Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Top 3 razloga zašto ljeti posebno volimo beta karoten

Budite iskreni prema sebi – znate li doista što je to beta karoten ili je to samo još jedan pojam za koji ste čuli, ali ne znate što je točno i zašto je važan? 

Budite iskreni prema sebi – znate li doista što je to beta karoten ili je to samo još jedan pojam za koji ste čuli, ali ne znate što je točno i zašto je važan?  Riječ je o prirodnom biljnom pigmentu koji  voću i povrću daje žive boje. Znači mrkva, dinja, bundeva i batat svoju žutu i narančastu boju duguju upravo beta karotenu. 

Beta karoten pretvara se u vitamin A koji je od vitalnog značaja za zdravu i lijepu kožu:

 1. daje koži prirodan sjaj –   sprječava prerano starenje kože jer djeluje kao antioksidans;
 2. pomaže pri većini kožnih stanja kao što je suha koža i ekcem. Vitamin A uključen je u rast i obnovu tjelesnih tkiva te tako štiti kožu od oštećenja;
 3. ima iznimno veliki utjecaj na zaštitu kože jer potiče stvaranje melanina i neutralizira djelovanje štetnih slobodnih radikala čime se smanjuje negativan učinak sunčevih zraka na kožu i osjetljivost kože na sunce, a uz to ubrzava i tamnjenje tijekom sunčanja.

Temeljena upravo na svim ovim činjenicama o dobrobiti beta karotena, formulirana je poznata i omiljena linija za ubrzano tamnjenje SUPER Mrkva. Beta karoten kombiniran je s najboljim prirodnim uljima masline, kakaovca i oraha. Maslinovo ulje visoke je kvalitete i spada u grupu ekstradjevičanskih ulja, kakao maslac koristi se i u proizvodnji čokolade, a orahovo ulje dobiveno je maceracijom suhih zelenih ljusaka oraha. Svi ti sastojci kombinirani u ovoj liniji proizvoda dobro se slažu s proizvodima za zaštitu kože od sunca i pomažu u „izvlačenju“ melanina na površinu kože te na taj način ubrzavaju proces tamnjenja dajući joj pri tome zdrav i preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu.

U liniji za ubrzano tamnjenje SUPER Mrkva više je proizvoda, a svaki je poseban na svoj način:

SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje bez UV zaštite lagane je, mazive i hranjive teksture, ugodnog mirisa, prirodne žute boje koja se brzo upija i stapa s preplanulom  bojom kože tijela. Namijenjen je koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, a osim prirodnih pigmenata ne sadrži UV filtre. Zbog bogatog sastava, ulja masline, mrkve, oraha i kakaovca, odgovara gotovo svim tipovima kože.

SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10lagano je toniran, vrlo brzo se upija u kožu, a preplanulost naglašava dodatkom smeđeg pigmenta. Ujedno, lagano štiti kožu (SPF 10) od UVA i UVB zraka te će odgovarati većini koža. Osim beta karotena iz mrkve sadrži još i prirodno obojena ulja oraha, kakaovca i masline koja doprinose učinku pojačanog tamnjenja.

SUPER Mrkva Suho ulje za ubrzano tamnjenje i Zlatno ulje za ubrzano tamnjenje

Poznato je da su suha ulja novi oblik njege kože koja se u trenu upijaju, ne ostavljaju masni trag, a ujedno štite i  njeguju kožu. Maslina, mrkva i  orah glavne su sastavnice ovih ulja koja dubinski njeguju, ali i naglašavaju prirodnu preplanulost i boju kože. Preporuka je ulje koristiti na koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, kao i kombinirati sa zaštitnim proizvodima jer osim prirodnih ulja ne sadrži UV filtre. Suho ulje sa zlatnim sjajem naglašava brončanu boju kože, obogaćeno je česticama zlatnog sjaja koja  pojačavaju sjaj i daju svjetlucavi efekt koži i kosi te ga možete koristiti i za večernje izlaske.

Inspirirano tradicijom korištenja maslinova ulja kao ulja za sunčanje i postizanje zdravog i jednoliko preplanulog tena, formulirano je SUPER Maslina ulje za sunčanje namijenjeno osobama tamnije puti koje se kraće izlažu suncu. Ovo se ulje s blagom zaštitom od sunca (SPF 4) za razliku od tradicionalnog maslinovog ulja, brzo upija, lakše nanosi i kožu obavija ugodnim ljetnim mirisom. Visokokvalitetno maslinovo ulje je ekstradjevičansko i dobiveno postupkom hladnog prešanja jer se na taj način čuva visok postotak nezasićenih masnih kiselina, a obiluje vitaminima A i E zbog čega zadržava svoja antioksidativna svojstva.

Međutim, koliko god svi težili preplanuloj, brončanoj koži, nikako ne smijemo zaboraviti i na štetno djelovanje sunca na naš organizam. Od sunca se moramo štititi svakodnevno jer samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja. I zato prije korištenja ovih proizvoda za ubrzano tamnjenje ne smijete zaboraviti i na adekvatnu zaštitu kože tijela s odgovarajućim zaštitnim faktorima. Kombinacija proizvoda s visokim SPF-om i jednog od proizvoda iz linije SUPER Mrkva garancija je zdravog i osunčanog tena.

Dar čitateljicama

Darujemo dvije čitateljice svaka dobiva:

 • 1x SUPER Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10
 • 1x SUPER Mrkva zlatno ulje
 • 1x SUPER Maslina ulje za sunčanje SPF 4
 • 1x SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20

Pravila su jednostavna:

 • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
 • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
 • Možete se prijaviti samo jednom
 • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 17. lipnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnice:

Vesna Ivanda Landripet
Mari Jela

Više

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Zanimljivosti

Punih 25 godina BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB okuplja regionalne predvodnike i sve zaljubljenike u beauty industriju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.