Čokolada je mnogima omiljena slastica, a uživanje u slatkim kockicama pruža i mnoge dobrobiti. Poznato je da je tamna čokolada bogata antioksidansima, a nedavno istraživanje pokazalo je nove razloge zbog kojih je dobro jesti je. Istraživanje objavljeno u The Journal of Nutrition otkrilo je da su ljudi koji su tri mjeseca pili kakao od tamne čokolade koji je sadržavao 326 mg flavonola, imali bolju teksturu kože i jaču otpornost na UV zračenje u usporedbi s onima koji su pili kakao koji je sadržavao manju količinu ovih antioksidansa.
Također, prijašnje istraživanje pokazalo je da su ljudi koji su svakodnevno jeli dvije ili tri kockice tamne čokolade, u 12 tjedana razvili jaču zaštitu od štetnog UV zračenja. Oni koji su sudjelovali u istraživanju mogli su na suncu provesti dvostruko više vremena prije nego bi dobili opekline od sunca.
U ovim istraživanjima jedenje čokolade s većom količinom flavonoida pokazalo je bolje rezultate, čiji udio proizvođači ne označavaju na proizvodu. Kako biste dobili što više flavonoida iz čokolade, kupujte tamnu varijantu koja sadrži najmanje 70% kakaa.
To ne znači da smijete pretjerivati u čokoladi, a ona nije dovoljna zaštita od štetnog utjecaja sunca. Kako biste koži pružili potpunu zaštitu, koristite sredstva za zaštitu od sunčanja i sklonite se u hladovinu tijekom najjačeg sunca.
Sunce ima mnogo pozitivnih strana - utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano...
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login