Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Urnebesni roman o odrastanju

Djeca su dobila novi književni naslov uz koji bi mogli zavoljeti čitanje – roman ”Kako sam naučio abecedu”

Ovih su dana u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića najmlađi dobili novi književni naslov uz koji bi mogli zavoljeti čitanje – roman ”Kako sam naučio abecedu” Snježane Babić Višnjić u nakladi Semafore.

Pred popunjenim je gledalištem predstavljen novi naslov nagrađivane spisateljice koji bi mogao potaknuti mnoge male i malo veće čitatelje nesklone čitanju da se predomisle i zaplove u svijet koji im knjige nude, a čija radnja započinje tu pored nas.

Dječji je svijet prečesto pritisnut teretom velikog svijeta u kojem roditelji pokušavaju stvoriti osnovu za bolji život cijele obitelji – tako je i u ovom romanu, svojevrsnom omnibusu događaja koje je obitelj morala preživjeti da bi nakon tri adaptacije naslijeđene obiteljske kuće dočekala svoj krov nad glavom. Gradilište obiteljske kuće postalo je okvir za učenje abecede najmlađeg djeteta koje uz pojmove kojima je svakodnevno okruženo tijekom ranog odrastanja (armatura, beton, čavao, dinosaur, đon…) priča povijest svoje obitelji, te daje sliku obiteljskih, ali i širih društvenih odnosa koji se prelamaju kroz po obitelj stresne okolnosti.

Nedostatak novca, nepouzdani radnici, nervozni susjedi, nezgodni rođaci, dječji problemi koji ne dopiru do odraslih zaokupljenih velikim problemima, ali i sposobnost malenih da riješe neke nepoznanice koje su odraslima nerazmrsive, poligon su za urnebesno duhovitu igru koja otkriva naličje naših običaja i osobnosti u novom svjetlu te tako preobraženi postaju nenadomjestivo iskustveno naslijeđe odrastanja.   

Ne propustite

Zanimljivosti

Čak 53 posto samohranih roditelja tvrdi da nije u mogućnosti djeci priuštiti ono što smatraju potrebnim za njihovo kvalitetno i zdravo odrastanje.

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Darivanje

POSCA markeri su se tijekom godina razvili od alata popularnog među uličnim umjetnicima do sveprisutnog alata za razne forme umjetničkog izražavanja.

Obitelj

Na prekrasnoj terasi zagrebačkog restorana Botanist, održao se prvi Kids Day panel na temu Izazovi modernog roditeljstva. Roditeljstvo i obiteljski život promijenili su se...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.