Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Umjetnici koji mogu napraviti čuda od malih prostora

Pločice su jedan od najtrajnijih i najpraktičnijih načina završetka zida ili poda, ne samo u kupaonici ili kuhinji, a izvođači radova su među najtraženijima!

Ako imalo pogledate po oglasima za posao, vidjet ćete da ih je izrazito puno vezano za poslove keramičara/keramičarke. Ako ste pokušali renovirati kupaonicu ili zamijeniti pločice u kuhinji, sigurno ste se pitali zašto toliko morate čekati!? Znamo da i za polaganje keramike vrijedi izreka: „Kol’ko para, tol’ko muzike“.

Kakve su cijene usluga keramičara? Visoke! Jednostavno je – nema ih na tržištu!

Pločice su jedan od najtrajnijih i najpraktičnijih načina završetka zida ili poda, ne samo u kupaonici ili kuhinji. Danas se one, zbog ovih svojih svojstava nalaze i u dnevnim boravcima, blagovaonicama, spavaćim sobama i naravno, hodnicima!

Keramičar postavlјa keramičke, betonske i kamene pločice u novogradnjama kao i pri renoviranju postojećih objekata. Oblaže zidove, podove i druge površine najčešće u unutrašnjosti stambenih i drugih objekata. Često surađuje i s dizajnerima stvarajući predivne interijere, od magičnih kupaonica, savršenih kuhinja do dnevnih boravaka iz kojih nikada ne bismo izašli!

Za upis u srednjoškolski obrazovni program keramičara, potrebno je imati završenu osnovnu školu i liječničku svjedodžbu specijalista medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za obavljanje zanimanja. Za obavljanje poslova keramičara, potrebno je završiti srednje strukovno obrazovanje u trajanju od tri godine. Nakon završetka obrazovanja polaže se završni ispit i stječe se kvalifikacija za tržište rada.

Učenici koji pohađaju ovu školu, u pravilu odmah pronalaze posao, jer je riječ o deficitarnim i jako traženim zanimanjima.

Tekst nastao u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb.

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Trendovi

FASHION&FRIENDS  za vas ima idealna rješenja.

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Trendovi

Uz ovih pet fashion komada, uvijek ćete imati bazu za stvaranje različitih outfita za razne prigode.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.