Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju

SheRULES

Stvaranje svijeta u kojem žene napreduju

Žene lideri donose strukturne i kulturološke razlike koje vode do učinkovitih rješenja.

Bilo da se radi o višoj rukovodećoj poziciji u velikoj tvrtki, savjetodavnom položaju u maloj trgovini ili u poljoprivredi, pokazatelji su jasni – osiguravanje većeg sudjelovanja žena u poslovanju donosi mjerljive dobrobiti poduzećima, cijeloj industriji i društvu.

Istraživanje tvrtke Mars pokazuju da poslovni timovi s jednakim omjerom spolova kada je u pitanju prodaja i dobit nadmašuju timove u kojima prevladavaju muškarci. Također, timovi raznolikog sastava donose bolje poslovne odluke. Osim što se zalažu za različitost na radnom mjestu, žene na višim rukovodećim pozicijama vjerojatnije će prihvatiti politike prijateljski orijentirane prema zaposlenicima.

ŽENSKE VJEŠTINE VODE DO UČINKOVITIH RJEŠENJA

Radno okruženje se mijenja i poslovni svijet više nije samo muška igra.

Kada žene postanu vođe na radnom mjestu, one pružaju drugačiji skup vještina i kreativnih perspektiva. Žene lideri donose strukturne i kulturološke razlike koje vode do učinkovitih rješenja. Ova kreativna perspektiva i jedinstven osjećaj za okruženje također im omogućavaju da istražuju i otkrivaju manje detalje koji kod drugih mogu proći nezapaženo.

Liderstvo je jedna od komponenti koja ženama pruža priliku kako bi ostvarile svoj puni potencijal. Women Leading Purposefully još je jedan program, koji je razvila tvrtka Mars u partnerstvu sa Sveučilištem Harvard, kako bi podržao žene na njihovom putu razvoja vodstva. Više od 500 žena sudjelovalo je u obuci osmišljenoj za razvoj ključnih vještina žena voditeljica u tvrtki Mars.

ŽENE U GLAVNOJ ULOZI U TVRTKI MARS

Žene oduvijek igraju važnu ulogu u povijesti tvrtke Mars kao obiteljskog, privatnog poduzeća, a njihov je uspjeh ključan za budućnost tvrtke. Svojom globalnom kampanjom #HereToBeHeard, koja je pokrenuta u proljeće 2021., tvrtka ima za cilj potaknuti promjene u pogledu rodne neravnopravnosti, podržavajući pet UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Inicijativa je dio platforme Marsa pod nazivom Full Potential koja osnažuje žene i premošćuje jaz u rodnim mogućnostima unutar same tvrtke, među partnerima i u oglašavanju tvrtke.

Povodom Međunarodnog dana žena 2023., tvrtka Mars je najavila svoju najnoviju inicijativu #FlipTheStatusQuo koja podržava žene u poslovanju. Brand će udvostručiti bespovratna sredstva od 10.000 dolara, dodijeljenih ženama koje stvaraju promjene, istovremeno pružajući priliku ženama pionirkama za pozitivan utjecaj na svijet. Pobjednici će biti odabrani u partnerstvu sa Savjetodavnim vijećem M&M’S FUND i istaknuti na M&M’S digitalnim i društvenim platformama.

Međutim, inicijativa tu ne staje, tvrtka Mars također želi odati priznanje svojim suradnicama koje ruše prepreke u svom radu i grade inkluzivniji svijet u kojem žene mogu ostvariti puni potencijal. Odbor tvrtke za puni potencijal ponudit će jedinstvenu priliku za učenje i razvoj u vrijednosti do 10 tisuća dolara za 10 suradnica koje pobjede.

Pružanje jednakih mogućnosti za razvoj karijere

Tvrtka pruža jednake mogućnosti razvoja karijere za sve svoje zaposlenike nastojeći osigurati 100% rodnu ravnotežu u raspodjeli vodećih pozicija u globalnim timovima tvrtke.Trenutačno su 43% rukovoditelja tvrtke Mars žene, a povećan je i broj rodno uravnoteženih timova sa 43% na 46% od 2020. do 2022. godine. U UBBAI regiji, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući i Hrvatsku, omjer rodne ravnoteže je 43% žena naspram 57% muške populacije. U 2022. godini ostvarili su najveći napredak prema  rodno uravnoteženijim timovima.

U tvrtki se poduzimaju razne mjere kako bi se prevladale prepreke za žene jer ravnopravnost spolova potiče njihovu sposobnost rasta i napredovanja u radnom okruženju, osnažujući ih da ostvare svoj puni potencijal.

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Zanimljivosti

Manje od dvadeset dana dijeli nas od Makarska Opena hosted by Valamar pa je direktor turnira Feliks Lukas u Business Clubu 5 u Zagrebu...

Zanimljivosti

Konferenciju su otvorile inspirativne priče pet mama poduzetnica koje su uz djecu gradile svoj biznis.

Drama Queen

Moja 'slobodna žena' ne očekuje spasitelja jer je sama svoj vitez, spremna za borbu i trijumf nad svakim izazovom koji joj život baci pod...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.