Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ultimativni vodič za vjenčanu kumu: sve što trebaš znati o svojim dužnostima

Biti vjenčana kuma ogromna je čast, a mnogi kažu kako se kumstvo nikada ne odbija.

Biti vjenčana kuma ogromna je čast, a mnogi kažu kako se kumstvo nikada ne odbija. Naravno, nećeš kuma biti svakome, kao što ni ti nećeš odabrati bilo koga da stoji kraj tebe dok se zavjetuješ u dobru i u zlu svom budućem suprugu. Ipak mnoge stvari i tradicije su se promijenile, pogotovo nakon pandemije, a i generacija milenijalaca je potpuno drugačija od svojih roditelja.

Stoga, ako te uskoro čeka uloga vjenčane kume, na pravom si mjestu.

Kuma i kum imaju najveću odgovornost

Možda se sve više odmiče od tradicionalnog vjenčanja, posebno u većim gradovima, ali neke stvari se ipak ne mijenjaju. Kum i kuma imaju najveću odgovornost te se od kume očekuje da bude desna ruka mladenki. Kuma je ta koja prolazi kroz sve odluke, stres, neizvjesnosti s budućom mladenkom, jer budimo iskreni, niti jedno vjenčanje ili barem pripreme nisu prošle bez problema.

Ako pukne peta na cipeli, šav na vjenčanici, frizura počne padati, roditelji mladenaca ‘nestanu’ ili bilo koja druga situacija koja vam pada na pamet – kuma ih rješava. Spretnost, sposobnost i ne pucanja po šavovima pod stresom glavne su osobine vjenčanje kume.

Budi tu za svoju prijateljicu

Vrijeme prije velikog dana može biti iznimno stresno za sve, pogotovo ako sve ne ide po planu. Svakako bi trebala razgovarati s budućom mladenkom što ona smatra tvojim obvezama i što ti možeš sve ponuditi. Važno je odrediti granice i držati ih se, ali daj joj do znanja da se uvijek može osloniti na tebe.

Osim što trebaš biti tu za nju, isto tako je jednako važno da se i ti zabavljaš! Kako bi izbjegla dodatni stres, svoju haljinu kupi na vrijeme odnosno nekoliko mjeseci unaprijed te nemoj zaboraviti imati vrlo udobne cipele. Ako kupiš nove, dobro ih razgazi jer ćeš na nogama biti cijeli dan i noć. Odaberi šminkericu i frizerku od povjerenja te nemoj ići na bojanje obrva ili razne tretmane netom prije vjenčanja.

Sve što si planirala napraviti kako bi se uljepšala, napravi nekoliko tjedana kako bi se koža smirila. Izračunaj kada trebaš dobiti menstruaciju, kao i mladenka te ako je ‘to vrijeme mjeseca’ budi pripravna s tamponima, ulošcima i tabletama protiv bolova ako imate bolne cikluse.

Dobra organizacija je ključ svega

Ovisno o željama mladenke, tvoja dužnost je organizirati djevojačku zabavu, osim ako je mladenka ne želi sama organizirati. Ako je ti organiziraš, pobrini se da bude baš onakva o kakvoj je sanjala. Na sam dan vjenčanja trebala bi doći u jutarnjim satima k njoj. Pomogni joj u odijevanju haljine, pobrini se da pojede nešto i svakako imaj bocu vode kako bi bila hidratizirana (i ona i ti). Glad i žeđ, pogotovo od uzbuđenja, često mogu dovesti do neželjenih posljedica poput slabosti, glavobolje, nesvjestice ili osjećaja pripitosti od zdravice.

Sve što možeš unaprijed pripremi. Pobrini se za kutak za darove i/ili kuverte. Dobro ih čuvaj te novce spremaj na sigurno mjesto. Isto tako nemoj zaboraviti dati gostima zahvalnicu po odlasku.

Osim sitnica koje će joj olakšati dan, budi vesela i zabavljaj se – pleši, pleši i pleši! Zabavljaj se s gostima, odvuci ih na plesni podlij, fotografiraj, a mladenka će ti biti vječno zahvalna.

Ne propustite

Događanja

Otkrivamo što to čini žene ljubomornima, zašto se ponekad pretvaraju u monstrume iz čista mira tražeći izlike u PMS-u i tko su njihovi zakleti...

Duh i tijelo

Razmislite na vrijeme o tome što zaista veseli vašu prijateljicu, a inspiraciju za najbolje poklone prijateljicama potražite među našim prijedlozima.

Zanimljivosti

Tetovaža ima dodatnu vrijednost kada se radi o matching tetovaži koja će krasiti tijelo tebe i tvoje najbolje prijateljice.

Duh i tijelo

INTIMINA poziva sve žene i djevojke da ovaj dan posvete svojim prijateljicama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.