Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Što žena dobiva udajom?

Vjerovali ili ne, istraživanje sveučilišta Michigan pokazalo je da muž svojoj ženi dodaje 7 sati dodatnog kućnog posla tjedno!

Vjerovali  ili ne, istraživanje sveučilišta Michigan pokazalo je da muž svojoj ženi dodaje 7 sati dodatnog kućnog posla tjedno! Za sve udane žene koje crkavaju od posla kod kuće, evo odgovora zašto je to tako: Muž! Jednostavno! S druge strane, žena svome mužu tjedno uštedi jedan sat rada po kući.

“To je dobro poznata raspodjela poslova: Muškarci više rade na poslu, dok žene više rade kod kuće,” navodi Frank Staford, vođa ove studije. “Situacija postaje gora za žene kada dobiju djecu,” tvrdi on.

Ovo istraživanje je rađeno na temelju 2005 dnevnika koji su vođeni zbog otkrivanja dinamike prihoda. U tim dnevnicima ispitanici su odgovarali na pitanja koliko vremena čiste, kuhaju, rade osnovne poslove po kući…

Istraživanje je pokazalo da su slobodne žene najmanje vremena gubile na kućne poslove (oko 12 sati tjedno), dok su udane žene trošile duplo toliko vremena tjedno za čišćenje, spremanje, kuhanje …

Žene s više od troje djece, tjedno troše i do 28 sati kuhajući za obitelj, peglajući i perući rublje. Za to vrijeme muškarci najviše 6 sati tjedno potroše na kućne poslove koji podrazumijevaju osnovne popravke i tome slično.

Izvor: atma.hr

Više

Duh i tijelo

Otkrivamo vam tajnu sretnih ljudi i načine kako obogatiti svoj životni put ovom pozitivnom emocijom.

Duh i tijelo

Da je netko psihopat često se može čuti u svakodnevnoj komunikaciji. No, kako prepoznati pravog psihopata?

Drama Queen

Kada su poslovne prilike i neprilike u pitanju, stalno smo spremni tražiti neke krivce.

Dobar posao

Bez obzira na vaš poslovni uspjeh postoje stvari kojima nesvjesno ostavljamo određeni dojam kako na kolege tako i na poslodavca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.