Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Top 10 zagrebačkih događanja u srpnju

Grad u srpnju živi punim plućima… Osim svakodnevnih Art Parka i Strossa, u prvoj polovici mjeseca dominiraju Zagreb Classic na Tomislavcu, Večeri na Griču i Festival Miroslav Krleža na Gvozdu.

Grad u srpnju živi punim plućima… Osim svakodnevnih Art Parka i Strossa, u prvoj polovici mjeseca dominiraju Zagreb Classic na Tomislavcu, Večeri na Griču i Festival Miroslav Krleža na Gvozdu.

Do kraja mjeseca tu su i Scena Amadeo u Demetrovoj i Ljetne noći Teatra EXIT u MOU, Ljeto u kinu Europa je u điru do rujna, novi PLAC MLJAC na Trešnjevačkom debitira odmah na početku mjeseca, Grička vještica poziva na Opatovinu, a udarni event mjeseca Dvorišta i Međunarodna smotra folklora nastupaju sredinom mjeseca… Nema kaj nema!

1.Uživajte u koncertima i predstavama na Zagreb Classicu

Sjajni besplatni koncerti, predstave i baleti na prekrasnoj open air pozornici na Tomislavcu treću godinu zaredom se nastavljaju i u srpnju. Balet HNK u Zagrebu Gospoda Glembajevi, najpoznatiji hrvatski mjuzikl Jalta, Jalta u izvedbi maestralnog ansambla kazališta Komedija, Gubec -beg u izvedbi Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH i dva sjajna klasična koncerta još su pred nama…
Kada: 20.06.sri – 10.07.uto
Gdje: Trg kralja Tomislava
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na facebooku @ZagrebClassic

2.Propuštene filmove pogledajte u programu Ljeto u kinu Europa

Kao i prošlih godina, u ljetnim mjesecima kino Europa vrti reprize najboljih filmova cijele sezone u sklopu programa Propustili ste pogledajte. Preporuka: Oskarovci Tri plakata izvan grada i Projekt Florida, suvremeni klasik Blade Runner 2049, domaće remek djelo Comic Sans, istinita priča Borg/McEnroe, brutalni art-horor Sirovo i potresna BIH drama Žaba.
Kada: 21.06.čet – 01.09.sub
Gdje: Kino Europa, Varšavska 3
Ulaznice: 25kn
Više informacija pronađite na www.kinoeuropa.hr

3.Ne propustite razgovore i koncerte na Sceni Amadeo

Kazališno-glazbena scena koja je započela s djelovanjem 2000. godine u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu tradicionalno nastavlja s programom… U srpnju nas očekuju mali noćni razgovori, koncerti klasične glazbe, etna, flamenka i popularne glazbe, humanitarka, otvorenje izložbe i još mnogo toga…
Kada: 26.06.uto – 28.07.sub
Gdje: Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1
Ulaznice: od 50kn
Više informacija pronađite na www.scenaamadeo.hr

4.Uživajte u predstavama Ljetnih noći Teatra EXIT

Devete Ljetne noći Teatra EXIT (prvog nezavisnog kazališta za odrasle s vlastitom scenom) i ove godine će se održati u prekrasnom dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt. Tako EXIT-ove uspješnice, koje postavljaju pitanja o kojima se može diskutirati i nakon spuštanja zastora, već godinama čine bitan segment zagrebačke ljetne kulture ponude…
Kada: 27.06.sri – 04.08.sub
Gdje: MUO, Trg Republike Hrvatske 10
Ulaznice: od 60kn
Više informacija pronađite na www.teatarexit.hr

5.Poslušajte i pogledajte program Večeri na Griču

37. Večeri na Griču i ove će godine ispuniti zagrebački ljetnu kulturnu ponudu na atraktivnoj lokaciji Galerije Klovićevi dvori i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Iz bogatog koncertnog programa izdvajamo filmski glazbu ansambla Nino Rota, virtuoza violine Roby Lakatosa, otkačeni ansambl Sudar Percussion i Sax&Jazz večer u Lisinskom… Za svakog ponešto…
Kada: 28.06.čet – 17.07.uto
Gdje: Klovićevi dvori, Vatroslav Lisinski
Ulaznice: 100kn
Više informacija pronađite na www.lisinski.hr

6.Proslavite Krležin rođendan uz izvedbe na Festivalu Miroslav Krleža

Sedmi festival posvećen najvećem hrvatskom piscu 20. stoljeća, kao i prošlih godina približit će izabrana djela velikog umjetnika široj javnosti. Ovogodišnji festival odvija se u znaku 125. obljetnice rođenja pisca. Na sam Krležin rođendan, 7.srpnja, u Memorijalni prostor na Krležinom Gvozdu ulaz će biti slobodan od 11h do 16h uz stručno vodstvo svaki puni sat.
Kada: 01.07.ned – 07.07.sub
Gdje: Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža, Krležin Gvozd 23
Ulaznice: od 70kn, popratni program besplatno
Više informacija pronađite na www.mgz.hr

7.Zabavite se na novom festivalu na Trešnjevačkom placu PLAC MLJAC

Ovog ljeta, po prvi put, Trešnjevački plac zaživjet će na sasvim poseban način! Projekt s mirisom i okusom, festival PLAC MLJAC, pružit će maštovito uređene prostore za druženje s odličnom klopom i pićem uz dobru atmosferu i glazbu. Bogat program donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do mladih urbanih izvođača. Budi faca, dođi do placa!
Kada: 04.07.sri – 08.07.ned
Gdje: Trešnjevački plac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.placmljac.com

8.Pogledajte Gričku vješticu na Histrionskoj Ljetnoj sceni Opatovina

Već više od 30 godina, Histrioni u ljeto na prekrasnoj pozornici na Opatovini obogaćuju gradsku kulturnu ponudu i njeguju kajkavštinu hrvatskim djelima sa zagrebačkim temama i podomaćenim klasičnim predstavama. Ove godine na repertoaru je predstava po još jednom Zagorkinom romanu, onom najpoznatijem i najpopularnijem – Grička vještica! Ne propustiti!
Kada: 05.07.čet – 02.09.ned
Gdje: park Opatovina
Ulaznice: od 100kn
Više informacija pronađite na www.histrion.hr

9.Zavirite u Dvorišta – gornjogradski svijet palača i privatnih kuća

Najpopularnija zagrebačka ljetna manifestacija i ove godine otvara dušu i omogućava ulazak u čaroban svijet gornjogradskih palača, privatnih kuća i atelijera. Uz koncerte, osvježavajuća pića, ukusne zalogaje, posebne dekoracije i pozitivne atmosfere na izvoz! Minglanje po dobro poznatim lokacijama ili po onim novim koje iznenade svake godine? Ma, moraš skupiti sve!
Kada: 13.07.pet – 22.07.ned
Gdje: Gornji grad
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.dvorista.in

10.Pogledajte vesele nastupe folklornih grupa iz cijelog svijeta na Međunarodnoj smotri folklora

Nakon što su prije dvije godine proslavili pedeset godina od prve smotre u Zagrebu, folkloraši nastavljaju tradiciju i dalje… Nastupi na glavnom trgu, platou Gradec i drugim lokacijama prezentirat će hrvatsku etnografsku baštinu kao i gostujuće nacije i kulture. Preporuka: mimohod sudionika smotre od Zrinjevca do Trga u nedjelju 22.07. u 19h i nastupi na Gradecu.
Kada: 18.07.sri – 22.07.ned
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.msf.hr

 

Autor Luka Jgarić – Zagreb insider

Ne propustite

Kultura

Nikad niste odigrali escape room? Nismo ni mi do neki dan kada smo po prvi put ušli u interaktivan svijet grupne igre koja je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.