Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Ukroćena istarska divljina pretočena u kozmetičku liniju uchka

U pet proizvoda koje uchka donosi, priroda je dodirnuta ljudskim rukama, oblikovana je znanjem i stručnošću te je harmoničnim postupcima pretočena u elegantnu i modernu, a prije svega prirodnu kozmetičku liniju. 

Ljekovito bilje istarske divljine, prošarano morskom solju nošenom burom, niklo iz kamena i crljenice te nagle promjene vremena dio su divlje dramaturgije u kojoj se odvija prirodni ciklus nastajanja uchke. U pet proizvoda koje uchka donosi, priroda je dodirnuta ljudskim rukama, oblikovana je znanjem i stručnošću te je harmoničnim postupcima pretočena u elegantnu i modernu, a prije svega prirodnu kozmetičku liniju. 

Uchka donosi dragocjene, ručno pripravljene ekstrakte samoniklog bilja, ubranog u divljini Istre posebnom metodom wildpickinga, koja uključuje branje na autohtonim i nezagađenim staništima u određeno doba godine i dana, zbog čega su u konačnici proizvodi izrazito zasićeni aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja. Svi procesi, od trenutka ubiranja, preko oblikovanja, do isporuke, jedinstveni su i predstavljaju iskonsku povezanost čovjeka i prirode. U postupcima wildpickinga posebna briga posvećuje se očuvanju fonda bioraznolikosti, kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja divljih darova prirode, a ta jedinstvena značajka istaknuta je sloganom „Istrian Wild Cru“.

Moglo bi se reći da je uchka esencija prirode koja nam otkriva sve ljepote istarske divljine.  Divlje bilje se ubire na lokacijama Učke, Rta Kamenjak, Ćićarije, a proizvodi se zatim, u ograničenim serijama, ručno pripremaju u srcu Istre, koristeći hladno prešana biljna ulja, maslace i autohtone prirodne biljne ekstrakte. Na taj način svaki proizvod ima maksimalnu  kvalitetu i svježinu u trenutku dolaska do krajnjeg kupca. Temeljem višegodišnjeg istraživanja i razvoja te očaranošću istarskim krajolikom i ljekovitim biljem, nastala je linija od pet brižno pripremljenih proizvoda za njegu kože – koji  čine razliku.

Uchka Rich Cream je hranjiva 24 satna krema namijenjena njezi zrele kože. Optimalna je kombinacija wildpicked biljnih ekstrakata i hidrolata, karite maslaca, prirodnog vitamina E, alantoina i provitamina B5 koji sinergijskim učinkom ublažavaju bore, dubinski hidratiziraju, učvršćuju kožu te postižu izvanredne rezultate za mladolik izgled i zdravlje tena.

Uchka Meta-Light Cream je cjelodnevna hidratantna krema namijenjena koži koja pokazuje prve znakove starenja. Skup esencijalnih masnih kiselina odgađa i ublažava prve bore te ostale znakove starenja i trenutno poboljšava ten. Kombinacija biljnih ekstrakata, hladno prešanih ulja te karite maslaca i prirodnog  vitamina E učvršćuje strukturu i podržava ljepotu kože na potpuno prirodan način.

Uchka Eye Cream je krema svilenkastog sjaja oplemenjena ekstraktima divljeg bušina i lista masline te precizno izbalansiranim masnim kiselinama hladno prešanih ulja. Hidroaktivni kompleks potiče jačanje vanjskih slojeva kože te  utječe  na  prevenciju  pojave  novih  i  zaglađivanje  postojećih  bora,  kao  i  na  ublažavanje  podočnjaka. Namijenjena je za sve tipove kože.

Uchka Gel Serum je  kristalno  bistar,  visoko-koncentrirani hijaluronski gel s učinkom vidljivim već nakon prve  uporabe.  Pored  hijalurona,  glavne  sastavnice  ovog  gela  su  hidrolati divljeg bilja, provitamin B5, alantoin te ekstrakt crvene alge. Uz hidratizirajući učinak i obnovu elastičnosti kože, ima protuupalno i regenerirajuće djelovanje. Namijenjen je za sve tipove kože.

Ozren Milisavljević, Ivana Šimatović i Boris Duras

Uchka Nourishing Serum je  luksuzna  kombinacija  devet  hladno  prešanih  ulja  obogaćenih  s  osam  biljnih  ekstrakata. Koncentrirana doza u svakoj kapi seruma daje koži snažan  impuls  obnove,  oživljava  umornu  kožu  i  daje  joj  novi  sjaj.

Posebnost brenda uchka očituje se i kroz vizualni izričaj koji već na prvi pogled privlači pažnju svojom originalnošću. U oblikovanju ambalaže proizvoda, uz suglasnost autora, korišteni su fragmenti motiva djela znamenitog akademskog slikara i doajena grafičkog oblikovanja Borisa Bućana. Njegova djela danas se nalaze u najistaknutijim muzejima i galerijama svijeta, a sada krase i ovaj autohtoni hrvatski proizvod.

Više

Beauty report

Filozofija brenda Talika zasniva se na otkrivanju punog potencijala istinske ljepote.

Suncokreti na oblacima

Zašto se i dalje baviti bivšim partnerima koji ih više gotovo niti ne doživljavaju, osim u segmentima u kojim moraju, tipa, zajednička djeca?

Drama Queen

Tko sam ja da komentiram nešto o čemu nemam pojma, je li tako?

Darivanje

Priču o tome koliko je važno nakon cijelog dana ukloniti šminku s lica znamo svi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.