Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Udruga Europa Donna Hrvatska obilježila 27. Dan narcisa

Prva subota u proljeću posvećena je Danu narcisa, a udruga Europa Donna Hrvatska obilježila ga je na Cvjetnom trgu po 27. put.

Prva subota u proljeću posvećena je Danu narcisa, a udruga Europa Donna Hrvatska obilježila ga je na Cvjetnom trgu po 27. put.

Cvijet narcisa postao je zaštitni znak borbe protiv raka dojke jer simbolizira nadu i buđenje novog života, a obilježavanjem Dana narcisa šalje se poruka o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti. Rano otkrivanje raka dojke iznimno je važno jer su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće ako se bolest otkrije u ranoj fazi. Zato udruga Europa Donna Hrvatska već dugi niz godina radi na podizanju svijesti i edukaciji o važnosti redovitih pregleda koji spašavaju živote.

Prema najnovijim statistikama, Hrvatska bilježi pad smrtnosti od ove opake bolesti za gotovo 25% što je veliki napredak i rezultat zajedničkoga rada svih udruga koje pomažu oboljelima od raka dojke i Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke. Zajednički je cilj smanjiti mortalitet, otkriti bolest u početnom stadiju u što većem postotku te poboljšati kvalitetu življenja oboljelih. Više od 90 % oboljelih od raka dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i ispravno liječi!

Javno-zdravstvena kampanja Dan narcisa održala se na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati, a program je vodila Marijana Perinić. Učenici Škole za medicinske sestre Vrapče i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta – odjel za sestrinstvo, pridružili su se članicama udruge Europa Donna Hrvatska u obilježavanju Dana narcisa. Podršku udruzi Europa Donna Hrvatska došle su dati brojne osobe iz političkog života poput Vilija Beroša, Peđe Grbina, Arsena Bauka, Branka Kolarića i Joška Klisovića.

Foto: Marko Uzelac

Ne propustite

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Budi fit

Pronašli smo rješenje koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate sjajno nevjerojatno brzo - Juicefast Detox.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.