Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
ne želi seks
ne želi seks

Seks

Što učiniti kada vaš partner ne želi seks?

Osjećate se napaljeno u krevetu i započinjete “igru” s partnerom, ali on/ona se okrenu i kažu vam da samo žele spavati.

Osjećate se napaljeno u krevetu i započinjete “igru” s partnerom, ali on/ona se okrenu i kažu vam da samo žele spavati. Ili, sjedite na kauču opuštajući se, uronjeni u svoju omiljenu seriju, kada vam partner dobaci „onaj” pogled, a vi u sebi pomislite: „Ne sada!”

Iako seks sigurno može biti spontaniji i strastveniji od scenarija koje smo upravo opisali, ako ste poput većine parova, vjerojatno ste iskusili određeni stupanj neslaganja u seksualnoj želji u svojoj vezi („sexual desire discrepancy” – izraz koji kliničari i istraživači koriste kako bi opisali kada se naša razina seksualnog interesa ne podudara s razinom našeg partnera).

Razlozi razvijanja razlike u seksualnoj želji među partnerima

Postoji, naravno, mnogo razloga zbog kojih se u vezi/braku može razviti razlika u erotskoj želji među partnerima. Ponekad je to jer je veza zanemarena, drugi put je to jer jedan od partnera možda prolazi kroz neke zdravstvene probleme. Ali, ponekad se čini da se jedan partner jednostavno isključi i više ga ne zanima seksualna intimnost. „Što ćemo onda?”, postaje teško pitanje.

Pod pretpostavkom da su dvije strane još uvijek u vezi koja se bazira na ljubavi i žele riješiti stvari, ovo predstavlja izazov. Ako jedan partner želi spolni odnos, a drugi nije toliko zainteresiran, može se stvoriti osjećaj kao da je cijela veza nestabilna iako to možda nije slučaj u realnosti.

 

 

Možda ćete otkriti da je bijeg u online dating rješenje vaših problema. Do određene točke je. Odustajanje od partnera i prelazak na „novi teren“ pronalaska partnera ima svoje prednosti. Internetsko upoznavanje nudi san o uklanjanju povijesnih prepreka istinskoj ljubavi (vrijeme, prostor, vaše roditelje koji kažu da nijedan dečki ili djevojka nisu dovoljno dobri za njihovo dijete). Internetske stranice za upoznavanje, koje rastu iz godine u godinu, zasigurno olakšavaju više nego ikad prije upoznavanje „šarmantnog princa” ili „princeze iz bajke” iz vaših snova. Barem u to mnogi vjeruju. Međutim, budite sigurni da nije tako u baš u potpunosti.

Mnogi od nas su tu razliku u seksualnoj želji iskusili na vlastitoj koži, u vlastitim vezama, (i, usput rečeno, nije uvijek muški partner onaj koji želi više seksa, a ženski onaj koji želi manje!) i želimo podijeliti neke misli s vama o tome kako kroz ovu fazu prijeći s lakoćom i gracioznošću i da – s ljubavlju.

Prije svega, moramo priznati da postoje različite faze u našem seksualnom životu. Te se faze mogu pomicati naprijed-natrag ili se prosto slučajno nađemo u jednoj fazi u kojoj smo bili prije nekoliko godina i evo nas opet tu. Prema seksualnim pedagozima, ove faze uključuju:

  • Odmaranje: Ako ste u ovoj fazi, možda ste u vezi bez seksa jer ste izabrali napraviti predah od seksa, još uvijek ste djevica ili žudite za seksualnim zadovoljstvom ali ste prekinuli svaku seksualnu aktivnost.
  • Iscjeljenje: Ako ste u ovoj fazi, nastojite prevladati svoje seksualne prepreke i izliječiti ono što vas sprječava imati seksualna iskustva.
  • Znatiželjnost: U ovoj fazi želite saznati više o svojoj seksualnosti i kako je možete poboljšati.
  • Avanturizam: U ovoj fazi dajete sebi dopuštenje da iskusite slobodu što se tiče seksualnog užitka. Volite istraživati svoju seksualnost i to ćete raditi tako što ćete izaći izvan okvira uobičajenog.
  • Transformiranje: Ako ste u ovoj fazi, zainteresirani ste iskusiti „viši” nivo seksualnosti. Želite se pomaknuti izvan fizičkog i ući u područje svega što je erotski moguće.

Dakle, ako jedan od vas pređe u fazu odmora ili zacjeljivanja, a drugi istovremeno u znatiželjnu ili avanturističku fazu… Pa, vidite i sami kakav bi to bio problem!

Što možemo učiniti ako smo u različitim seksualnim fazama?

Prije svega, napravite korak unatrag i sagledajte cjelokupnost vaše veze. Jeste li iza sebe imali mnogo uzbudljivih seksualnih godina na koje se možete osvrnuti i sjetiti se trebate li biti strpljivi i čekati da vaš partner prođe kroz fazu u kojoj je?

Dijelite li i dalje mnoge intimne i nježne trenutke, čak i ako ne kulminiraju u seksu ili seksualnoj igri? Volite li osobu pored vas i želite li ono što je najbolje za nju/njega, čak i ako to znači da ne dobivate ono što želite cijelo vrijeme ili barem neko vrijeme? Znate li oboje kako komunicirati i dijeliti ono što vam se događa, a ne pretvoriti to u krivnju?

Ako otkrijete da je vaša veza u osnovi zdrava i da je vaša ljubav još uvijek jaka, možda jedino nedostaje dio komunikacije ili sposobnost stvaranja veze bez fizičkog seksa. Tu pronalazak seksualnog terapeuta može biti nedostajući dio. Seksualni terapeut ili edukator mogu vam pomoći da otkrijete, raspravite i otkrijete vlastito ponašanje partneru kako bi vaša veza mogla postati jača zbog faze koja se dešava, a ne slabija.

Više

Život u dvoje

I vi nikako pronaći ili jednostavno ne znate kako zavesti muškarca? Je li u pitanju samo manjak sreće?

Život u dvoje

Premda se kaže da ljubav ne košta, izlasci zbog ljubavi svakako da.

Seks i osjećaji

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele.

Horoskop

Astrologija potvrđuje da se suprotnosti privlače, a te veze karakterizira jaka “kemija”, kao i sukob znakova...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.