Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

#SvakiTjedanPoklonJedan: Što može potaknuti ženu na odlazak liječniku?

Hrvatskoj od raka dojke obolijeva četvrtina žena. Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj, u 2017. godini zabilježena su 2767 nova slučaja, a od ove zloćudne bolesti, u 2019. godini, su preminule 752 žene.

U Hrvatskoj od raka dojke obolijeva četvrtina žena. Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj, u 2017. godini zabilježena su 2767 nova slučaja, a od ove zloćudne bolesti, u 2019. godini, su preminule 752 žene.

Redovitim pregledima: samopregledom, mamografijom i UVZ-om dojki, rak se može otkriti u ranom stadiju kada postoji veća šansa za izlječenje i preživljavanje. Iako se rak dojke najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, on se javlja i kod mladih žena, od 20. godine života pa nadalje.

Uzrok ove zloćudne bolesti i dalje je nepoznat, a brojne studije pokazuju kako postoji više faktora koji su povezani s rakom dojki. Neki od njih su: dob, prva menstruacija prije 12-te godine života, menopauza nakon 50-te godine života, nerađanje ili rađanje nakon 30-te godine, pojavnost raka dojke i/ili raka jajnika kod bližih srodnika te prethodna bolest dojke.

Manje poznata je činjenica kako i muškarci mogu dobiti rak dojke, iako puno rjeđe nego žene, tako da je zabilježeno 1% muškaraca s rakom dojke.

Kako bi vas potaknuli na preventivni pregled raka dojke, i mi se pridružujemo ovom #PinkOctober u podizanju svijesti o raku dojke. U suradnji s Delmerionom, pozivamo vas da nam napišete u inbox (može i anonimno), vašu motivacijsku poruku koja će potaknuti druge žene na pregled, osobno iskustvo, iskustvo bližnjih…

A mi ćemo podijeliti na našem storiju.

No, kako smo vam i obećali, u sklopu ovog projekta #SvakiTjedanPoklonJedan, ovaj tjedan vas darujemo s još jednim pink proizvodom iz Delmerion asortimana.

APIVITA micelarna voda s medom i ružom jedan je od novijih proizvoda, a sadrži 99% prirodnih sastojaka.

Uklanja šminku i nečistoće, daje dodatnu zaštitu od onečišćenja i umiruje kožu pomoću prirodnih sastojaka.

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #SvakiTjedanPoklonJedan #delmerionpinkoctober
  • Ovim putem vas potičemo da zajedno s nama na vašim društvenim mrežama objavite motivacijsku poruku, svoju priču, što god poželite, uz heštegove #delmerionpinkoctober #SvakiTjedanPoklonJedan te označite @SHE.hr i @delmerion.Ukoliko ne želite vašu priču podijeliti javno, pošaljite nam u inbox te ćemo anonimno mi objaviti za vas na našem Instagram storyju, kako bi dali podršku svim ženama.

Prijave primamo do 23. listopada točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Tanja Zmijanac

[/box]

Ne propustite

Zanimljivosti

U Hrvatskoj svake godine čak tri tisuće žena oboli od raka dojke, a bitku izgubi njih gotovo sedam stotina.

Brinimo jedna o drugoj

Psihološka podrška pacijentima je, vjerujem, puno važnija NAKON što sve prođe jer tijekom bolesti je važno samo prebroditi dan po dan, a nakon svega...

Zanimljivosti

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke,...

Brinimo jedna o drugoj

'Želimo poslati poruku da je žena lijepa sama po sebi, da je ta ljepota u nama, a ne u našoj kosi', poručuje predsjednica Udruge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.