Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Učinkovita formula za zdrave kosti

Kalcij ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja – neophodan je za zdrave kosti i zube te sprječava osteoporozu, koju se, s razlogom, naziva bolešću modernog doba.

Kalcij ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja – neophodan je za zdrave kosti i zube te sprječava osteoporozu, koju se, s razlogom, naziva bolešću modernog doba. Naime, u Europskoj uniji je samo u 2010. godini osteoporozu imalo oko 22 milijuna žena i 5,5 milijuna muškaraca. Osim toga, kalcij pomaže očuvati zdravlje srca, živaca i mišića. Izrazito je važan za normalno zgrušavanje krvi te za provođenje impulsa u živčanom sustavu, pomaže u prevenciji alergije, depresije i PMS-a te ublažava bolove mišića i zglobova.

Manjak kalcija u organizmu nema posebno prepoznatljive simptome no zato može uzrokovati niz zdravstvenih problema. Rizične skupine koje posebno moraju pripaziti na pravilan unos kalcija su žene u menopauzi jer imaju više od 2% manju gustoću kostiju zbog smanjene proizvodnje estrogena, zatim trudnice i dojilje zbog potrebe razvoja djeteta te stariji od 55 godina jer svake godine imaju manju gustoću kostiju i čak tri puta veći rizik od nedostatka kalcija, vitamina D3 i K1.

CalxPlus

CalxPlus mekane tablete za žvakanje idealno pokrivaju dnevnu potrebu za kalcijem. CalxPlus ukusna karamela bez šećera s manje od 11kcal blagotvorno djeluje na zdravlje. Bez glutena i laktoze, primjerene za vegane, tablete su pojedinačno pakirane te iznimno praktične za uporabu, a ugodan okus vanilije i čokolade osvojit će i najmlađe. Ono što CalxPlus posebno izdvaja je patentirana formula s jedinstvenim prednostima. Naime, kada govorimo od kalciju, izuzetno važnu ulogu imaju dva vitamina – vitamin D3 ima vitalnu ulogu za apsorpciju i zadržavanje kalcija u organizmu, a vitamin K1 omogućuje prijenos kalcija u kosti. Iako se na tržištu nudi velik broj rješenja s kalcijem, u potrazi za sigurnom i optimalnom dozom kalcija potrebnog našem organizmu svakoga dana, CalxPlus najbolje je rješenje.

Naime, kako bi se kalcij apsorbirao i ugradio u kosti potrebni su mu vitamini D3 i K1, a CalxPlus, koji sadrži idealnu dnevnu dozu kalcija pojačanu upravo vitaminima D3 i K1, predstavlja najbolju i jedinstvenu formulu na tržištu. Jedna CalxPlus tableta sadrži 600 mg elementarnog kalcija, a preporuka je uzimati 2 tablete CalxPlusa na dan. Naime, dokazano je kako je u organizam bolje unositi kalcij u dozi dva puta po 600 mg nego li u jednoj dozi od 1200 mg. Dvije doze od 600 mg kalcija dokazano smanjuju rizik od lomova za 20% dok jednokratan unos većih doza djeluje nepovoljno u vidu smanjenog stvaranja kalcija i drugih minerala.

CalxPlus osigurava brzu i sigurnu nadoknadu kalcija u organizmu, a jedinstvena kombinacija sastojaka omogućuje maksimalnu ugradnju kalcija. Dvije tablete CalxPlusa na dan doprinose održavanju zdravih kostiju i predstavlja jedinstvenu i najbolju formulu uz koju ste sigurni da ste učinili najbolje za svoje zdravlje.

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Kako svakodnevno priskrbiti organizmu formulu koja sigurno i zajamčeno štiti kosti?

Budi fit

Kurkuma se često naziva „Kraljicom začina“, a ljudi širom svijeta koriste je godinama u gastronomiji, no tek nedavno počelo se javno govoriti o njenim...

Istaknuto

Smanjite neugodne simptome i do 54 posto

Budi fit

Nestlé vam poklanja 5 poklon paketa svojih žitarica

Advertisement