Tri kuharice koje bi svi trebali imati u kuhinji

Svakome bi trebalo omogućiti da pronađe sreću u životu, a svi znamo da barem jedan dio sreće pronalazimo u punom trbuhu! Kako razni okusi i ukusi ne bi bili zapostavljeni niti zaboravljeni imamo prekrasan broj kuharica koje će nam odati male tajne gastronomskih senzacija. Za vas smo izdvojili tri kuharice koje odgovaraju na tri pitanja: „Kako napraviti onaj bakin recept?“, „ Kako ću preksutra stići jesti?“ i „ Zašto hrana s istoka ima tako drugačiji okus od naše hrane?“

Nostalgična kuharica

Sam naslov ove briljantne kuharice govori što nas sve slasno može dočekati na listovima koji se kriju unutar krasno dizajnirane naslovne stranice. Zaista se može izvući najukusnije pripravke ovih prostora. Savršeno je upakirana predstavnica domaće kuhinje za svakog pojedinca kojeg se želi upoznati s hrvatskom kuhinjom ili kuhinjom cijele regije. U njoj se mogu pronaći raznovrsni recepti glavnih jela, predjela, juha pa i deserata poput:  pite zeljanice, škampi na buzaru, bosanskih ćevapčića, paprenjaka ili istarskih cukarina. Nudi izvanredne i reprezentativne recepte koji zadovoljavaju balkanske, gurmanske prohtjeve, a ako netko nije uspio pohvatati recepte od svojih starijih predaka onda se „Nostalgična kuharica“ ( Znanje ) pobrinula za to da svatko pronađe ono što mu je baka kuhala.

 

Brza Kuharica

„Jednostavna i ukusna jela sa samo 5 sastojaka“ podnaslov je kuharice koja bi mogla spasiti mnogima živote. Naime, živimo u vremenu ubrzanog tempa života i svi jedva stižemo uopće jesti, kamo li da si još i kuhamo obilne obroke kojima se moramo izričito posvetiti. „Brza kuharica“ ( Mozaik knjiga ) nas zato spašava jer nam pruža čak 320 recepata od maksimalno pet namirnica. Ovim receptima omogućit ćemo si zdravu prehranu s kojom možemo izbjeći neprestano unošenja prehrambenih dodataka. Ponovno ćemo osjetiti bogatstvo okusa kojima ćemo se kretati prema zdravijem životu bez puno muke oko kuhanja.

Moro kuharica

Ako je netko zainteresiran za vrlo zanimljivo putovanje koje može okusiti na svom nepcu onda svakako treba proviriti u „Moro kuharicu“ ( Profil ). Ime je dobila po restoranu „Moro“ koji u Londonu već dug niz godina oduševljava kritičare i same posjetitelje.  Autori i vlasnici restorana Samantha i Samuel Clark odlučili su odati male tajne okusa pojedinih dijelova svijeta kojima omogućavaju svakome da samostalno oživi okuse Španjolske, sjeverne Afrike ili istočnog Mediterana u svom domu.