Tajne korejske kozmetike

Za razliku od američkog preplanulog tena, Koreanci svoju kožu skrivaju od sunca i izbjegavaju pretjerano korištenje make upa. Korejska kozmetička industrija jedna je od najinovativnijih i najcjenjenijih u svijetu. U početku nam se činilo kako je korejska kozmetika tek jedan od prolaznih trendova koji su prigrlile i Hrvatice, a danas smo svjesni da se radi o beauty rutini s trajnom popularnošću.

No, zašto je to tako? Po čemu se Koreanci razlikuju od drugih? Odgovor je prilično jednostavan – njihovi proizvodi sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka, a zanimljiv je i način uporabe proizvoda. Naime, “slaganjem” jednoga proizvoda na drugi (tonik, serum, ulje, krema…) postižete savršenu hidrataciju i balans kože te besprijekornu i blistavu kožu kakvu inače viđamo na Azijatkinjama.

Hrvatski brend Epiderma uvoznik korejskog proizvođača Huway čija je misija posvećena istraživanju njege kože, a želja proizvoditi kozmetiku koje je sigurna i s pomno odabranim sastojcima.

Njihov kozmetički brend  Sesamis možete kupiti do 24. prosinca u City Centar One East. SESAMIS, što na francuskom znači “njen prijatelj”, podsjeća na neokaljanu prirodu otoka Jeju u Južnoj Koreji. Sesamis nalazi sastojke na otoku Jeju, prirodnu mineralnu vodu bez onečišćenja prikupljenu na vulkanskim terenima, kao i ekstrakt matičnih stanica Jeju lotusa koji je poznat po svom antioksidacijskom učinku.

Sesamis kozmetika ne sadrži štetne supstance pa je pogodna i za mladenačku kožu, a najbolji odabir za problematičnu kožu tinejdžera su pilinzi koji mjehurićima kisika izvlače nečistoće iz pora. Više o korejskoj kozmetici pogledajte u ponudi proizvoda Epiderma shopa i njihovim opisima.