Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Divine Energy

Svi govore da trebamo biti pozitivni, ali kako to postići?

Sve treba vježbati – pa tako i pozitivno stanje uma!

Sigurno se i vama dešava da vam je teško zadržati razinu pozitivnog razmišljanja kada su okolnosti očigledno protiv vas? Vjerojatno vas preopterećenost svakodnevnim obavezama i stalno davanje u energetskom smislu iscrpljuje te se osjećate bezvoljno, kao da ništa nema smisla. Te na posljetku ne znate kako da postignete ispunjenost i zadovoljstvo u svom poslu, u svakodnevici, u životu općenito?

Biti pozitivan u današnje vrijeme nije jednostavno. Međutim, uvođenje pozitivnih promjena u vašu svakodnevnu rutinu isplati se i pozitivno vraća, bilo to kroz mentalni ili fizički trening, ranije ustajanje kojim dobivate to dragocjeno vrijeme samo za sebe ili bilo kakav svakodnevni ritual.

Često se misli da je dovoljna samo volja da se krene k ostvarivanju promjena ili pozitivnih navika, ali promjene se ne stječu voljom, nego svjesnim izborom. Kada donesete svjestan izbor da ćete napraviti nešto samo za sebe kao na primjer jutarnje izdvajanje vremena za vaše rituale, to postaje lako stečena pozitivna navika a ne manjak vremena za spavanje.

Kada ste zbilja pozitivni iznutra, takva promjena osjeća se kako u vašem raspoloženju nabolje i u vašem pogledu na mnoge stvari, pa tako i na vašu radnu okolinu, kolege, nadređene, te naposljetku i na sam život. Za stvaranje uzročno posljedičnog kruga pozitivnih aktivnosti dovoljno je samo 17 sekundi ponavljati pozitivnu misao da bi se na nju nadovezala sljedeća pozitivna misao. Ako dovoljno dugo pozitivno mislite, stvorit će se pozitivna energija koja će nadvladati negativnu, kao što su strahovi, nelagode, ljutnja… I svaki put će biti sve lakše, sve brže ćete „pobjeđivati“ negativnost, ta pozitivna energija će biti sve snažnija.

Stoga ustrajte jer sve treba vježbati – pa tako i pozitivno stanje uma! Isto vrijedi i za stvaranje negativnih misli. Pripazite i osvijestite kada se idući puta požalite na neku situaciju koja vam se desila, kada pomislite da vam je teško i da zašto se to baš vama događa, te preuzmite odgovornost za sebe i svoje akcije. Već samim preuzimanjem odgovornosti vi prestajete biti žrtva tog začaranog kruga negativnosti.

I ne zaboravite na zahvalnost jer svaka situacija stvara nove prilike iz kojih imamo priliku učiti, rasti i razvijati se. Na nama je u kojem smjeru ćemo ići.

AUTOR: Divine Energy Park, www.dep.life

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.