Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

U siječnju ne propustite zimsku turneju Kazališta Moruzgva s dvjema velikim uspješnicama: “Ništa im neće bit'” i “Vla Vla Vlajland cabaret”

Kazalište Moruzgva s ponosom predstavlja dva neodoljiva hita – “Ništa im neće bit'” i “Vla Vla Vlajland cabaret” s kojima u siječnju stiže u čak 11 dvorana diljem Hrvatske.

Kazalište Moruzgva s ponosom predstavlja dva neodoljiva hita – “Ništa im neće bit'” i “Vla Vla Vlajland cabaret” s kojima u siječnju stiže u čak 11 dvorana diljem Hrvatske. Spremite se za vrhunsko kazališno iskustvo koje će vas nasmijati, dirnuti i ostaviti bez daha.

Romantična komedija „Ništa im neće bit’“ osvojila je srca publike diljem Hrvatske s više od 30 izvedbi ispred gotovo 9000 gledatelja u samo tri mjeseca. Ova iznimno hvaljena predstava protkana humorom, uz sjajnu glumačku postavu koju čine Ecija Ojdanić i Frano Mašković, razotkriva tajne obiteljskog života, nudi smijeh i emocije na pozornici te nas potiče na razmišljanje o ljubavi i novim počecima. Bez obzira na generacijske razlike, likovi i sličice iz svakodnevnog obiteljskog života dočarani u ovoj predstavi prepoznatljivi su svima zbog čega je ovo idealna prilika da se svi zajedno smijemo, da se osvijestimo i zapitamo kako da očuvamo svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put.

„Baš zbog toga što ne nudi povijesne istine, ova je komedija istinska jer otkriva pravila života u svakodnevici, budi nadu da postoje sretni brakovi, koji se iznova nađu nakon kojekakvih spoticanja. To je naglasila redateljica Tamara Damjanović , koja je ujedno i adaptirala tekst za izvođenje, a sve je tu zapravo u rukama glumaca. Oni su Frano Mašković i Ecija Ojdanić koji sjajno drže rastući ritam predstave, a svoje su likove iznijansirali stvarno i uvjerljivo, tako da publika za njih “navija” sve do ‘happy enda’“, Bojana Radović.

“Vla Vla Vlajland cabaret” najigranija je predstava u pandemijsko doba, a za koju se još uvijek traži karta više. Riječ je o izuzetno priznatoj predstavi nagrađivanoj kako u Hrvatskoj, tako i na festivalima u inozemstvu. Zbog velikog interesa u nekim je mjestima igrala po dva i više puta, a upravo unutar zimske turneje Kazališta Moruzgva u Šibeniku 23. siječnja broji svoju 200. izvedbu. Jedna arhetipska Vlajna koju vrsno izvodi Ecija Ojdanić, hrabro se bori protiv stečenih predrasuda, suočavajući se s pogrešnim odgojem, nasilnim tradicijama te patrijarhalnom (ne)kulturom. Ivan Leo Lemo i Ecija Ojdanić donose emocionalno putovanje koje nudi uvid u ljudsku izdržljivost i potrebu za istinskim smislom života.

Provjerite u kojim sve gradovima već ovoga mjeseca možete pogledati ova dva hita Kazališta Moruzgva unutar Velike zimske turneje:

 • 13.1.2024. – Čepin: “Vla Vla Vlajland”
 • 14.1.2024. – Zagreb, Scena Vidra: “Ništa im neće bit'”
 • 16.1.2024. – Đakovo: “Ništa im neće bit'”
 • 18.1.2024. – Ploče: “Ništa im neće bit'”
 • 19.1.2024. – Makarska, Apfel: “Ništa im neće bit'”
 • 20.1.2024. – Split: “Ništa im neće bit'”
 • 21.1.2024. – Hvar: “Ništa im neće bit'”
 • 22.1.2024. – Bol: “Vla Vla Vlajland”
 • 23.1.2024. – Šibenik: “Vla Vla Vlajland”
 • 25.1.2024. – Vukovar: “Ništa im neće bit'”
 • 31.1.2024. – Zagreb, Kulturni centar Dubrava: „Ništa im neće bit’“

Pridružite nam se na ovoj čarobnoj turneji prepunoj smijeha, emocija i nezaboravnih trenutaka. Ne propustite priliku za vrhunsko kazališno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha!

Ne propustite

Zanimljivosti

U susret mjesecu zaljubljenih, Kazalište Moruzgva predstavlja neodoljive ideje za darivanje najmilijih i zajedničko provođenje vremena uz smijeh i zabavu.

Zanimljivosti

I dok će pragmatični među nama brak definirati kao instituciju ili ugovor, ipak ćemo se složiti kako brak nadilazi i mnogo je više od...

Zanimljivosti

Kazalište Moruzgva ove godine ulazi u svoje teenagersko razdoblje.

Zanimljivosti

Najuspješnije nezavisno kazalište - kazalište Moruzgva tijekom prosinca sa svoje dvije uspješnice ide na turneju diljem Hrvatske i u susjednoj Srbiji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.