Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Učinkovita formula za zdrave kosti

Kalcij ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja – neophodan je za zdrave kosti i zube te sprječava osteoporozu, koju se, s razlogom, naziva bolešću modernog doba.

Kalcij ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja – neophodan je za zdrave kosti i zube te sprječava osteoporozu, koju se, s razlogom, naziva bolešću modernog doba. Naime, u Europskoj uniji je samo u 2010. godini osteoporozu imalo oko 22 milijuna žena i 5,5 milijuna muškaraca. Osim toga, kalcij pomaže očuvati zdravlje srca, živaca i mišića. Izrazito je važan za normalno zgrušavanje krvi te za provođenje impulsa u živčanom sustavu, pomaže u prevenciji alergije, depresije i PMS-a te ublažava bolove mišića i zglobova.

Manjak kalcija u organizmu nema posebno prepoznatljive simptome no zato može uzrokovati niz zdravstvenih problema. Rizične skupine koje posebno moraju pripaziti na pravilan unos kalcija su žene u menopauzi jer imaju više od 2% manju gustoću kostiju zbog smanjene proizvodnje estrogena, zatim trudnice i dojilje zbog potrebe razvoja djeteta te stariji od 55 godina jer svake godine imaju manju gustoću kostiju i čak tri puta veći rizik od nedostatka kalcija, vitamina D3 i K1.

CalxPlus

CalxPlus mekane tablete za žvakanje idealno pokrivaju dnevnu potrebu za kalcijem. CalxPlus ukusna karamela bez šećera s manje od 11kcal blagotvorno djeluje na zdravlje. Bez glutena i laktoze, primjerene za vegane, tablete su pojedinačno pakirane te iznimno praktične za uporabu, a ugodan okus vanilije i čokolade osvojit će i najmlađe. Ono što CalxPlus posebno izdvaja je patentirana formula s jedinstvenim prednostima. Naime, kada govorimo od kalciju, izuzetno važnu ulogu imaju dva vitamina – vitamin D3 ima vitalnu ulogu za apsorpciju i zadržavanje kalcija u organizmu, a vitamin K1 omogućuje prijenos kalcija u kosti. Iako se na tržištu nudi velik broj rješenja s kalcijem, u potrazi za sigurnom i optimalnom dozom kalcija potrebnog našem organizmu svakoga dana, CalxPlus najbolje je rješenje.

Naime, kako bi se kalcij apsorbirao i ugradio u kosti potrebni su mu vitamini D3 i K1, a CalxPlus, koji sadrži idealnu dnevnu dozu kalcija pojačanu upravo vitaminima D3 i K1, predstavlja najbolju i jedinstvenu formulu na tržištu. Jedna CalxPlus tableta sadrži 600 mg elementarnog kalcija, a preporuka je uzimati 2 tablete CalxPlusa na dan. Naime, dokazano je kako je u organizam bolje unositi kalcij u dozi dva puta po 600 mg nego li u jednoj dozi od 1200 mg. Dvije doze od 600 mg kalcija dokazano smanjuju rizik od lomova za 20% dok jednokratan unos većih doza djeluje nepovoljno u vidu smanjenog stvaranja kalcija i drugih minerala.

CalxPlus osigurava brzu i sigurnu nadoknadu kalcija u organizmu, a jedinstvena kombinacija sastojaka omogućuje maksimalnu ugradnju kalcija. Dvije tablete CalxPlusa na dan doprinose održavanju zdravih kostiju i predstavlja jedinstvenu i najbolju formulu uz koju ste sigurni da ste učinili najbolje za svoje zdravlje.

Više

Savjeti stručnjaka

Ova slatka rođakinja limuna, prepoznatljivog je okusa koji podsjeća na Karibe.

Savjeti stručnjaka

Mahunarke pripadaju velikoj obitelji povrtnica koja broji gotovo 20 tisuća vrsta, a karakteristične su po sjemenkama smještenima u dvije polovice zelenog ovitka.

Savjeti stručnjaka

Kako svakodnevno priskrbiti organizmu formulu koja sigurno i zajamčeno štiti kosti?

Budi fit

Kurkuma se često naziva „Kraljicom začina“, a ljudi širom svijeta koriste je godinama u gastronomiji, no tek nedavno počelo se javno govoriti o njenim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.