Tehnologija: Stiže nova generacija pametnih maski za lice

Švedski brand FOREO danas je na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES-u u Las Vegasu lansirao svoj najnoviji hi-tech beauty uređaj – UFO, a za svoju narudžbu možete se predbilježiti putem crowdfunding platforme Kickstarter. FOREO UFO  prva je pametna maska za lice koja, kombiniranjem terapije LED svjetlima s krioterapijom, termoterapijom i T-sonic pulsacijama koje se aktiviraju preko pametnog telefona, nudi njegu kože ravnu onoj u kozmetičkom salonu i to u samo 90 sekundi.

Lansiranjem UFO-a (Ur Future Obsession), FOREO želi pokrenuti revoluciju maske za lice, hvatajući se u koštac s temeljnim problemima, poput ograničenog prodiranja u kožu, lošeg pokrivanja lica, i vremena potrošenog na primjenu maske.

13_Group Shot_UFO_FOREO

“Maske za lice slatki su porok milijuna ljudi, ali je li ležanje pod hladnim mokrim listom papira zaista najbolje što možemo učiniti u 2018.?”, rekao je izvršni direktor tvrtke FOREO Paul Peroš. “Nakon 4 godine rada na razvoju ovog proizvoda, FOREO dizajneri i inženjeri dokazali su da postoji bolji način. Iskoristili smo najnoviju profesionalnu tehnologiju koja omogućuje terapije kakve u salonima koštaju tisuće dolara te ju ukomponirali u UFO uređaj kako bi se osigurala maksimalna iskorištenost potencijala samih maski. Rezultati su nevjerovatni.” zaključio je Peroš.

Maloprodajna cijena UFO uređaja je 279 $, dok će se UFO mini uređaj, kao uvodni proizvod u UFO tehnologiju, moći nabaviti već za 179 $. U početnoj fazi prije samog lansiranja korisnici mogu ostvariti uštedu do čak 50% putem Kickstarter platforme.

Targetirajući epidemiju maske za lice, Kickstarter kampanja se našalila s vremenom koje žene potroše noseći te maske, što je do čak 5 dana u azijskim zemljama koje bilježe najveću upotrebu. Kampanja također objašnjava kako FOREO UFO pruža sveobuhvatan tretman lica u samo 90 sekundi, prilikom čega ravnomjerno raspoređuje formulu maske po cijelom licu, dok različiti programi uređaja omogućuju aktivnim sastojcima da penetriraju dublje u kožu za bolje rezultate.

02_In Use_UFO_FOREO

UFO opcije:

  • koristi tehnologiju hiper-infuzije, kombinirajući pritom funkciju zagrijavanja za otvaranje pora, T- Sonic pulsacije koje osiguravaju instantno upijanje aktivnih sastojaka duboko u kožu te krioterapiju za fiksiranje aktivnih sastojaka i učvršćivanje kože.
  • dostupno je nekoliko LED svjetlosnih terapija koje omogućuju tri fotofacijelna programa uključujući program protiv starenja kože (crveno LED svjetlo), program posvjetljivanja kože (zeleno LED svijetlo) i program protiv akni (plavo LED svijetlo).
  • svaki tretman uključuje pažljivo odabranu kombinaciju temperature i intenziteta pulsacija što omogućuje maksimalni efekt i umirujuću masažu lica.

U UFO se savršeno uklapaju posebno osmišljene maske za lice koje se aktiviraju kroz različite programe uređaja. Ove ultramekane maske načinjene od mikrovlakana čine kožu besprijekornom od jutra do večeri, a svaka formula nadopunjuje jedinstveni UFO program posebno osmišljen da vas razbudi ili pak pomogne da se opustite kad se spremate na spavanje.

Pametne maske za lice koje se aktiviraju UFO uređajem

UFO pametne maske načinjene su od mekanih mikrovlakana koja su obogaćena biljnim i voćnim ekstraktima te koncentratima botaničkih ulja i i prirodne cvjetne vodice. Svaka maska uparena je s prethodno programiranim UFO tretmanom da dodatno pojača njegov efekt. Trenutačno, za vrijeme lansiranja UFO-a, dostupne su dvije maske uključujući:

Maska “Make My Day”

Ova maska obogaćena hijaluronskom kiselinom i crvenim algama pruža koži duboku hidrataciju, a u kombinaciji sa zaštitom od štetnih utjecaja iz zraka, čini kožu zdravom i blistavom. UFO tretman započinje s 30 sekundi termoterapije crvenim LED svjetlom za pripremu kože i otvaranje pora, dok sljedećih 30 sekundi T-sonic pulsacije prodiru u kožu i tako pospješuju upijanje maske. Posljednjih 30 sekundi primjenjuje se tretman zelenim LED svjetlom te se smanjuje intenzitet pulsacija kako bi se ujednačio ten i koža upotpunila dodatnim sjajem.

11_App_UFO_FOREO

Maska “Call It A Night”

Bogata ginsengom i maslinovim uljem, ova maska hrani i obnavlja kožu preko noći. Tretman započinje s 30 sekundi T-sonic pulsacija snažnijeg intenziteta u kombinaciji s termoterapijom i crvenim LED svjetlom kako bi se omogućilo prodiranje sastojaka kroz površinu kože. Potom se smanjuje intenzitet T-sonic pulsacija, zaustavlja se crveno LED svjetlo te se isključuje termoterapija kako bi se fokusiralo na poboljšanje cirkulacije krvi i obnavljanje elastičnosti kože.

Opcije aplikacije

UFO ima mogućnost uparivanja s FOREO aplikacijom što osigurava da se iskoristi maksimalan potencijal uređaja. Dok su maske ”Make My Day” i ”Call It A Night” već programirane u uređaju, FOREO aplikacija omogućava pristup svim budućim tretmanima s novim formulama maski. Dodatno, korisnici mogu ponovno naručiti maske jednim klikom i otkriti pun potencijal UFO-a uz prilagodbu intenziteta svih UFO postavki da bi se uređaj savršeno prilagodio individualnim potrebama korisnika.

Aplikacija će biti dostupna za iOS i Android te omogućuje:

  • Kontrolu intenziteta T-sonic pulsacija
  • Kontrolu intenziteta svjetla
  • Kontrolu funkcije hlađenja/zagrijavanja