Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Sve što vam treba za povratak prirodi

Dani kada nas vijugave planinske staze pozivaju na pustolovinu. Dani kada se moramo vratiti prirodi; Fjällräven dani.

Konačno to doba godine. Kada su dani duži od noći. Kada miris trave i zemlje natopljene proljetnom kišom ispunjavaju zrak, a sunce nas grije i puni nam baterije. Dani kada nas vijugave planinske staze pozivaju na pustolovinu. Dani kada se moramo vratiti prirodi; Fjällräven dani.

Åke Nordin dobar dio života proveo je u planinama sjeverne Švedske gdje je prepoznao potrebu za pouzdanom opremo koja će život na otvorenom učiniti lakšim. Korištenjem otpornih materijala u proizvodnji ruksaka, šatora i odjeće te prateći održivost kao zvijezdu vodilju, Nordin je svoju strast i nepokolebljivost ugradio u DNA Fjällrävena, svog životnog projekta.

U današnje vrijeme ubrzanih klimatskih promjena vrijednosti održive i odgovorne proizvodnje važnije su nego ikad prije. Danas kada je Fjällräven od brenda nastalog podruma u malom gradiću Örnsköldsviku postao globalno prisutan brend javili su se novi zahtjevi. Proizvodi koji će olakšati povratak u prirodu ljudima u toplijim predjelima koji se, još uvijek, razlikuju od proljeća i ljeta na sjeveru Švedske. Priroda je tu i očekuje nas.

Abisko Midsummer linija: izlazak iz zone komfora na Fjällräven način

Vrući ljetni uvjeti nikad nisu bilo posebno u Fjällrävenovom fokusu, no danas kada su naši proizvodi korišteni i voljeni diljem sve toplijeg svijeta situacija se promijenila. To je postalo jasno kada je trekking manifestacija Fjällräven Classic 2017. godine po prvi put održana izvan Europe, točnije u tropskim uvjetima Hong Konga toliko različitog od sjevera Švedske.

Tako se rodila linija Abisko Midsummer u kojoj je fokus na laganijim materijalima koji nude dodatnu prozračnost i slobodu pokreta te se suše brže nego ikad. Tako je unutar Abisko Midsummer linije premijerno predstavljen novi materijal G-1000 Air Stretch – lagan, rastezljiv i prozračan materijal izrađen od kombinacije organskog pamuka i recikliranog poliestera.

Linija se sastoji od Abisko Midsummer jakne, koja će pružiti zaštitu od kiše i jakog sunca, a u trenucima kada nije potrebna lako će se spakirati u ruksak te neće zauzimati previše dragocjenog prostora. Abisko Midsummer hlače pružit će veliku slobodu pokreta i ventilaciju te   zaštitu od sunca i insekata, uz funkcionalnost i izdržljivost preuzetu iz već etabliranih Fjällräven modela.

Kånken 2020: nova lica najobožavanijeg svjetskog ruksaka

Djelić sekunde; toliko je potrebno da prepoznamo Kånken ruksak na nečijim leđima. Ništa čudno uostalom, Kånken je samo jedan, iako dolazi u toliko različitih boja i oblika. Tijekom godina razvijene su različite verzije ove istinske ikone, dodane su nove boje, veličine i materijali, ali svaki pojedini Kånken ruksak zadržao je onaj isti bezvremenski šarm koji je obožavan otkad je prvo izdanje ugledalo svjetlo dana 1978, godine. A sada su se šarenoj obitelji lisica pridružila dva nova člana: Kånken Totepack and Kånken Hip Pack.

Kånken Totepack je urbani brat klasičnog modela – prostrana torba s dva lica: može biti nošena preko ramena kada se vozite javnim prijevozom po gradu ili ruksak kada skačete na bicikl željni potpune slobode pokreta. Uz prepoznatljivu estetiku tu je i siguran pretinac za vaš laptop do 13 inča, tako da možete ponijeti i svoj ured sa sobom ako baš morate. Uz glavni pretinac tu je i prednji džep, odmah ispod legendarnog Kånken loga.

Druga pridošlica je neodoljivi Kånken Hip Pack, torbica oko struka koja je savršeno rješenje da vam najvažnije stvari uvijek budu na dohvat ruke. Unutrašnjost krije odvojeni džep i prsten za ključeve, a s vanjske strane su još dva džepa s patentnim zatvaračem u kojima će vaše dragocjenosti biti sigurne i dostupne. Hip Pack je izrađen od istog izdržljivog Vinylon F  kao i original, a naravno krasi ga i isti onaj ikonski logo koji se prepoznaje u djeliću sekunde, logo koji već 60 godina simbolizira trajnost, izdržljivost i ljubav prema prirodi koja nikad neće prestati.

Ne propustite

Putovanja

Ljudi diljem svijeta postaju sve optimističniji kada se radi o putovanjima u 2023.

Fashion report

U Fjällrävenu održivost je top tema od osnutka i mi znamo da jedan čovjek neće promijeniti svijet.

Trendovi

Tree-Kånken je posveta Kånkenovom prvom dizajnu iz 1978., koji se tijekom godina tek neznatno mijenjao, čuvajući svoju temeljnu jednostavnost i funkcionalnost.

Fashion report

Od 18. listopada 2021. biti će dostupna web platforma na kojoj ćete moći sami odabrati kako će izgledati vaš Kånken.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.