Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Tišina, lagani tempo i potraga za zvijezdama: Putovanja nikad nisu bila posebnija

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Borba za najbolje mjesto na plaži, naporan raspored jer želite vidjeti sve znamenitosti sada i odmah, bezbroj selfija i gužva na krcatoj večernjoj promenadi polako postaju stvar prošlosti. Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Astro turizam

Maknuti se od vrtloga virtualnog svijeta uz pogled u vedro noćno nebo ispunjeno sjajnim nebeskim tijelima zvuči odlično. To su prepoznali brojni putnici koji ciljano obilaze nezagađena mjesta bez gužve i prometa s kojih se u miru mogu prepustiti promatranju astronomskih fenomena. Dekica, čaša vina, vedra ljetna večer i pogled u zvijezde, planete i sazviježđa – astro turizam je sve popularniji.

Odmak od posla

Stres, obaveze, beskrajni radni dani i kronični nedostatak slobodnog vremena lako mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Kako bi to izbjegli, mnogi se odlučuju za sabbatical – stavljanje posla na hold i slobodno vrijeme za putovanja. Takvo putovanje može trajati od nekoliko dana do nekoliko mjeseci, destinacija je stvar individualnog izbora, a svrha je dobro napuniti baterije i spremno dočekati nove poslovne izazove.

Spora putovanja

Gotovo je s prenatrpanim itinerarima, bjesomučnim fotografiranjem i kilometarskim to do listama. Ovakva putovanja često uključuju dovođenje tijela i duha u ravnotežu, a kako to postići znaju u Termama Laško gdje djeluje jedan od najpoznatijih ayurvedskih centara u ovom dijelu Europe, Thermana & Veda Ayurveda, s timom koji dolazi iz indijske Kerale – kolijevke ayurvede. Stručnjaci će prvo utvrditi koja od doša dominira u vašoj konstituciji, a potom odrediti lijek, koji se temelji na pravilnoj prehrani, umjerenoj tjelovježbi i posebnim masažama toplim uljima.

Bijeg od špice sezone

Putovanja, a pogotovo ljetni godišnji odmor, za mnoge znače odlazak u turistima prenapučene krajeve u kojima temperatura često prelazi 30 stupnjeva. Ipak, čini se da je globalno zatopljenje napravilo svoje jer ljeta su sve vrelija, počinju sve ranije i mnogima je dosta znojenja i gužvi. Sve češće se u ljetnim mjesecima biraju destinacije s umjerenom klimom i manjim gužvama, a mnogi potpuno odustaju od putovanja u udarnim mjesecima i preferiraju pred ili postsezonu.

Tišina, molim!

Prometne gužve, društvene mreže, dostupnost na svim komunikacijskim kanalima i platformama i zasićenje informacijama je ono što na ovakvoj vrsti putovanja ljudi ne žele. Sve su popularnija skrovita odmarališta u prirodi, mirni hoteli, oaze za meditaciju i pješačke ture sa što manje komunikacije i što više zena. Putuje se solo, u paru ili manjim grupama, a cilj je potpuno rasterećenje u svakom smislu, kako od tehnologije, tako i od ljudi.

Ne propustite

Drama Queen

U moru tekstova na hrvatskim stranicama imate bezbroj onih koji gaje negativan stav i koji samo čekaju neki naslov da svu žuč svog teškoga...

Savjeti stručnjaka

Visoke temperature mogu dodatno opteretiti srčano – žilni sustav, stoga donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za sigurno i bezbrižno ljeto.

Budi fit

Razgovarali smo s fitness trenerom i promotorom zdravog načina života, Marijem Valentićem, i doznali sve odgovore vezane za ljeto i vježbanje.

Savjeti stručnjaka

Iako higijenu intimnog područja nikada ne bismo trebali zanemarivati, posebnu joj je pažnju potrebno posvetiti tijekom ljeta radi visokih temperatura, povećane vlažnosti te znojenja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.