Talk show „Žene izvan okvira“: ”Strah je drugo lice strasti!”

U četvrtak, 14.06. u 20h u Kulturnom Centru Mesnička u Zagrebu, održao se po peti put live talk show „Žene izvan okvira“ pod voditeljskom palicom Rajane Radosavljev, tv voditeljice i integrativne terapeutkinje i Hane Matejašić, psihologinje i integrativne terapeutkinje.

Voditeljice su pripremile poticajnu temu „Nisam neustrašiva, hrabra sam“ koja je mnoge zainteresirala, te se opet, kao i uvijek, tražilo mjesto više.

U talk show-u se do sada pričalo o mnogim zanimljivim temama, pa i o seksualnosti, no ova je tema  otvorila mnoga srca na poseban način i stvorila prekrasnu atmosferu punu inspiracije i suosjećanja.

Tihana Ilić, integrativna terapeutkinja, i vlasnica Centra „Snaga Namjere“, podijelila je svoju osobnu priču o tome što ju je dovelo na samo dno, te kako je pronašla snagu i hrabrost da se ustane i počne opet živjeti punim plućima. Objasnila je zašto je važno biti povezan s tijelom, te na koji način povezanost s tijelom smanjuje strah i njegovu moć nad nama. Objasnila je i vibracijsku skalu emocija po Davidu Hawkinsu, koja kaže kako je strah jedna od vibracijski najnižih emocija, a tek kad dotaknemo hrabrost ulazimo u polje viših vibracija.

O hrabrosti u ekstremnim sportovima, progovorila je Magda Milas Gržetić, bivša reprezentativka ronjenja na dah i vlasnica sportske pilotske dozvole za jednomotorne properelce. U pilotsku školu je krenula nakon težeg životnog razdoblja, te je odlučila učiniti nešto hrabro, kako bi stekla samopouzdanje. „ Shvatila sam da ako je meni loše, ne znači da sam ja loša.“ – prisjetila se svoje točke preokreta kada se pokrenula i preokrenula svoj život.

Poznata glumica Vesna Ravenščak, ispričala je trenutke kada je saznala da boluje od leukemije, te kako je od samih početaka vjerovala da će preživjeti. Na neki način bolest i preživljavanje iste ju je preporodila i sada gleda život drugim očima – čini ono što želi i više uživa. Naglasila je važnost podrške ljudi  u svom životu – od svog muža do svojih kolega. A zašto je ona preživjela, a neki drugi koji su se također jednako borili nisu – odgovor sa ove ljudske razine kaže da ne zna. „ Vjerojatno mi nije došlo vrijeme da odem“ – rekla je Vesna. Naglasila je još jednom, kao i u svim svojim javnim istupanjima, koliko je važno podizati svijest o tome kako većina nas u sebi nosi potencijal da nekome spasi život, testiranjem krvi i darivanjem koštane srži. Sve informacije o tome možete pronaći na web stranici Zaklade Ana Rukavina.

Za kraj talk show-a popričali smo o Caminu de SantiaguMarom Doljak, vlasnicom tvrtke Aromara i autoricom knjige „ Moj Camino“. Za početak svog gostovanja Mara iskreno je podijelila svoju zahvalnost i podršku projektu ”Žene izvan okvira” te je rekla ”Kroz svoje dugo životno iskustvo itekako sam se napatila zato što nisam imala krug istomišljenica i što nisam imala krug u kojem bi dijelila jasno, iskreno i autentično moja iskustva i tuđa iskustva. Moja je želja da ovi dijalozi koje vi imate prerastu u model razgovora među ženama”. Mara je 3 puta prohodala Camino, dug put od oko 800km, a prvi je prohodala za svoj 60.-ti rođendan. Na tom putu susrela se sa svojim strahovima, te je to zaista bio i put u dubine sebe. ”Strah je fenomenalna potisna sila. Kad istrošiš strah, vrijeme je za promjenu” – rekla je Mara, a i nadodala „Strah je druga strana medalje strasti.“.

Sve 4 žene su duboko dirnule publiku i voditeljice, te je, vjerujemo, svatko otišao doma inspiriran i motiviran za hrabre pothvate u svom životu.

Za sve one koji nisu uhvatili svoje mjesto na talk show-u, a propustili su i pogledati live prijenos, snimku možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=JVTZqhbvBnM