Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Dravska priča, izvor TZVP, Matija Turkalj

Putovanja

Upoznajte fascinantnu Dravsku priču kroz interaktivan kviz

Jedna od najboljih hrvatskih kvizašica Morana Zibar osmislila je pitanja koja će vas inspirirati na putovanje u nekadašnji ljetnikovac grofa Draškovića, danas atraktivan Posjetiteljski centar.

Znate li koja je životinjica prirodni barometar, koliko prstiju ima vidra, gdje izvire i u koju se rijeku ulijeva Drava? Ovo su tek neka od pitanja poznate majstorice kviza Morane Zibar koja će vas zaintrigirati i na zanimljiv i interaktivan način predstaviti Dravsku priču, sjajan projekt iz Noskovaca u Virovitičko-podravskoj županiji. Odgovorite li točno na svih deset pitanja osvajate besplatno piće dobrodošlice u Posjetiteljskom centru na obali Drave koji je u 19. stoljeću bio ljetnikovac grofa Draškovića.

Danas je Dravska priča nezaobilazna destinacija na atraktivnoj Plemićkoj ruti Slavonije i Podravine. Poučne staze, vrt mirisnih doživljaja, labirint u obliku sove, oporavilište za rode, hotel za kukce, bio-istraživačka stanica, ptičja pjevaonica, hostel s 34 ležaja, tematski uređeni prostori, multimedijalni sadržaji, vožnja bicikla, veslanje u kanuu, šetnja uz Dravu… –  sjajan odabir za ljubitelje prirode, zdravog života, pustolovine i rekreacije.

„Posjetiteljski centar Dravska priča mjesto je neobične ljepote i mira, tu se živi u suglasju s prirodom, pa ako ste se zaželjeli drugačijeg odmora evo prave prilike. Ne zaboravite prije toga riješiti kviz kojeg možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Posjetiteljskog centra“, poručuje Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je sa svojim timom modernim pristupom, kroz igru, željela zaintrigirati mlade, moderne putnike i potaknuti ih na putovanje u Noskovce.

Ovaj kutak raja iznimne bioraznolikosti i očuvane prirodne baštine na području je nedavno proglašenog pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a koji se prostire na gotovo milijun hektara i ima više od 700 kilometara riječnih tokova.

Više na: http://www.dravska-prica.hr/

Ne propustite

Putovanja

Uz Plemićku rutu Virovitičko-podravske županije, kriju se brojne druge ljepote koje vrijedi upoznati.

Putovanja

Javna ustanova poznaje nas s dijelom kontinenta na kojem je priroda još uvijek bogata i netaknuta.

Trendovi

Tree-Kånken je posveta Kånkenovom prvom dizajnu iz 1978., koji se tijekom godina tek neznatno mijenjao, čuvajući svoju temeljnu jednostavnost i funkcionalnost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.