Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks i osjećaji

Što smo naučili od najvećih zavodnika s malih ekrana?

Kako odrastamo, mijenjaju nam se parametri i iz perspektive 2021. godine neki super likovi iz omiljenih serija nam se čine sasvim drugačijim.

Još kao djevojčice znale smo maštati o nekim likovima koje smo gledali na ekranima. Bilo je tu sportaša, pjevača, glumaca… koje smo naprosto idealizirali.

I upravo ti čudni, privlačni, šarmantni, zavodljivi likovi jednu seriju čine dobrom, uspješnom… Baš te tipove iz serija nerijetko sasvim pogrešno pretvaramo u “idole” i obožavamo ih, čak ne ni sami od sebe, već i dobrim dijelom zahvaljujući onima koji kreiraju popularnu kulturu i pišu nebrojene tekstove koji nam objašnjavaju zašto je ovaj ili onaj tip (da ne kažemo, lik) savršen.

Kako odrastamo, mijenjaju nam se parametri i iz perspektive 2021. godine neki super likovi iz omiljenih serija nam se čine sasvim drugačijim.

Idemo malo analizirati….

Faca iz “Seksa i grada”

On je emocionalno nedostupan muškarac, onaj koji vara. I usprkos svemu, dugo je bio obožavan i ne vjerujemo kako ijedna od nas misli da je to treba završiti s likom poput Face. Vjerujemo kako bi Aiden bio bolji izbor! Reći ćemo veliko DA za one tipove muškaraca koji podržavaju, razumiju, posvećeni su, pažljivi i žele da budu tu gdje jesu (u odnosu) i znaju kako se to radi.

Simon Basset iz serije Bridgerton

Čuvajte se muškarca koji osobni interes stavlja ispred svega. Daphne Bridgerton je imala svijetlu budućnost, a susret sa Simonom je prilično ugrozio njen položaj. Zatim je manipulirao s njenim neiskustvom izluđujući je. Malo bi bio s njom, malo ne bi… Ako tip kaže da ne želi vezu/brak jednom (pa onda i još jednom), možda je to dobar znak za okrenuti se i otići?

 

Joe iz serije You

Odnos toplo/hladno, to je naš Joe. Šalu na stranu, iako opasne karakteristike ovoga lika i nisu baš tipične za veze (i sasvim očigledno dodate zbog TV dinamike) neke osobine koje ima Joe su mnogo realnije i nešto s čim se susrećemo. Iako su nam misteriozni tipovi opasno zavodljivi, njegova opsesija je posve zabrinjavajuća. Pa nitko ne želi uhodu koja čini sve ne bi li se savršeno uklopio u njihov ljubavni život i potrebe. U Joeovom slučaju je to opisano prilično doslovno, ali je sve u svemu sinonim za tipa koji je mnogo više zagrijan dok “juri” partnerstvo i pažnju, nego kad ih stvarno dobije.

 

Schmidt iz serije Nova djevojka

Čovjek -dječak, to je to. Ako nekako uspijemo zanemariti hrpetinu rasističkih stereotipa i komentara, on je ozbiljno nezreo tip. Onaj tip čovjeka koji usprkos svemu ne želi mijenjati svoje adolescentske navike i način života čak i kad vidi da to više nema smisla.

 

 

Ezra iz Slatkih, malih lažljivica

Hej, on se zaljubljuje u učenice! Seksi profesor koji se upucava učenicama može biti zabavan scenarij samo u roleplay varijantama. U svakoj drugoj, u stvarnom životu, dolazi s mnogo mnogo problematike i znakova pitanja i uzvika. Tako je i Ezra, iza svog lijepog lica i privlačnosti, zapravo prilično jeziv tip.

 

Ross iz Prijatelja

Pa, činjenice su činjenice, a one kažu da je Ross savršena kombinacija ranjivosti i osjećajnosti i… ozbiljne narcisoidnosti. Tip kao što je Ross ima problem s manjkom samopouzdanja i primjer je “ranjivog maskuliniteta” koji konstantno želi pažnju da bi se osjećao bolje. Uz toliko nesigurnosti i unutrašnjih nemira, bolje da razmislite dva puta prije nego što započnete bilo što.

 

Friends

Barney iz Kako sam upoznao vašu majku

Tipičan primjer frajera koji ženu tretira kao stvar! Iako je beskrajno šarmantan tip koji se super oblači, društven je i privlačan, Barney je tip kog treba izbjegavati u širokom luku.

 

 

Izvori: Stil / buro247.rs

Pročitajte još

Video box 1

Dajemo  vam nekoliko argumenata zašto biste trebali nabaviti televizor većih dimenzija ekrana.

Dizajn

Budi u trendu uz najnovije Prestigio tablet računalo!

Dizajn

Smanjite negativne posljedice tableta na kvalitetu spavanja.

Moj dom

Popularni gadgeti uvlače se u sve sfere naših života.

Advertisement