Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Top 5 receptura koje mame i djeca obožavaju

Majke sve svjesnije biraju aromaterapijske pripravke u želji da svojoj djeci poklone najbolje što priroda ima za pružiti.

Aromaterapija je predivan, prirodan način očuvanja zdravlja i njege djece. Majke sve svjesnije biraju aromaterapijske pripravke u želji da svojoj djeci poklone najbolje što priroda ima za pružiti.

Liječnici i znanstvenici ističu da je aromaterapija prirodna i nježna metoda očuvanja zdravlja kojom eterična ulja aktiviraju vlastitu obrambenu snagu organizma. Dakle, aromaterapija ne nudi “instant” rješenja, već djeluje na cjelokupni organizam i potiče njegovu vlastitu snagu iscjeljenja.

1. Prehlade

Prehlade su nažalost dio odrastanja i stjecanja imuniteta. Pogotovo kada djeca krenu u jaslice ili vrtić, ponekad se čini da su više kod kuće nego u vrtiću. Temperatura, kašalj, začepljeni nosići sve su to neugodni simptomi koji prate prehlade.

Eterična ulja vam mogu pomoći u preventivnom i kurativnom pogledu.

Mnoge zadovoljne mame javljaju nam da, nakon što su se uvjerile u učinkovitost naših receptura, već pri prvoj pojavi šmrcanja ili kašlja djeci počinju nanositi uljne serume. U većini slučajeva, kako svjedoče, do daljnjeg razvoja bolesti niti ne dolazi.

Ovo nas vraća na početak naše priče o prirodi djelovanja eteričnih ulja, ona potiču organizam da se lakše obrani od mikroorganizama. S tog aspekta gledano eterična ulja su vrlo poticajna za razvoj zdravog i uravnoteženog imunološkog sustava djece.

Svi uljni serumi za prehladu namijenjeni su dermalnoj aplikaciji što znači da se djetetu nanose na prsni koš i leđa, ujutro i navečer. Osim djelovanja na staničnoj razini ova vrsta aplikacije omogućava i inhalaciju hlapivih molekula eteričnih ulja što doprinosi poboljšanju prohodnosti nosne šupljine, ublažavanju napetosti u sinusima te opuštanju.

Uljni serum protiv prehlade

 • Hladno prešano ulje Badema 97 ml
 • Eterično ulje čajevca (Melaleuca alternifolia) 15 kapi
 • Eterično ulje mirte (Myrtus communis) 20 kapi
 • Eterično ulje kajeputa (Melaleuca cajuputi) 20 kapi

Iskustvo jedne mame
Otkako koristimo prirodnu mješavinu protiv prehlada moja djeca (4,5 i 2 godine) su se preporodila. Nema kašlja, nosići ne cure, ne štopaju se… uglavnom ovo stvarno djeluje. Sve kolegice, prijateljice, kolege kupuju ovo i svoj djeci pomaže. Pa neka dobar glas daleko putuje jer nema ništa ljepše od zdrave dječice sa suhim nosićima!! Za djecu svih uzrasta i za odrasle.. jer je to čista priroda!
Mama iz Samobora

snažne majke

2. Bronhitis

Bronhitis je upalno stanje dušnika i bronhija, uobičajeno uzrokovano virusnim infekcijama poput gripe ili prehlade. Bronhitis je često posljedično vezan uz komplikacije prehlada i viroza. Dovodi do otežanog disanja zbog nakupljanja gustog sekreta u bronhima i dišnim putevima. Ovo je posebno zahtjevno kod male djece koja ne znaju samostalno iskašljati sekret, stoga je neobično važno promptno reagirati i pomoći aplikacijom uljnog seruma.

Eterična ulja učinkovito djeluju kod upalnih stanja bronha usporavajući progresiju upale, djelujući mukolitički i umirujuće na kašalj.

Uljni serum kod bronhitisa

 • Hladno prešano ulje Badema (Prunus dulcis) 97 ml
 • Eterično ulje eukaliptusa (Eucalyptus globulus) 10 kapi
 • Eterično ulje mirte (Myrtus communis, kemotip: 1.8 cineol) 10 kapi
 • Eterično ulje bora (Pinus sylvestris) 10 kapi
 • Eterično ulja čajevca (Melaleuca alternifolia) 10 kapi
 • Eterično ulje kajeputa (Melaleuca cajuputi) 10 kapi

3. Pelenski osip

Pelenski osip je česta pojava kod malih beba. Uzroci mogu biti razni poput iritacije kože zbog vlage, urina, osjetljivosti na pelene, alergije na hranu, posljedica probavnih viroza i promjene u stolici. Koža pelenskog područja je iziritirana pa mogu nastati osipi, a ponekad i prave rane, koje peku i stvaraju mnogo neugodnosti bebama i mamama.

Aromaterapijski serumi umiruju oboljelu kožu, djeluju antiseptički te protuupalno, potiču zacjeljivanje i regeneraciju kože.

Ulje za njegu kod pelenskog osipa

 • Macerat Kantariona 97 ml
 • Eterično ulje čajevca (Melaleuca Alternifolia) 20 kapi
 • Eterično ulje lavande (Lavandula Angustifolia) 30 kapi

balzam hauschka lavanda

4. Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis je kožno oboljenje koje se najčešće javlja u prvim mjesecima života beba.Karakteriziraju ga suha, crvena koža koja jako svrbi. Iritacijski svrbež je jasan simptom atopijskog dermatitisa, a češanje, pogoršava upalni proces kože.

Izuzetno je bitno pronaći adekvatan tretman, koji je siguran i učinkovit, te ga sustavno primjenjivati. Mnoge mame koje pitaju naš savjet već su iscrpljene i obeshrabrene, sumnjaju da rješenje uopće postoji.

Srećom eterična i biljna ulja usmjerena na regeneraciju kože, smanjenje svrbeža, protuupalno i antibakterijsko djelovanje izuzetno učinkovito djeluju na probleme povezane s dermatitisom.

Uljni serum za atopijski dermatitis

 • Hladno prešano ulje Jojobe (Buxus chinensis) 47 ml
 • Hladno prešano ulje Noćurka (Oenothera biennis) 50 ml
 • Eterično ulje Elemi (Canarium Luzonicum) 15 kapi
 • Eterično ulje Lavande (Lavandula angustifolia)15 kapi
 • Eterično ulje Čajevca (Melaleuca alternifolia) 15 kapi
 • Eterično ulje Cedar (Cedrus deodora) 15 kapi

Iskustvo jedne mame
Veliko hvala! Vaša savjetnica nam je pripremila poseban pripravak za potrebe atopijskog dermatitisa četverogodišnjaka. Napokon sam našla nešto što mu pomaže, a nisu kortikosteroidi.
Mama iz Zagreba

5. Imunitet

Djeca na svijet dolaze s neiskusnim i nezrelim imunološkim sustavom. Uravnotežen imunološki sustav je ključan za zdravlje svake osobe.

Pod pojmom imunosti podrazumijevaju se mnogobrojni fiziološki mehanizmi kojima tijelo reagira na svaku nepoznatu, potencijalno toksičnu supstancu, pa i onu koju stvara samo tijelo.

Sam imunološki sustav je vrlo kompleksan i gotovo svi organi u tijelu sudjeluju u njegovom radu. Rastom i razvojem djeteta, raste i osnažuje se njegov imunološki sustav. On je temelj zdravlja cijelog organizma.

Alergije spadaju u bolesti imunološkog sustava, kod kojih on preburno reagira. Nastaje zbog nerazlikovanja opasnog od neopasnog te se pokreće snažna imunološka reakcija na potpuno bezopasnu tvar npr. pelud biljaka.

crni kim, ulje crnog kima

Potpora imunitetu potpuno prirodnim putem: uljem sjemenki egipatskog crnog kima. Za terapijsku primjenu ovog dodatka prehrani izuzetno je bitna kvaliteta ulja, imperativ je hladno prešanje i organski uzgoj. Brojna istraživanja potvrđuju blagotvorni učinak ulja Crnog kima na uspostavljanje pravilnog rada imuniteta. Posebnost Crnog kima je njegovo imunomodulatorno djelovanje, što znači da pojačava ili smanjuje imunološku reakciju ovisno o stanju i potrebi organizma.

Ulje crnog kima je izuzetno učinkovito kod tretiranja alergija, gdje istraživanja potvrđuju da su se simptomi alergija kod 70% pacijenata u potpunosti povukli (Schleicher, 1996.).
Ulje crnog kima ima i dokazano protuupalno djelovanje pa se preporučuje kao komplementarna kura kod atopijskog dermatitisa, seboroičnog dermatitis, psorijaze te ostalih upalnih stanja kože.

Primjena ulja Crnog kima, dodatka prehrani

 • Djeca od 3 do 5 godina: tri puta na dan nakon obroka, po 8 kapi, minimalno 3 mjeseca kontinuirano.
 • Djeca od 5 do 10 godina: tri puta na dan nakon obroka po 10 kapi, minimalno 3 mjeseca kontinuirano.
 • Djeca od 10 do 15 godina: tri puta na dan nakon obroka po 15 kapi, minimalno 3 mjeseca kontinuirano

[box style=”0″]

Autor: Dea Flores

[/box]

Više

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Putovanja

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Savjeti i preporuke

Eterična ulja zbog svojih protuupalnih, antibakterijskih i protugljivičnih svojstava pozitivno djeluju na ublažavanje svrbeža, upala i bolova povezanih s učestalim kožnim oboljenjima

Zdravstveni karton

Ovo superzdravo ulje također jača već oslabljeni imunitet tako što potiče funkcije bijelih krvnih zrnaca u borbi protiv štetnih patogena i mikroba.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.