Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Tri stvari koje trebate uzeti u obzir pri kupovini naočala?

Prvi šok i po vama najteži „udarac“ pri spoznaji da ste postali nosioc naočala je iza vas, ali „slatke“ muke zvane nabavka onih pravih naočala tek počinju!

Vidno polje vam slabi i vidite sve lošije, kao da na fotoaparatu imate loše izoštren fokus! Ovakvi simptomi i bojazan za promjenom u vašem vidnom polju su vas potaknuli na provjeru vida i posjet okulisti koji vam je potvrdio da imate dijagnostiku.

Prvi šok i po vama najteži „udarac“ pri spoznaji da ste postali nosioc naočala je iza vas, ali „slatke“ muke zvane nabavka onih pravih naočala tek počinju!

Slatke brige zvane okviri!

Krećete u potragu za naočalama i ulazite u optiku. Pregršt tipova okvira, boja, modela, oblika….. neodlučni ste. Osim što se upotrebljavaju za korekciju vida, dioptrijske naočale služe i kao ukras na licu, a okviri trebaju biti i ugodi, lagani i izrađeni od kvalitetnog materijala. Nakon podulje potrage  napokon nalazite onaj pravi za sebe is osmijehom na licu „završavate“ kupovinu. No ipak to nije kraj! Tek sada ste stavljeni pred onaj pravi zadatak koji vas je i doveo na ovo mjesto, a to su adekvatne naočalne leće i pomoć da vratite jasan i udoban pogled. Sada u vaše nove okvire trebate ugraditi naočalne leće ili po starom „stakla“ po propisanoj dioptriji.

67015556 - blond woman at the optical shop, trying eyeglasses on

Na što treba pripaziti pri kupnji naočalnih leća?

  • Naočalne leće je potrebno kupiti u ovlaštenoj optici s originalnim certifikatom koji jamči kvalitetu.
  • Prilagodite naočale svojim potrebama! Trebate li uredske naočale i rješenje za rad ispred digitalnih ekrana ili pak za slobodno vrijeme, sport, rekreaciju…? Razlika je u dizajnu naočalnih leća koje su prilagođene različitim potrebama, a savjet u odabiru dat će vam stručna osoba.
  • Kvalitetna dorada iznimno je bitna za vaš dobar vid, pa tako odaberite za svoje naočalne leće višeslojne anti-refleksne dorade koje obuhvaćaju: antirefleksiju, UV zaštitu, otpornost na ogrebotine, prljavštine,  prianjanje vode i masnoće, a ste uvijek u pokrenut, probajte i fotoosjetljive leće.

Navršili ste 40 godina i slavite svoju mudrost, a okulista vam je dodao i naslov prezbiopa!?

S godinama dolazi mudrost, ali nažalost i pogoršanje vida na blizu. Nije tajna da vid obično slabi u 40-im godinama, a najčešći krivac je prezbiopija. Ako ste se našli u situaciji da držite novine, mobitel, jelovnik ili bilo što sa sitnim slovima, dalje od sebe kako bi izoštrili sliku, vjerojatno znate više o tome nego što mislite, a dodatnu potrvdu da ste uhvaćeni u ovom problemu dao vam je i vaš okulista.

Prezbiopija se danas može vrlo jednostavno korigirati progresivnim naočalama. Varilux progresivne naočalne leće iz Essilora su dizajnirane su kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udaljenosti i donji dio za vid na blizu.​ U jednim naočalama ili Variluxu su pokrivene sve udaljenosti. Rješenja su različita ovisno o afinitetima i potrebama, a postoji cijela paleta Varilux progresivnih naočalnih leća kako bi svatko mogao pronaći idealno rješenje za svoj vid.

http://www.essilor.hr/lece/progresivne_lece/Stranice/default.aspx

https://web.facebook.com/EssilorHrvatska/

Više

Trendovi

Izbor sunčanih modela je nevjerojatno velik, ali ako tražite model s kojim možete otići toliko daleko, prva stvar koju trebate uzeti u obzir je...

Fashion report

Smatraju se jednim od najvažnijih modnih dodataka, a ovog proljeća svijet sunčanih naočala cvjeta prekrasnim komadima.

Savjeti stručnjaka

Razgovarali smo s Katarinom Šarac, optometristicom iz Vision centra - Ocularia iz Zagreba ( Ilica 158)

Savjeti stručnjaka

Primijetili ste da vi ili netko iz vašeg okruženja, poznanici, prijatelji, obitelj, imaju problema s čitanjem?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.