Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Upoznajte prirodu Njemačke: otputujte u München i prepustite se čarima njemačke prirode!

Turistička zajednica Njemačke u suradnji s Lufthansom vam daje mogućnost da sudjelujete u nagradnoj igri „ OSJETITE ČAROLIJU NJEMAČKE PRIRODE “.

Njemačka kao turistička destinacija odlikuje se bogatstvom prirode i zanimljivim predjelima, od kojih su mnogi gotovo netaknuti. Raznovrsna i u nekim slučajevima jedinstvena flora i fauna oduzimaju dah svakom posjetitelju i nude osećaj spokoja i mira. Doživite ovu harmoniju posjetom udaljenim planinskim pašnjacima i tradicionalnim selima, prošetajte romantičnim vinogradima i živopisnim voćnjacima. Sjedinite se s prirodom – i sa samim sobom!

Putovanje kroz Njemačku počinjemo upravo s Münchenom

prva2

© DZT/Stiftung Schloss Eutin, Pasdzior, Michael

Engleski vrt, münchenska oaza za opuštanje, smještena između rijeke Isar i centra grada predstavlja pravu destinaciju za sve ljubitelje prirode. Engleski vrt je ujedno jedan od najvećih parkova na svijetu, veći čak i od njujorškog Central Parka. Zanimljivo je da kroz čitav park prolazi i umjetni potok, a na jednom njegovom dijelu mehanizam za pumpanje vode stvara valove pogodne za surfanje, tako da se nemojte začuditi ako usred Münchena zateknete i surfere koji uživaju na valovima. Centralna mjesta u parku su Kineski toranj, okružen restoranima i omiljeno mjesto za predah nakon duge šetnje, te Monopteros, mala građevina u grčkom stilu koja zahvaljujući svojoj poziciji nudi divan pogled na grad, koji oduzima dah, posebno u večernjim satima. Više o Engleskom vrtu možete saznati na linku. 

Nacionalni park Saksonska Švicarska – spomenici prirode stari 100 milijuna godina.

drugatekst2-1

©Tourismusverband Sächsische Schweiz e.V. (Philipp Zieger)

Od Münchena, naše putovanje se nastavlja na istok Njemačke, gdje se nalazi nacionalni park Saksonska Švicarska, na površini od 36.000 hektara, gdje je pod zaštitom veliki dio planine, a koja poziva posjetitelje da otkriju i upoznaju njegovu prošlost. Ovdje se može vidjeti jedinstvena flora i fauna. Tko poželi da Saksonsku Švicarsku posmatra s visine, može se, preko strmih ivica, popeti na stijene u nacionalnom parku, ali i uživati u lijepim vidicima u okviru organiziranih tura i predivnom pogledu na Elbu. Također, ovaj jedinstven kraj nije godinama bio samo predmet interesa ljubitelja penjanja, već su pejzažima bili inspirirani i mnogi redatelji koji su bajkovite predjele htjeli zauvijek zabilježiti na filmskom platnu. Više o Nacionalnom parku Saksonska Švicarska možete saznati na linku.

Nacionalni park Jasmund – fascinacija krečnjačkom obalom

Krenuli smo na sjeveroistok Njemačke, k nacionalnom parku Jasmund, gdje se možete predati jedinstvenoj ljepoti krečnjačkih predjela s mnogobrojnim močvarama, livadama i travnjacima.

02-nationalpark-jasmund

©Jasmund National Park: view from Kollicker Ort©Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL (Peter Lehmann)

Najpoznatije obilježje nacionalnog parka su krečnjačke stijene, koje su poznate u cijelom svijetu i koje su inspirirale i slikara Caspara Davida Friedricha. Krečnjačka obala dužine 10 km i visine do 117 m impresionira svojim liticama, a pažljivi šetači mogu pored plaže pronaći bijelu kredu za pisanje, ali i sedimente i fosile iz ledenog doba.Velika ponuda pješačkih i biciklističkih tura, ekskurzija i seminara, prilika je da upoznate šumovite predjele ove regije i da se stopite s nestvarnim pejzažom koji vas neće ostati ravnodušnim. Više o nacionalnom parku možete pročitati na linku.  

cetvrtatekst

©DZT , Ernst Wrba

I na kraju naše putovanje se završava na prelijepom otoku. Švedski princ čudnovato je probudio otok Mainau i preobrazio u veliki rajski vrt: 1932. se kod grofa Lennarta Bernadottea probudila strast prema ovom otoku na Bodenskom jezeru. Danas njime upravljaju njegova djeca.  Zahvaljujući blagim klimatskim uslovima, u parku otoka rastu palme i razno mediteransko bilje, čineći Mainau poznatim i kao otok cvijeća. Otok predstavlja značajnu turističku destinaciju, a poznat je i po raznim vrtovima kao i kući leptira u kojoj žive tropski, uglavnom južnoamerički leptiri. Za više informacija o vašoj, sa sigurnošću tvrdimo, sledećoj turističkoj destinaciji pogledati na linku.

Nakon iscrpljujućeg, ali putovanja koje budi sva čula, vraćamo se u München, gdje naručujemo piće u jednom od restorana kod Kineske kule, i skupljamo utiske vezane uz prirodna bogatstva koja smo i vidjeli i iskusili. Lagano uz večeru, idemo na germany.travel (http://www.germany.travel/hr/leisure-and-recreation/natural-landscapes/discover-your-favourite-spot.html) i nalazimo sljedeću turističku destinaciju, baš po svojoj mjeri.

Ali, prije toga – nagradna igra!

[box style=”0″]

Turistička zajednica Njemačke u suradnji s Lufthansom vam daje mogućnost da sudjelujete u nagradnoj igri „ OSJETITE ČAROLIJU NJEMAČKE PRIRODE “ i ukoliko odgovorite točno na svih pet pitanja, možete osvojiti povratno putovanje avionom i dva noćenja u Münchenu za dvije osobe! Nagradnu igru možete odigrati na linku.

[/box]

Ne propustite

Putovanja

Ako uskoro planirate putovanje i rezervirali ste niskobudžetni let, na pravom ste mjestu.

Putovanja

Ako vam nedostaje ideja za short city break, imamo prijedlog. Celje, za mnoge još uvijek neotkriveni slovenski biser, nalazi se na sat i pol...

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.