Tajne žena koje izgledaju mnogo mlađe nego što to jesu

Mjeseci priprema za polufinale Super Bowla u Miamiju, su se isplatili! Jennifer Lopez i Shakira izvele su svoj show, a reakcije na društvenim mrežama gotovo su nepodijeljene. Iako je ljude iznenadila činjenica da Shakira ima 43 godine, još ih je više iznenadilo to što J.Lo ima punih 50.

U čemu je tajna?

Voda

Ljudsko tijelo se sastoji od 60 posto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše dragocjene resurse koje treba puniti. Pij najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako tijelo biti hidratizirano i izgledati svježije i osjećati se zdravije, voda pomaže tvom probavnom sustavu da bolje funkcionira.

Počasti lice voćem

Napravi vlastitu masku za lice s voćem po izboru. Možeš na lice staviti masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Na lice možeš staviti i jagode isječene na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kalogena. Prirodna aloe-vera također je odlična za borbu protiv starenja kože.

Smanji stres

Svaka osoba je doživjela nekakav stres u svom životu, ali ako to naučiš kontrolirati u životu će ti biti mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad si pod stresom poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona zbog čega je otežan popravak stanica i generiranje kalogena. Postoji milijun načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možeš preusmjeriti na razne druge stvari kao što je, primjerice, vježbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu smanjiti stres, poboljšati protok kisika i protok krvi te poboljšati razinu energije

Redovito vježbaj

Vježbanje je dio režima za njegu kože. Vježbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšat će i cjelokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost pomaže u zaštiti od srčanih problema i da se osjećaš i izgledaš mlađe. Vježbanje povećava protok krvi u tijelu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vježba koja produžuje život.

Zdrava prehrana

Trebalo bi da se pridržavate što zdravije prehrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbjegavaj crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedeš to ćeš se bolje osjećati i izgledati.

Izvor edukacija.info