Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Što znamo o plavoj svjetlosti i kako se zaštititi?

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Izlazite iz stana, ulazite u stan, palite svjetlo. Računalo, mobitel, ostali digitalni uređaji… Konstantno ste izloženi utjecaju svjetlosnih zraka koje imaju određeni raspon utjecaja i na našu kožu.

Sunčeva svjetlost sadrži crvenu, narančastu, žutu, zelenu i plavu svjetlosnu zraku te mnogo nijansi ovih boja,  ovisno o energiji i valnoj duljini svake zrake (elektromagnetska radijacija). Kombinacija spektra obojenih svjetlosnih zraka stvara sunčevu svjetlost. Bez da kompliciramo i držimo predavanja, reći ćemo vam da, zrake na crvenom kraju svjetlosnog spektra imaju duže valne duljine, znači i manje energije, a na plavom kraju imaju kraće valne duljine, znači i više energije. I upravo plavo svjetlo čini nebo plavim.

Radeći, pa i u dokolici, dnevno provedemo pred ekranima sate i sate,  izlažući, kako oči tako i kožu, značajnim razinama plavog svjetla, a taj će se utjecaj početi pokazivati na našim licima. Osim sunčevog zračenja, umjetno svjetlo koje emitiraju ekrani dovodi do oštećenja kože, a mehanizam djelovanja je identičan – putem oksidativnog stresa. Istraživanja su pokazala da izloženost plavom svjetlu pridonosi stvaranju smeđih mrlja i hiperpigmentacija poput melazme, a moguće i fotostarenja te razgradnji kolagena, što vodi do pojave bora i opuštenosti kože.

Što napraviti?

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Intense Protect SPF 50+ krema za zaštitu od sunca je ultra širokog spektra zaštite. Po prvi puta, fotozaštita je proširena i dalje od UVB i UVA zraka, a sve kako bi se pokrio i za kožu opasan dio sunčevih zraka: visokoenergetsko vidljivo plavo svjetlo (HEV Blue Light). Prilagođena je najekstremnijim uvjetima sunčeve svjetlosti, kao i najosjetljivijim tipovima kože, te se upija za 3 sekunde osiguravajući pri tom tijekom 8 sati intenzivnu hidraciju  bez isušivanja. Otporna na znoj i vodu dolazi u nude nijansi i ne ostavlja bijele tragove.

Osim preranog starenja kože, koje može ubrzati plavo svjetlo, zrake mogu uzrokovati i poremećaje spavanja. I zato, pustite uređaje da se i oni odmore!

Više

Darivanje

Ljekovita i kozmetička svojstva Althea officinalis pretočena u čarobnu liniju L'Erbolario Altea.

Savjeti stručnjaka

Madeži su dobroćudne promjene na koži, a mogu biti u boji kože, smeđi, pigmentirani, plavi, u razini kože ili iznad, na peteljci, s ili...

Savjeti i preporuke

Med Contour Multipower je prava alternativna liposukcija.

Zanimljivosti

Izbor za Kraljicu Zagreba 2022. godine, održat će se u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a djevojke se jedva čekaju predstaviti publici i stručnom žiriju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.