Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Svakoj njezina mirisna svijeća: Poklonite najdražim prijateljicama svijeće koje vas podsjećaju na njih

Naše prijateljice mirišu na pitu od jabuka, čaj od šumskog voća i cappuccino od vanilije. A vaše?

Asociraju li i vas mirisi na drage ljude? Sigurno pamtite miris muškarca u kojeg ste zaljubljene. Kad ode, nosite majicu koju je on nosio kako bi osjetile njegov miris kada vam nedostaje. Marcel Proust sa svojom potragom za izgubljenim vremenom prvi je osvijestio kako okus i miris mogu pobuditi davna sjećanja. Zbog njega svi znaju za ”petites madeleines”, biskvitne kolačiće umočene u čaj koje su piscu trenutno vratile uspomene iz djetinjstva. Miris (i okus) hrane najčešće vezujemo uz sretne dane, obitelj i prijatelje. Vrijeme kad se svi negdje okupimo, kad smo radosni i puno se smijemo.

Prosinac je više nego ijedan drugi mjesec u godini posvećen druženjima i vremenu koje provodimo s najdražima. Osvijestimo ovog prosinca kako vrijeme brzo prolazi i kako je, eto, već kraj godine. Nekako se puno lakše, brže i jednostavnije okupiti u toplim kućama, piti kuhano vino i nazdravljati sjajnoj godini iza nas. Javite se svojim prijateljicama i prijateljima, pozovite ih na čašicu razgovora i poklonite im neodoljive mirisne svijeće koje će ih podsjećati na divna iskustva koja ste zajedno doživjeli u prošloj godini.

Ovaj prosinac miriše na pitu od jabuka, čaj od šumskog voća i cappuccino od vanilije. Miriše na prijateljice. Zimski i poznato i utješno.

Merry Berry Cheers – podsjetnik na putovanja koja ste već isplanirale

S jednom od njih možda pijete samo čaj, jer ona ne pije kavu. Iako ste same ljubiteljice oba vruća napitka, u njezinom ćete društvu birati vrelu vodu i mješavinu sušenih bobica voća. Dodate uvijek i nešto slatko. Uz čaj najbolje prijaju keksići, ali postoje prijateljice koje više vole čokolade – jedna najobičniju mliječnu, druga onu s cijelim lješnjacima. Njih dvije uz topli napitak planiraju kamo će zajedno na proljeće otputovati, na koja se brda penjati i niz koju rijeku spustiti. Kad nisu zajedno, dovoljno im je upaliti mirisnu svijeću. Imate li takvu prijateljicu, darujete joj najnoviju Merry Berry Cheers mirisnu svijeću iz Glade limited edition zimske kolekcije. Neka ju podsjeti na vas kad niste zajedno. I na putovanja koja ste već isplanirale.

Cozy Vanilla Cappuccino – za pampering dane kad trebamo malo mira

Druga vaša prijateljica možda je prava hedonistica koja uživa u kremastom bogatom okusu cappuccina od vanilije. Iako vi pijete moku, espresso ili kavu koju svi volimo nazvati turskom. Razgovarate o poslovnim planovima za proljeće, o njezinim idejama i vašim prijedlozima. Dok se u ovom užurbanom prosincu lovite na sat vremena u nekom cozy kafiću, obećate si kako ćete nakon iscrpljujućeg perioda uzeti dva dana i otići u spa uživati u masaži, saunama, knjigama, ćakulama i ispijanju tog cappuccina od vanilije. Kad vam se učini da neće izdržati ludi prosinački ritam, podsjetite je na to obećanje zavodljivim toplim mirisom vanilije Glade Cozy Vanilla Cappuccino mirisne svijeće. I odmah će joj sve biti malo lakše.

Warm Apple Pie – miris zbog kojeg se osjećamo ugodno, prihvaćeno i voljeno

A onda je tu vjerojatno i ona treća. Posljednja na popisu, no ne i najmanje važna. Ona kojoj uvijek idete po utjehu. Koja najnježnije grli i strpljivo sluša. Usput napravi i pitu od jabuke. Ili crumble. Doda i sladoled od vanilije. Pusti vas da se uvučete u njezin krevet kad vam frajer slomi srce i otvori vrata kad ste svugdje drugdje nervozne i samo se kod nje možete smiriti, koncentrirati i raditi. Inače, svaki dan ona zapravo miriše na niche parfeme. Svima. I miriše lijepo. No vama… Vama je ona pita od jabuke. Taman ispečena i spremna za kušanje.

Poklonite joj Glade Warm Apple Pie mirisnu svijeću, kad sama u ovom ludom vremenu ne stiže napraviti pitu. Neka se osjeća ugodno, prihvaćeno i voljeno – baš kao što se vi osjećate kad ste s njom.

Spontana druženja u ovo su najljepše doba godine začinjena mirisnim prhkim kolačićima, pjesmom i smijehom. Čak i ako niste za spontana druženja stigle napraviti te kolačiće, upalite mirisnu svijeću i zamirišite kuću. Ne zaboravite, najvažnije je da ste zajedno.

Autor fotografija Envy

Više

Zanimljivosti

Jer nismo samo supruge, majke i kraljice

Darivanje

Djela Marije Jurić Zagorke, majstorice povijesnih romansa koja cijelo stoljeće svojim pitkim pričama oduševljava naraštaje čitatelja, objavljena su u suvremenom ruhu dizajnerice Tesse Bachrach...

Događanja

Otkrivamo što to čini žene ljubomornima, zašto se ponekad pretvaraju u monstrume iz čista mira tražeći izlike u PMS-u i tko su njihovi zakleti...

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.