Treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Entuzijasti, zaljubljenici u sport i profesionalci, 5. lipnja 2016. testirat će svoje granice i iskusiti čisti adrenalin na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji će se održati u okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petrčanima, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TZ Zadarske županije te TZ Grada Nina. Ovogodišnji triatlon ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini, a osim drugih već poznatih diciplina donosi i nekoliko kraćih utrka.

Prošle se godine više od 400 prijavljenih natjecalo u šest disciplina, a održana su dva državna prvenstva – u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj. I ove godine u pripremi je spektakularno sportsko događanje na jednoj od najljepših lokacija uz bogate nagrade koje su osigurali Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY Hrvatska.

TriatlonPuntaSkala3

„Na ovogodišnjem triatlonu u plivanju, vožnji bicikla i trčanju mogu se natjecati rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti. Natjecatelji mogu birati između čak četiri različite discipline koje su prilagođene svim uzrastima, rekreativcima, ali i vrhunskim profesionalcima. O tome koliko je Falkensteiner Punta Skala resort savršena lokacija za utrku ili treniranje triatlona govori nam činjenica kako će se upravo tu za Olimpijske igre u Riu pripremati dio austrijske reprezentacije, na čelu sa Sarom Vilić, Austrijankom hrvatskih korijena“, poručuju iz Falkensteinera.

Za početnike idealan izbor predstavlja Supersprint Triatlon sa 200 m plivanja, 7 km vožnje bicikla i 1,8 km trčanja. Profesionalni atletičari, ali i amateri, izazov mogu potražiti u trčanju dionicom uz more dugoj 5 ili 10 km. Glavna utrka, Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onaj s štafetama, s 1900 m plivanja, 90 km vožnje bicikla te 21,1 km trčanja, zasigurno će pobuditi znatan interes među sportašima i sportašicama koji će imati priliku dokazati svoju izdržljivost. Najmlađi sportaši mogu se okušati, a ujedno i zabaviti, sudjelovanjem u Akvatlonu s 200 m plivanja i 800 m trčanja.