Trendovi koji pretvaraju vrtne zabave u najbolje ljetne trenutke

Za stvaranje intimnog događaja koji odražava ambijent baš po vašoj mjeri spojite lijep i udoban namještaj, lampice, opuštajuće mirise, prozračne materijale, glazbu i mediteransku hranu i uživajte u ljetu po svom kroju i sa svojim najdražima.

Evo nekoliko tips & tricks koji će vam pomoći u tome.

Igra svjetlosti

Dobro osvjetljenje je bitno kako biste postigli ugodan ambijent u vrtu. Stvorite savršenu kulisu žaruljicama koje ćete rasporediti po ogradi terase i granama ukrasnih grmova i drveća u dvorištu ili uvođenjem solarnih svjetala u cvjetne gredice. Ovo ne samo da će vašem vrtu dati prekrasan sjaj, već će istaknuti i njegove najbolje osobine. Postavite treperave svijeće kako biste stvorili ugodnu atmosferu. Šetnice i staze izgledaju lijepo kada su uokvirene svjetiljkama punjenim svijećama ili fenjerima, što će pružiti i sigurnost kada padne mrak. Moderne ideje za rasvjetu mogu vam pomoći u isticanju vašeg krajobraznog uređenja, osvjetljavanju bazena i dodavanju rasvjete za noćne roštilje. Mogućnosti kao što su marokanske svjetiljke, lanterne i romantična svjetla iz bajke omogućuju vam jedinstvenu atmosferu – od misterioznog i veličanstvenog do smionog i suvremenog.

Mjesto gdje ćete se udobno smjestiti

Spajanje efektnih komada namještaja, tekstura i boja unijet će bezbrižnost u atmosferu. Spoj kvalitetnih materijala i namještaj u prirodnim tonovima s daškom retro šarma doprinijet će postizanju profinjene atmosfere u kojoj će se svi osjećati relaksirano.

Posljednji trendovi u uređenju vanjskih prostora u sam vrh izbora namještaja za eksterijere naglašavaju Unopiù kolekcije koje nude namještaj i dodatke za uređenje terasa i vrtova od materijala otpornih na sve vremenske uvjete, a kuhinjski pribor i posuđe prava su mala umjetnička djela koja dodatno zaokružuju dojam. Zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama, pažljivom odabiru sirovina i dizajnu, Unopiù proizvodi mogu izdržati i najekstremnije uvjete okoliša. Riječ je o kvalitetnim materijalima poput tikovine “Grade A”, koja je najplemenitije drvo, dobiveno iz središnjeg dijela debla i dolazi iz certificiranih indonezijskih plantaža u skladu s ekološkim parametrima; ručno kovanom željezu koje se podvrgava zaštitnim postupcima protiv oksidacije i bojanjem termoreaktivnim prahom. Nakon što ste odabrali kvalitetan i pomno dizajniran namještaj i stvorili ambijent za opuštanje romantičnim osvjetljenjem, vrijeme je za ukusnu hranu i osvježenje.

Mali bar kao točka za opuštanje

Ponudite nekoliko različitih opcija za piće u dvorištu. Budite kreativni s postavkama bara. Umjesto klasičnih čaša za piće, oslikajte ih bojom za staklo i naglasite kreativnost na svoj način. Ponudite mnogo sladoleda kako biste svojim gostima dodatno uljepšali druženje.

Prekrasan stol i atmosfera

Kada osmislite fino blagovanje, svaki detalj je važan – od ukrasa do stola za hranu, svaki element savršeno doprinosi postizanju osjećaja harmonije. Stvaranje pravog cvjetnog središnjeg dijela također je neophodno pa se poigrajte cvjetnim aranžmanima i potrudite se da tonovi i teksture odgovaraju temi i cjelokupnoj estetici. Hranu bazirajte na mediteranskim, laganim jelima. Morski plodovi, bruschette i sitni zalogaji neka obiluju mirisnim začinima, povrćem i maslinovim uljem. Pozovite ljude koji vas čine sretnima i uživajte u zajedničkim trenucima na otvorenom, a glazba tijekom cijele večeri neka ne prestaje.