Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Uloga britanske glumice koja je redefinirala pojam akcijske junakinje

Kate Beckinsale nam je u filmu „Underworld“ pokazala koliko opasne i neodoljive vampirice mogu biti te zauvijek ostala u pamćenju gledatelja kao ratnica Selene.

Zasigurno ne postoji čovjek koji nije čuo za Drakulu, najpoznatijeg vampira svih vremena koji je nastao iz pera Brama Stokera davne 1897. godine. Moćan i karizmatičan lik ostavio je traga u povijesti popularne kulture te je inspirirao druge autore poput Anne Rice koja je godinama kasnije stvorila lik Lestata de Lioncourta. Ovog šarmantnog i zagonetnog vampira na malim ekranima tumačili su holivudski velikani poput Toma Cruisea i Stuarta Townsenda.

Krvoločni, ali neodoljivi likovi već desetljećima osvajaju publiku te izgleda kako im popularnost ne jenjava. Bilo da je riječ o Stokerovom Drakuli ili braći Salvatore koje gledamo u Vampirskim dnevnicima na FOX Life kanalu, vampiri su uvijek prikazivani kao zavodljiva, opasna i intrigantna bića.

Iako je istina da najviše tinejdžere privlače ovakve serije i filmovi, vampiri su stoljećima popularna tema u književnosti te kinematografiji. Ljude svih dobi i podrijetla privlače tajanstvena stvorenja, a njihova besmrtnost i status autsajdera nastavljaju nas fascinirati.

U određenom trenutku dogodila se tranzicija iz prikazivanja vampira kao noćnih zvijeri u romantične, izmučene likove koji imaju dušu te su sličniji ljudima nego što smo zamišljali. Najpoznatiji romantičari svoje vrste bili su svakako Angel, vampir koji je obilježio devedesete te Edward Cullen, koji je dokazao kako vampiri mogu biti vegetarijanci i voljeti obične smrtnike.

No, Kate Beckinsale nam je u filmu „Underworld“ pokazala koliko opasne i neodoljive vampirice mogu biti te zauvijek ostala u pamćenju gledatelja kao ratnica Selene. Radnja ovog klasika je smještena u svijet u vampira i vukodlaka, koji međusobno ratuju već više od stoljeća. Selene se uplete u sukob kada se zaljubi u Michaela Corvina, čovjeka koji nosi u sebi nešto što bi vampirima omogućilo da stvore hibridnu vrstu, ojačaju i prevladaju zauvijek.

Britansku su glumicu mnogi nahvalili zbog dinamične i karizmatične izvedbe, kao i njezinog upečatljivog izgleda u pripijenoj kožnoj odjeći. Postala je simbol vampirskog žanra, a njezina izvedba pomogla je smjestiti „Underworld“ u sam vrh kultnih filmova o vampirima kojeg 1. travnja imamo priliku pogledati na FOX Movies kanalu u 22 sata.

Kate Beckinsale u ulozi vampirice gledamo na FOX Movies kanalu 1. travnja.

Ne propustite

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivosti

Bez obzira jeste li solo ili u paru, Pickbox TV kanal nudi naslove za svakoga, od voljenih klasika do uzbudljivih novih priča i romantičnih...

Zanimljivosti

Film „Aquaman i izgubljeno kraljevstvo“ je nastavak filma „Aquaman“ iz 2018. godine.

Zanimljivosti

Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju - za najbolji film u kategoriji komedija...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.