Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Tko treba dominirati u krevetu? Muškarac ili žena?

Jeste li i vi jedna od onih koje smatraju kako je ‘normalno’ da muškarac vodi glavnu riječ u krevetu, a žena uživa?

Jeste li i vi jedna od onih koje smatraju kako je ‘normalno’ da muškarac treba dominirati u krevetu? Razmislite još jednom. Pretpostavke ovakvog tipa mogu dugoročno narušiti situaciju u vašoj spavaćoj sobi.

Biti submisivan u seksu ne znači nužno da je jedan od partnera lijen ili nezainteresiran ili dosadan. Nekima je neshvatljivo i zašto bi žene uopće željele biti podređene s obzirom na borbu za ženska prava i feminizam.

S druge strane, iako nekima možda zvuči neobično, žene vole dominirati u seksu, što je jedan oblik fetiša. Naređivati partneru, tući ga po stražnjici, voditi na uzici ili zavezati ga za krevet samo su neki od „dosadnijih” oblika ženske dominacije.

Gdje ste tu vi i što uopće volite?

Ako pak jednostavno niste osoba koja voli, s vremena na vrijeme preuzeti inicijativu, seksualni terapeuti savjetuju da poradite na vlastitom seksualnom osnaživanju.

Upoznajte svoje tijelo

Ako još uvijek ne znate čime raspolažete – krajnje je vrijeme da upoznate svoje intimne dijelove tijela. Dobro proučite svoje spolovilo u ogledalu i krenite u istraživanje.

Možete koristiti vlastite prste ili neku seksi igračku. Osluškujte vlastito tijelo i proučavajte što vam se sviđa, a što ne. Ne možete očekivati da će vas partner seksualno zadovoljiti sve dok sami ne naučite što vas uzbuđuje.

Ispuštajte zvukove uzbuđenja

Ako ste se do sada seksali – šutke – vrijeme je da promijenite lošu naviku. Ako se opustite i prepustite, bit će vam puno lakše ispustiti zvukove uzbuđenja i zadovoljstva. Žene koje znaju izraziti svoju seksualnost i prepustiti se osjećajima su seksualno samopouzdane i sigurne u svoje sposobnosti.

Izgovorite svoje želje na glas

Partneru biste željeli reći što vas pali, ali se ne usudite? U ovom slučaju vrijedi pravilo ‘vježbom do savršenstva’.

Izgovarajte erotične izraze i fraze dok se gledate u ogledalo. Na taj ćete način steći samopouzdanje koje ćete moći primijeniti tijekom seksa.

Preuzmite kontrolu

Ne morate biti cijelo vrijeme ‘za upravljačem’. Međutim, dobro je da, s vremena na vrijeme, preuzmete kontrolu i pokažete inicijativu. Počnite jednostavnim stvarima poput poljupca ili masaže. Prepustite se i dopustite osjećajima da vas vode.

Izvor: Ordinacija.hr

Ne propustite

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.