izdaje poslušnost.

Vjerovanja smo da probijamo dobne granice kada je u pitanju naš izgled i kondicija, ali kad je u pitanju naš vid, situacija je obrnuta. Potreba za korekcijom vida i dioptrijskim naočalama je u porastu u gotovo svim dobnim skupinama. I dok su prezbiopi 20-og stoljeća bili mahom 50-godišnjaci, danas se to stanje pojavljuje već u 40-ima.

Nakon navršene 40-te godine ulazimo u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost te se smanjuje akomodacijska sposobnost oka. Oko gubi na fleksibilnosti uslijed čega teže fokusira objekte, što u današnje vrijeme radi pojačanog korištenja digitalnih uređaja, dodatno povećava opterećenost oka.

Osjećate li sljedeće?

  • učestalu napetost u očima
  • glavobolje povezane s gledanjem
  • sve slabije vidite čitati slova s mobitela, udaljavate od očiju, osobito u sumrak
  • imate problema i s jasnim pogledom na blizu, daleko i na srednju udaljenost

Ako su vaši odgovori potvrdni, ne očajavajte jer postoji rješenje – Varilux progresivne naočale.

Ne dozvolite da vas prezbiopija sputava u vašoj svakodnevici

Progresivne naočalne leće ili kako se još nazivaju i multifokalne, imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jakosti, zbog čega vam omogućuju oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala. Progresivne naočalne leće korigiraju refrakcijsku pogrešku na svim udaljenostima: od predmeta na blizu, onih na srednjoj udaljenosti, do udaljenih predmeta, potpuno su prilagođene potrebama svakodnevnog života, od jutra kada ih stavite do navečer kada ih skinete prije spavanja.

Bez ograničenja za oštar vid na svim udaljenostima

Riješite probleme s vidom koji vas ograničavaju u svakodnevnom životu uz Varilux progresivne naočalne leće, dokazano #1 naočalne leće u svijetu prema preporuci stručnjaka. Varilux u sebi sadrži sve tri zone gledanja: blizinu, srednju udaljenost i daljinu, kroz koje gotovo neprimjetno prelazite uz prilagodbu potrebama nosioca. Za „vid bez ograničenja“ Varilux je najbolje rješenje, ne samo kada je u pitanju oštar vid na svim udaljenostima, već i najbolja zaštita za vaše oči.

Pitajte očnog specijalista za Varilux progresivne naočalne leće, uz garanciju autentičnosti i zadovoljstva, u Essilor partner optikama. Više informacija potražite na www.essilor.hr.

Više

Savjeti stručnjaka

Razgovarali smo s Katarinom Šarac, optometristicom iz Vision centra - Ocularia iz Zagreba ( Ilica 158)

Savjeti stručnjaka

Primijetili ste da vi ili netko iz vašeg okruženja, poznanici, prijatelji, obitelj, imaju problema s čitanjem?

Savjeti stručnjaka

Godinama naš vid slabi, što ima (in)direktan utjecaj na naš uspjeh. Upravo ta dobna dalekovidnost ili prezbiopija ponekad ograničava naša ostvarenja.

Istaknuto

Što kad nam ruke postanu prekratke?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.