Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
maska

Beauty report

Tri savjeta za život s maskama bez maskni

Uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne.

S ulaskom u posljednju četvrtinu 2020. godine sve nas manje stvari može iznenaditi. Ta pomalo ozloglašena nova normala promijenila nam je mnoge navike: odgodila nam je koncerte i putovanja, u jednom trenutku nas odvojila od radnih mjesta, kolega i najmilijih, a u posljednje vrijeme nam se upetljala i u torbice, proglašavajući maske za lice najtraženijim modnim detaljem sezone jesen/zima ’20.

Nema tu ništa sporno, ali uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne.

Što učiniti?

  • Razmislite malo o tome kakvu masku nosite; od materijala od kojeg je izrađena do razine zaštite koju pruža. Dermatolozi smatraju da na spomenute izazove najbolje odgovara 100-postotni pamuk jer dopušta koži da diše. Što se tiče održavanja, maske je najbolje tretirati kao donje rublje. Na maskama se tijekom dana nakupljaju masnoće, prljavština i znoj, trio sastojaka koje nitko ne bi trebao kontinuirano nanositi na kožu.

 

  • Iskoristite razdoblje nošenja maski kao idealan trenutak za racionaliziranje kozmetičke rutine. U njezi kože manje je definitivno više; više proizvoda znači više sastojaka koji mogu izazvati reakciju kože. Također maska može pojačati djelovanje proizvoda – to se ne čini kao nešto loše, dapače. Međutim kada se radi o proizvodima koji sadrže kiseline ili retinol, pojačano djelovanje moglo bi štetiti koži.

 

  • Ako je ikad bilo vrijeme za odmor od makeupa, to je sada. Premda karantena nije izgledna, maske samom svojom funkcijom čine pretjerani make-up suvišnim. Ako se znojite pod maskom lice očistite nježnim čistačem i zapamtite da pretjerano pranje isušuje lice, lice misli da mora proizvoditi dodatne masnoće, što će dovesti do stvaranja novih akni.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène posvećeni su razvoju proizvoda koji učinkovito, ali nježno rješavaju probleme svake, pa i najosjetljivije kože. Briga za  problematičnu kožu sklonom nepravilnostima unutar Eau Thermale Avène asortimana pripala je liniji Cleanance, čije proizvode tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima možete pronaći po 30 posto nižim cijenama.

Ne propustite

Beauty report

Što nježnije postupate prema svojoj koži, brže i potpunije ćete riješiti problem.

Zdravstveni karton

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Savjeti i preporuke

Borba s aknama može biti izazovno iskustvo, koje utječe i na vaš fizički izgled i na samopouzdanje.

Beauty report

Poželjeli ste se naspavati, odmoriti, ali i nadoknaditi sva druženja koja ste tijekom godine propustili, a sad se osjećaj umora i iscrpljenosti zrcali na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.