Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
maska

Beauty report

Tri savjeta za život s maskama bez maskni

Uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne.

S ulaskom u posljednju četvrtinu 2020. godine sve nas manje stvari može iznenaditi. Ta pomalo ozloglašena nova normala promijenila nam je mnoge navike: odgodila nam je koncerte i putovanja, u jednom trenutku nas odvojila od radnih mjesta, kolega i najmilijih, a u posljednje vrijeme nam se upetljala i u torbice, proglašavajući maske za lice najtraženijim modnim detaljem sezone jesen/zima ’20.

Nema tu ništa sporno, ali uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne.

Što učiniti?

  • Razmislite malo o tome kakvu masku nosite; od materijala od kojeg je izrađena do razine zaštite koju pruža. Dermatolozi smatraju da na spomenute izazove najbolje odgovara 100-postotni pamuk jer dopušta koži da diše. Što se tiče održavanja, maske je najbolje tretirati kao donje rublje. Na maskama se tijekom dana nakupljaju masnoće, prljavština i znoj, trio sastojaka koje nitko ne bi trebao kontinuirano nanositi na kožu.

 

  • Iskoristite razdoblje nošenja maski kao idealan trenutak za racionaliziranje kozmetičke rutine. U njezi kože manje je definitivno više; više proizvoda znači više sastojaka koji mogu izazvati reakciju kože. Također maska može pojačati djelovanje proizvoda – to se ne čini kao nešto loše, dapače. Međutim kada se radi o proizvodima koji sadrže kiseline ili retinol, pojačano djelovanje moglo bi štetiti koži.

 

  • Ako je ikad bilo vrijeme za odmor od makeupa, to je sada. Premda karantena nije izgledna, maske samom svojom funkcijom čine pretjerani make-up suvišnim. Ako se znojite pod maskom lice očistite nježnim čistačem i zapamtite da pretjerano pranje isušuje lice, lice misli da mora proizvoditi dodatne masnoće, što će dovesti do stvaranja novih akni.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène posvećeni su razvoju proizvoda koji učinkovito, ali nježno rješavaju probleme svake, pa i najosjetljivije kože. Briga za  problematičnu kožu sklonom nepravilnostima unutar Eau Thermale Avène asortimana pripala je liniji Cleanance, čije proizvode tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima možete pronaći po 30 posto nižim cijenama.

Pročitajte još

Beauty report

Sve popularnije, sheet maske zapravo su pristupačni tretmani lice koji pružaju intenzivnu hidrataciju, mekoću te pružaju učinak osvježenog tena u svega desetak minuta.

Beauty report

95% osoba od 15 do 25 godine ima problema s nepravilnostima na koži. Šanse da se izbjegne ovaj problem su male i svi će...

Beauty report

Važno akne shvatiti ozbiljno i na njihovu pojavu reagirati odlaskom dermatologu, budući da mogu značajno narušiti kvalitetu života uzrokujući nisko samopouzdanje.

Savjeti i preporuke

Ako se susretnete s problemom akni, poželjet ćete najbolji dostupni alat koji će ukloniti mrlje s vašeg lica u trenu, a upravo to je...

Advertisement