Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Svjetski trendovi na glamuroznoj 87. Zlatnoj igli

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja je ove godine po 87. put po redu okupila najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere.

Revija se održala pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba. „Čast mi je otvoriti ovu veliku i dugotrajnu manifestaciju. U Gradu Zagrebu registrirano je više od 20.000 obrta, a obrtnici su se u ovoj krizi pokazali kao jedan od najžilavijih i najfleksibilnijih dijelova našeg ekonomskog sektora. Itekako je bitno da i dalje kupujemo domaće proizvode i da raste cijena ručnog rada što je dobro za lokalnu proizvodnju i domaću ekonomiju te za zaštitu okoliša“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvarajući reviju.

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja je ove godine po 87. put po redu okupila najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. „Spajamo posljednje modne trendove i tradiciju u jedinstveni revijalni događaj koji slavi naše dizajnere obrtnike. Svake godine pripremimo nešto novo, pa smo tako ove izašli u novi prostor Kuće za ljude i umjetnost Laube koja se pokazala iznimno atraktivnom za održavanje modne revije. Naše dizajnere spajamo s drugim obrtnicima – kozmetičarima, frizerima, cvjećarima, postolarima i svim ostalim zanatima koji su potrebni da bi se ova revija održala u punom sjaju. Na taj način promoviramo struku, trud i rad nas obrtnika“,  naglasio je Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo je kako je ovaj događaj kruna godišnjeg rada dizajnera. “Zlatna igla je događaj koji pokazuje svu snagu i značaj zagrebačkog obrtništva. Ona je sinonim za ustrajnost, tradiciju i inovaciju, o čemu svjedoči dugovječnost i kontinuitet ove predstave. Ponosni smo što hrvatsku metropolu na ovaj način prezentiramo u zemlji, ali i šire. Hrvatski dizajn svakim danom doživljava sve veće uspjehe, pratimo korake sa svjetskim trendovima, a tako ćemo nastaviti i dalje“,  kazao je Trojnar.

Svoje novitete i kolekcije predstavilo je 16 dizajnera: DNK Nada Došen, Modni salon Dora, Nit by Ana Žarković, Iva Karačić, Modna manufaktura Mustre, Mara etno butik, Krojački obrt Jura, Petar by Lidija Skočibušić, Etna Maar, Katelier design, Alduk, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Muška moda Šabić, Ivana Jurić design, Modni krznarski salon Dvoravić i Salon vjenčanica Ljubav.

Uz dizajnere predstavili su se Ceh frizera i kozmetičara, cvjećari, postolari, kišobranari, klobučari i kožari Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Po prvi se puta nakon revije moglo razgledati i kupiti revijalne modele predstavljenih dizajnera u showroom-u, te će se s prodajnim dijelom nastaviti i na sljedećim Iglama.

Glazbena gošća večeri bila je Maja Blagdan, a nakon što su manekenke i manekeni elegantno prošetali kreacije pistom, gosti revije su uživali uz glazbu DJ-a i pili mikseve pića najpoznatijeg svjetskog šetača.

Projekt su podržali: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Grad Zagreb, Gradska skupština Grada Zagreba, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska radio televizija i PPD Global.

Više

Zanimljivosti

Proljeće nas je izmamilo sve van na terase i uživanje u proljetnom suncu, a subota se čini kao odličan provod na Tangerine x Mlinček...

Fashion report

Sunčane naočale su pouzdan i provjeren način kojim ćete dodatno istaknuti dozu stila vašem proljetnom izgledu.

Fashion report

Answearov Spring Black Friday do 15. travnja je savršena prilika za obnavljanje proljetne garderobe.

Trendovi

Jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih dizajnerica Lana Puljić i njen brend Lokomotiva predstavili su najnoviju proljetnu kolekciju koja donosi svježinu proljetnih trendova uz naglasak...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.