U Svijetu znanja naučite ruski jezik

Iako Svijet znanja formalno postoji tek nekoliko mjeseci, iza njegove vlasnice, Mihaele Jelavić, dugogodišnje je iskustvo u vođenju nastave. Simpatična Mihaela otkrila je ljubav prema ruskom, jednom od najljepših i najbogatijih jezika, vrlo rano, već u desetoj godini.

Još tijekom studija počela je voditi tečajeve poslovnim ljudima, pa je tako nekoliko godina provela u Ericssonu Nikola Tesla gdje je kao vanjski suradnik vodila velike grupe polaznika. Uz Ericsson Nikola Tesla, tečajeve je vodila i u AstraZeneci, Plivi, nekolicini škola stranih jezika te držala individualne poduke isključivo po usmenoj preporuci.

Dodatno se usavršavala na području ljudskih potencijala i odnosa s javnošću, ali je uvijek uz primarni posao održavala nastavu, na zadovoljstvo starih i novih polaznika i svoje osobno. A i naše! Ima li što ljepše od čitanja Jesenjinovih stihova – baš na ruskom!?

 

Nekoliko godina provela je u Belgiji gdje je volonterski vodila tečajeve i prevodila za supruge visokih ruskih vojno-diplomatskih dužnosnika.

Konačno- vlastiti posao!

Nakon gotovo 20.godina radnog staža, konačno se odvažila pokrenuti vlastiti posao i raditi posvećeno i profesionalno ono što najviše voli, voditi nastavu, krojiti tečajeve prema potrebama svojih klijenata.

O konkurenciji ne razmišlja niti se njome zamara. Smatra kako svaki proizvod ima svog kupca. Svatko ima izbor i može odlučiti želi li učiti jezik u školi stranih jezika, kod kuće ili na poslu.

Prednost učenja jezika na poslu je ta što klijent sam odabire termine koji mu odgovaraju. Satnica je promjenjiva i fleksibilna. Također nema zadanog plana i programa već se isključivo gleda na potrebe i želje klijenta te se u skladu s time priprema nastava.

Slaže se s time kako je najljepše voditi nastavu prema zadanom planu i programu, ali jednako tako smatra kako su krojeni tečajevi veliki izazov.

Prilagodite se potrebama klijenta

Potrebe klijenata znaju biti različite i svaki dobar predavač se treba znati prilagoditi.

Kaže kako anegdota sa svojih tečajeva ima čitavo čudo i ponekad joj bude žao što nije zapisivala razno-razne situacije jer bi danas imala vrlo zanimljivu knjigu šala i pošalica.

Na samom kraju dodaje kako unatoč svim problemima koje donosi pokretanje privatnog posla osjeća veliku slobodu i radost što se ohrabrila otvarajući svoj Svijet znanja i najveća motivacija koja pomiče njezine granice je kada joj klijenti kažu da su uz njezin tečaj zavoljeli ruski jezik.