Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

Što su to menstrualne čašice?

Menstrualna čašica je ekonomična (trajanje joj je 3-4 godine, a cijena oko 200 kn), a uz to je i ekološka.

Mogu li voziti bicikl, obući bijeli komad odjeće i koliko moram potrošiti na uloške ili tampone ovaj mjesec? Zamislite samo to da o ovome više ne morate razmišljati. Tipični problemi intimne njege tijekom menstruacije stvar su prošlosti, uz menstrualne čašice Intimina Lily Cup – svjetski hit koji je od sada ekskluzivno dostupan i u Hrvatskoj.

lily_cup_b_box

Vrijeme je za isprobati novi proizvodu tvrtke INTIMINA koja je uz KegelSmart, uređaj za jačanje mišića dna zdjelice koji je oduševio moje pacijentice, u svojoj liniji za intimnu njegu ima menstrualnu čašicu- Lily cup,“ kaže nam doktorica Maja Gudelj iz poliklinike Ginecej i preporučuje proći menstruaciju uz ovaj moderni intimni proizvod.

Lily cup, menstrualna čašica, načinjena je od nježnog medicinskog silikona, umetne se u vaginu tijekom mjesečnice kako bi prikupljala menstruacijsku krv i tako odlično zamijenila tampon ili higijenske predloške.

lily_cup_compact_a_collapse

Nakon što se savlada pravilno postavljanje menstrualne čašice, ona se priljubi uz stijenke vagine, ne bi se smjela niti osjetiti i s njom za razliku od tampona nema isušivanja i iritacije rodnice.

Tijekom mjesečnice menstrualnu čašicu je potrebno prazniti, okvirno 8 h, a najduže nakon 12 h, tada se opere i umetne natrag u vaginu. Koliko često trebate isprazniti ili zamijeniti menstrualnu čašicu ovisi o veličini čašice i količini menstruacijskog krvarenja. Primjećujete, Lily cup se može držati dvostruko dulje od tampona i može se isprazniti rjeđe nego što bi se trebao zamijeniti tampon tijekom menstruacije. Lily cup je osobito praktičan ljeti, na moru, jer s njim se može i plivati.

Izrađuju se u dvije veličine koje se biraju ovisno je li žena vaginalno rodila ili ne.

Za čišćenje Lily cup-a se koristi voda i sapun.

Menstrualna čašica je ekonomična (trajanje joj je 3-4 godine, a cijena oko 200 kn), a uz to je i ekološka.

Komentari pacijentica koje koriste Lily cap većinom su vrlo pozitivni, “ objašnjava nam doktorica Gudelj , te napominje dvije važne stvari:

  • mogu je koristiti i žene koje imaju spiralu
  • nije namijenjena ženama s očuvanim djevičnjakom

ginecej

Više

Savjeti stručnjaka

Drovelis je novi kombinirani oralni kontraceptiv koji sadrži prirodni estrogen (Estetrol, E4 ) koji se sintetizira u fetalnoj jetri tijekom trudnoće i koji se...

Savjeti stručnjaka

Menopauzom prestaje generativna funkcija, te jajnik postaje žlijezda koja proizvodi samo androgene.

Istaknuto

HPV može uzrokovati čak šest vrsta raka, dok svaki treći niti ne zna da postoji besplatno cjepivo za sve mlade do 25. godina do...

Savjeti stručnjaka

Rijetke su one žene, ali i muškarci, koje će ovu problematiku naglasiti razgovarajući s liječnikom. Rjeđi će to povjeriti prijateljima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.