Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Tko sam ja bez vas?

Otkako znam za sebe jednim sam se dijelom osjećala nedovoljno jer sam vidjela samo jednu stranu medalje.

Otkako znam za sebe jednim sam se dijelom osjećala nedovoljno jer sam vidjela samo jednu stranu medalje. Ono što sam znala i vjerovala o  sebi samo je dio onoga što jesam!

 

“Obično stvari ne vidimo, nego ih previdimo.”

Alan Watts

Ta spoznaja donijela mi je najviše slobode i mira  jer sve što živim u odnosu je sa mnom i moj odnos prema svijetu određuje ono što ću osjećati, misliti i naposljetku živjeti. Naučila sam kako je nešto ispravno, a ono  drugo krivo. Ono čemu se nije pridavala važnost, a esencijalno je za razumijevanje sebe i svijeta u kojem živim je kako moj odnos prema onome što mislim da je ispravno, stvara osjećaj da je ono drugo krivo. Ne mogu biti u pravu ako ne postoji ono što je krivo. Jedno drugo nadopunjuje i čini cjelovitim.

Osjećala sam se odvojeno od drugih ljudi, a zapostavljala sam kako je važno tko smo ja tek kad sam u kontaktu s drugom osobom. Tko sam ja i moja osobnost važna je jedino kada je u odnosu s vama. Ovaj tekst ne trebam pisati ako ga nitko neće čitati jer tada može ostati samo ideja u mojoj glavi.

 

“Ti i ja, svi mi, povezani smo s fizičkim svemirom kao što je val povezan s oceanom.”

 Alan Watts

 

Ja sam ti

Mi trebamo druge ljude da nas vide i primijete. Ali često sam to krivo interpretirala pa sam se uspoređivala i pokušavala zadovoljiti standarde koji kažu da svi moramo isto znati, ponašati se i živjeti. Pokušavala se uklopiti i bila nezadovoljna sobom, a propuštala sam vidjeti da je jedini način da budem jedinstvena tek kada znam kako je to kada smo svi isti. Jedno daje važnost drugome! Pa tako ni radosti ne bi bilo bez tuge. Glazbe nema bez tišine. Svijetla nema bez tame. Ni života nema bez smrti. Kada ne bi bila svjesna da ću umrijeti, život kao takav ne bi bio važan jer bi bio niz događaja koji bi vodili unedogled. Svemu što me okružuje, svim okolnostima, ljudima i iskustvima, ja dajem smisao svojim doživljajem istog.

 

“Moj brat je molio ptice da mu oproste; to zvuči besmisleno, ali je ispravno; jer sve je poput oceana, sve stvari teku i dodiruju se jedna s drugom; uznemirenost na jednom mjestu osjeća se na drugom kraju svijeta.”

Fyodor Dostojevski

 

Dobar je loš

Vidjeti sebe i život na ovakav način u suprotnosti je s kondicioniranjem i načinom života većine od nas. Ljudski um je moćan i realizirat će sve informacije koje ima. A kada ima polovične informacije stvara moj doživljaj svijeta na osnovu njih. Zbog toga sam se često osjećala odvojeno i usamljeno. Ali ako ne poznajem osjećam odvojenosti ne mogu ni znati da smo svi povezani.

Doživljavanjem sebe kao jedinke koja je istovremeno odvojena i povezana sa svime, sa svakim čovjekom i planetom smanjuje osjećaj usamljenosti. Nestaje potreba za prosuđivanjem i etiketiranjem, nerazumijevanjem i borbom. Tako otvaram vrata prihvaćanju, razumijevanju i suradnji jer ako ja napredujem, napreduješ i ti. Ako je tebi teško, teško je i meni. Sve je jednako važno! Ja i vi uvijek smo povezani i zbog vas sam jedinstvena! Hvala vam!

 

“Čovjek je dio cjeline koju nazivamo svemirom, dio ograničen u vremenu i prostoru. Doživljava sebe, svoje misli i osjećaje kao nešto odvojeno od ostatka, svojevrsnu optičku deluziju njegove svijesti. Ta deluzija je za nas neka vrsta zatvora, ograničavajući nas na naše osobne želje i naklonost prema nekolicini najbližih osoba. Naša zadaća mora biti osloboditi se iz ovog zatvora širenjem kruga suosjećanja da bismo u svojoj ljepoti prigrlili sva bića i cijelu prirodu.”

Albert Einstein

Autorica Ivana Song.

Više

Duh i tijelo

Nevjerojatna je činjenica da prosječna osoba tijekom samo jednog dana ima oko 70 tisuća misli.

Duh i tijelo

To je odluka i neće doći s više novca, partnerom, boljom ekonomijom ili bilo čim što mislimo da nije ostvareno.

Duh i tijelo

Zamišljajte najbolji mogući ishod, mislite pozitivno, vizualiziraj nešto lijepo i čekaj da se manifestira...

Duh i tijelo

Možda mislite da je astrologija glupost. Možda mislite da je sve. Istina je najčešće negdje u sredini.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.