Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Udruga Europa Donna Hrvatska obilježila 27. Dan narcisa

Prva subota u proljeću posvećena je Danu narcisa, a udruga Europa Donna Hrvatska obilježila ga je na Cvjetnom trgu po 27. put.

Prva subota u proljeću posvećena je Danu narcisa, a udruga Europa Donna Hrvatska obilježila ga je na Cvjetnom trgu po 27. put.

Cvijet narcisa postao je zaštitni znak borbe protiv raka dojke jer simbolizira nadu i buđenje novog života, a obilježavanjem Dana narcisa šalje se poruka o važnosti redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti. Rano otkrivanje raka dojke iznimno je važno jer su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće ako se bolest otkrije u ranoj fazi. Zato udruga Europa Donna Hrvatska već dugi niz godina radi na podizanju svijesti i edukaciji o važnosti redovitih pregleda koji spašavaju živote.

Prema najnovijim statistikama, Hrvatska bilježi pad smrtnosti od ove opake bolesti za gotovo 25% što je veliki napredak i rezultat zajedničkoga rada svih udruga koje pomažu oboljelima od raka dojke i Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke. Zajednički je cilj smanjiti mortalitet, otkriti bolest u početnom stadiju u što većem postotku te poboljšati kvalitetu življenja oboljelih. Više od 90 % oboljelih od raka dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i ispravno liječi!

Javno-zdravstvena kampanja Dan narcisa održala se na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati, a program je vodila Marijana Perinić. Učenici Škole za medicinske sestre Vrapče i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta – odjel za sestrinstvo, pridružili su se članicama udruge Europa Donna Hrvatska u obilježavanju Dana narcisa. Podršku udruzi Europa Donna Hrvatska došle su dati brojne osobe iz političkog života poput Vilija Beroša, Peđe Grbina, Arsena Bauka, Branka Kolarića i Joška Klisovića.

Foto: Marko Uzelac

Više

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Zdravstveni karton

Kako simptomi ova dva stanja mogu biti slični, važno je naučiti prepoznati je li u pitanju infarkt ili žgaravica da biste mogli na vrijeme...

Duh i tijelo

Naše uši su vrlo različite i postoji teorija da je nekoga moguće identificirati po njima, gotovo kao po otiscima prstiju.

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.