Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Učiteljski dnevnik – najbolji asistent učiteljima i nastavnicima

Učiteljica razredne nastave u maloj seoskoj školi i dizajnerica interijera kreirale su jedinstvenog asistenta za pomoć učiteljima i nastavnicima u organizaciji rada, planiranju nastave te praćenju uspjeha i zalaganja učenika.

Anita Štaudinger i Marina Herceg dugogodišnje su prijateljice koje su od Anitine inicijalne ideje zajedno kreirale i realizirale jedinstveni proizvod koji će olakšati svakodnevni rad i život učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama. Anita već dugo godina radi kao učiteljica u osnovnoj školi i željela je planer koji bi joj olakšao praćenje svih obaveza, planiranje nastave i uštedio vrijeme. Uvijek je sa sobom imala fascikle koje je nespretno koristiti ili sama uvezivala materijale, samo da bi se ubrzo nakon svakodnevnog korištenja raspali. Puno njenih kolegica je imalo isti problem. A što efikasnija organizacija vremena je postala još bitnija uz njezinu trogodišnju živahnu kćerkicu.

Tako su ove dvije prijateljice, kreativke i zaljubljenice u organizaciju osmislile Učiteljski dnevnik, praktičan i sveobuhvatni planer za učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2022./2023. Sadrži sve potrebno kako bi učiteljima olakšao rad – planiranje nastave, bilježenje aktivnosti i obaveza te praćenje učeničkih postignuća.

Učiteljski dnevnik je podijeljen u nekoliko cjelina na čak 180 stranica: dnevni, mjesečni i godišnji kalendari s obilježenim blagdanima i praznicima, popisi učenika, ispita i izvannastavnih aktivnosti te dio za pripreme i bilješke. Svaka kategorija je obilježena različitom bojom kako bi se olakšalo snalaženje. Ideja je nastala iz potrebe da se učiteljima uštedi vrijeme i olakša organizacija, planiranje i praćenje obaveza.

”Moram priznati da znam jako malo o zahtjevima i potrebama učitelja, a htjela sam napraviti planer koji bi bio potpuno prilagođen upravo njima. Zbog toga sam se oslonila na Anitu i njezine kolegice da mi pruže sve informacije i kažu što im je potrebno i važno za rad. Rezultat je jedinstveni Učiteljski dnevnik, koji je zaista osmišljen u suradnji s učiteljima, za učitelje.” – kazala je Marina Herceg, dizajnerica i autorica ovog pametnog pomoćnika.

Čim su neke učiteljice došle do svojeg primjerka, počeli su stizati oduševljeni komentari: „Ovaj Učiteljski dnevnik je stvarno super! Sve je na jednom mjestu i u odličnom formatu. Mislim da napokon mogu zaboraviti na svoje neorganizirane fascikle. Bravo!!!“

Malo je reći da sam oduševljena. Nakon 11 godina rada napokon sam došla do nečega o čemu razmišljam već dugi niz godina. U rokovnicima svakog izdavača je bilo nešto dobro, mislim da je ovo spoj onoga što je najbolje. Jaaaaako se veselim sljedećoj školskoj godini, a do tada ću ga samo maziti i gledati.”

U današnje vrijeme kada je većina ljudi pretrpana obavezama dobra organizacija je ključ pametnog upravljanja poslovnim i privatnim vremenom. Puno učitelja i nastavnika sami izrađuju, printaju, uvezuju i slažu u registratore sve što im je potrebno za rad: od kalendara i tablica do listića za pripreme i raznih bilješki. To oduzima puno dragocjenog vremena i nije praktično svakodnevno sa sobom nositi registrator.

Računalo ne mogu imati u svakom trenutku radnog dana, a mobiteli i razne aplikacije nisu dovoljno praktične i pregledne. Učiteljski dnevnik nastavnici mogu uvijek imati uz sebe. Mogu bilježiti, provjeriti, pratiti kad god se ukaže potreba za to, čime štede vrijeme i imaju na jednom mjestu pregledno sve što im je potrebno za rad i organizaciju nastave.

Većina učitelja i nastavnika voli biti organizirana te se već krajem jedne školske godine počinju pomalo pripremati za sljedeću.

Učiteljski dnevnik je upravo izašao iz tiska i može se pogledati i naručiti na stranici BB dizajna, a od ovog tjedna može se vidjeti i na policama Puls hobby store.

Više

Dobar posao

Priča o domaćem brandu Nisha počela je 2017. godine kao logičan slijed u osobnom razvoju autorice branda Sanje Tot.

Duh i tijelo

Važno je njegovati navike koje mogu sve snove ostvariti, a tri su vrlo važne na tom putu.

Dizajn

Poduzetnica Sanja Tot već 12 godina posvećena je kreativnom radu i ponosna je vlasnica brenda Nisha koji plijeni pažnju unikatnim, ručno rađenim dnevnicima, ali...

Drama Queen

Moj problem nije u informativnim emisijama i njihovu sadržaju. Moj problem je način.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.