Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Što treba znati pri traženju novog posla?

Ako ste u potrazi za novim poslom, donosimo vam najbitnije stvari na koje morate pripaziti u traženju novog radnog mjesta.

Trenutna situacija na tržištu u svakom pogledu nije sjajna. Mnogo je ljudi ostalo bez posla, a možda baš i vi koji ovo čitate. Mnogi su dali i otkaz zbog nezadovoljstva u firmi najčešće izazvano posljedicama pandemije odnosno financija. Stoga, ako ste u potrazi za novim poslom, donosimo vam najbitnije stvari na koje morate pripaziti u traženju novog radnog mjesta.

Životopis

Prva stavka je urediti životopis odnosno dodati i posljednje radno mjesto. Istaknite svoje vještine, sposobnosti, što ste naučili na prethodnim poslovima. Ovisi u kojoj branši radite, ali skoro niti u jednoj nije više dovoljno napisati životopis samo u Wordu već se trebate potruditi oko njegove prezentacije. Vaša fotografija, dizajn životopisa koji mnogi rade pomoći raznih besplatnih templatea ili u Canvi sjajno su rješenje za to. Ako radite kreativan posao i iza sebe imate razne projekte, vidljiva postignuća, portfolio koji objedinjuje vaše najvažnije projekte nikada nije na odmet, već naprotiv, provući će poslodavca na onaj poziv – „želimo vas upoznati“.

Sastanak s budućim poslodavcem

Vjerujemo da ma koliko god iskustva imali, intervju s potencijalnim poslodavcem uvijek izaziva nervozu. Bitno je da budete poslovno odjeveni, ako ste žena, decentno našminkani jer i vaš izgled puno toga govori o vama. Za sam intervju najbolje bi bilo vježbati doma pred ogledalom, ili snimite svoje predstavljanje na mobitel te ga preslušate. Tako najbolje ćete vidjeti greške – zamuckujete li, ponavljate li se, imate li poštapalica itd. Uz to, ako ste već nekoliko puta ponovili vaše predstavljanje na glas, imat ćete manje treme pred publikom.

Znajte koliko vrijedite

„Koji plaću očekujete?“ jedno je od najgorih pitanja svima. Iako bismo željeli što više, s druge strane bojimo se što će budući poslodavac reći pa najčešće kažemo nižu plaću s kojom u krajnosti niste zadovoljni. Važno je informirati se o trenutnim plaćama na tržištu u vašoj branši. Napravite i popis svega što znate, što radite odnosno što nudite te sukladno tome formirajte željenu plaću te tako obrazložite poslodavcu zašto baš toliko tražite.

Dobro je znati!

Ako ste u financijskoj krizi i hitno vam treba posao, nemojte pokazati svoj očaj. Svoj privatni život ostavite po strani i pokažite interes i strast za radom.

Također je vrlo bitno da ne komentirate sadašnjeg ili bivšeg poslodavca. Znate kako se kaže – o bivšima sve najbolje! Nemojte biti nesigurni i baš zato  vježbajte doma, pred ogledalom ili vašim bližnjima ako će vam biti lakše, razgovor s poslodavcem.

No, nemojte biti niti previše uzbuđeni tako da hvalite firmu u koju ste došli na razgovor i dajete im do znanja kako vam je san raditi za njih. Umjesto toga, istaknite svoje kvalitete i zašto biste se uklopili u kulturu firme te kako biste baš vi doprinijeli razvoju firme.

Izvor Profitiraj.hr

Ne propustite

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Dobar posao

Jedan od ključnih elemenata borbe za ravnopravnost spolova jest osigurati jednakost plaća za jednak rad, međutim, istraživanja i dalje otkrivaju duboke disparitete u primanjima između...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.