Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Tvoja štitnjača je tvoja najveća snaga

Tvoja štitnjača, taj djelić tvog tijela za koji su ti jednom rekli da je tvoja najslabija točka, pa čak i da ti je neprijatelj, zapravo je bila tvoja najveća snaga i najvažniji zaštitnik.

Lista holivudskih zvijezda (Robert De Niro, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Demi Moore, Scott Bakula) koje su rješenje svojih zdravstvenih problema pronašli u savjetima Anthonyja Williama sve je duža, a impresivno je da je među njegovim poklonicima sve više liječnika i drugih istaknutih praktičara.


„Tvoja štitnjača, taj djelić tvog tijela za koji su ti jednom rekli da je tvoja najslabija točka, pa čak i da ti je neprijatelj, zapravo je bila tvoja najveća snaga i najvažniji zaštitnik. Ta žlijezda ne djeluje samo na tjelesnoj razini. Na duhovnoj razini, ona je tvoj štit, tvoj čuvar koji čuva sva blaga koja si na svom putu stekao; ona je dio tvog oružja koje podupire tvoje napredovanje u životu“, kaže Anthony William, poznatiji u svijetu kao „medicinski medij“ u svojoj najnovijoj knjizi Zdrava štitnjača.


On ruši mitove o zdravlju te podrobno objašnjava simptome, stanja i pravu funkciju štitnjače. Najveći dio knjige posvećen je iscjeljenju štitne žlijezde: što izbjegavati, hrana, ljekovito bilje i dodaci prehrani; 90-dnevna rehabilitacija s receptima te tehnike iscjeljenja. Jedan dio posvećen je „tajnama sna“ upravo zato što se nesanica i problemi sa spavanjem vežu uz probleme sa štitnjačom.

Sve to uz poruku suosjećanja, nade i ohrabrenja jer bolest, kaže medicinski medij: „Nije tvoja pogreška. Ništa od svega toga nisi zaslužio. Ti nisi sam izazvao svoju bolest i nisi ju izmislio. Ti nisi loša osoba. Ti se možeš iscijeliti i krenuti dalje.“

Plan oporavka štitnjače

Zdrava štitnjača zahtijeva cjelovit pristup i zdrave životne navike, a kad govorimo o hrani i dodacima prehrani, Anthony William među temeljitim uputama za oporavak štitnjače, u knjizi posebno ističe nekoliko namirnica.

 1. ORGANSKO VOĆE I POVRĆE
  Na prvom je mjesto apsolutno voće i povrće iz organskog uzgoja, bez pesticida i toksina koji su snažan okidač za razvijanje bolesti štitnjače.
 2. CELER LISTAŠ
  Povrtnica koju najčešće spominje jer smatra da celer listaš ima sposobnost štitnjaču pročistiti od toksina Epstein-Barrovog virusa (EBV). On također podupire proizvodnju hormona T3.
 3. GLJIVA CHAGA
  Ubija EBV te potiče zdravu funkciju jetre, ubrzavajući je. Istodobno, budi štitnjaču i omogućava joj da normalizira svoju funkciju. Jača nadbubrežne žlijezde.
 4. SPIRULINA (po mogućnosti havajska)
  Ova je alga nevjerojatan saveznik kada je riječ o regeneraciji središnjeg živčanog sustava i uklanjanju teških metala. Hrani štitnjaču i regenerira je, a jod koji sadrži je vrlo učinkovit antiseptik u borbi protiv EBV-a u štitnjači.
 5. ALGE (posebice dulse i kelp/kombu)
  Jod sadržan u algama poznat je kao snažan antiseptik štitnjače. Uz to, alge štitnjaču štite od posljedica štetnog zračenja, iz nje uklanjaju štetne radioaktivne tvari te sprječavaju razvoj raka unutar nje.

Više

Zdravstveni karton

Iako su najčešće nalakirani, gelirani, pa nerijetko zaboravimo kakvi su doista, zdravi nokti odlikuju se ružičastom bojom i glatkom površinom.

She Book Club

U svojoj šestoj knjizi Detoks za iscjeljenje u izdanju Planetopije donosi nam jedinstvene uvide o detoksikaciji.

Istaknuto

Znate li da je Hashimoto tireoiditis bolest koja se čak 5-10 puta češće javlja kod žena u odnosu na muškarce. Najčešće prođe par godina...

Savjeti stručnjaka

Parabeni, ftalati i drugi kemijski spojevi iz konvencionalnih boja za kosu, poznati su kao ‘endokrini disruptori’ što znači da remete hormonalni sklad organizma i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.