Upoznajte moć svijeća

Svijeće su među najmoćnijim Feng- Shui „lijekovima”. Rasvjeta pomoću svijeća svakako će podići energiju u bilo kojem prostoru. Ako vam se život doima pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, potrebno je zapaliti koju svijeću. Toplina, pozitivna energija će uslijediti samo od sebe. Evo nekoliko savjeta o tome koje svijeće koristiti i najbitnije – gdje ih staviti.

Skrenite pozornost na sebe

Svijeće su vrlo korisne kada želite istaknuti nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vrijeme osjećate zanemareno, možda je od strane partnera, stavite devet crvenih svijeća u središnji dio najdaljeg dijela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove svijeće palite u kasnim popodnevnim satima.

Pronađite svoju svrhu

Ako u stanu imate kamin koji vrlo rijetko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem svijeće u otvor kamina, (na mjesto ložišta) mogli bi otkriti novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mjestu svijeće palite barem jednom tjedno.

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave svijeće. Kamin koji se nalazi u lijevom dijelu stana (prostorije) trebao bi imati zelene svijeće. Ako je u desnom dijelu kuće ili stana, odaberite bijele svijeće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mjestu od ulaza u prostoriju, upotrijebite crvene svijeće.

Osjećaj ugode

Ako vam neka prostorija djeluje kao pomalo hladna i depresivna ima previše Yin energije.

Potrebno je što prije potaknuti Yang- energiju, a to ćete najprije postići grupiranjem tri zelene svijeće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne svijeće, izaberite miris lavande, paprene metvice ili bergamota.
easter-1007543_1920

Budite svjesni svojih mogućnosti

Ako imate tendenciju preuzeti na sebe više toga nego što uistinu možete i stići i učiniti, imate previše elementa Drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između „misliti i moći” je provesti Feng-shui „lijek” svijećama. Postavite devet crvenih svijeća u središnjem dijelu lijeve strane doma, prostorije, kuće. Ove svijeće palite tijekom dopodneva ili svakog jutra.

Pronaći inspiraciju i kreativnost u sebi

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene svijeće pružit će vam upravo to. Postavite osam plavih svijeća u lijevi kut vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne svijeće odaberite ugodnu aromu limuna ili ružmarina.

Poboljšati svoje zdravlje

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suhe kože i ovdje svijeće po Feng- shui načelu mogu pomoći „izliječiti”. Postavite pet žutih svijeća na kuhinjski stol i zapalite ih jednom dnevno. Kvadratne svijeće su najbolje za tu svrhu.

pexels-photo-94903Postanite neovisniji

Zapaljene svijeće odašilju energiju- Vatre koja potiče vaše zadovoljstvo i osjećaj samopouzdanja i samodostatnosti. Stoga, ako se suviše oslanjate na roditelje, prijatelje ili partnera upotrijebite ovaj savjet. Stavite samo jednu okruglu svijeću kod ulaza u svoju kupaonicu i upalite je jednom dnevno. Ako su vam ugodnije mirisne svijeće, odaberite neku umirujuću aromu poput geranije ili lavande.

Osvijestite svoje kvalitete

U slučaju arogantnih ili krutih autoriteta oko vas, koji čine vaš život gorkim i uz neizbježan bijedan osjećaj samoga sebe, pokušajte s Feng-shui energijom svijeća. Postavite šest visokih bijelih svijeća koje se sužavaju prema vrhu u najbliži desni kut prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih po mogućnosti u večernjim satima. Kako svijeće gore i vi ćete početi osjećati veće samopouzdanje i povratiti svoju vjeru u vas same.

Pronađite svoje zadovoljstvo i mir

Kada osjetite da je sve oko vas postalo samo obaveza, rad i dužnost s nimalo zadovoljstva i veselja, krajnje je vrijeme da pokušate svijećama „popraviti ” takve ustajale energije.

Postavite sedam okruglih bijelih svijeća u središnji dio, desne strane vašeg doma ili prostorije. Svjetlo svijeća koristite svaki dan, po mogućnosti u ranim večernjim satima. Ako želite i mirisan dom izaberite miris naranče ili limuna.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvijek svijećnjake, imajte nadzor nad vatrom, udaljite svijeće od zavjesa. Pokušajte koristiti što prirodnije svijeće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

Izvor: Ines Pautz za altertv.org, atma.hr