Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Uskoro deveta konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji softverske kompanije Lemax

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj.

U utorak,  25. travnja, s početkom u 13:00 sati na Visokom učilištu Algebra, po deveti put održat će se konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji hrvatske softverske kompanije Lemax. Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Povezuje fakultete i IT tvrtke za zajedničko promicanje rodne ravnopravnosti, organizira inspirativne programe žena u profesionalnom razvoju te pruža smjernice i preporuke kroz karijerni put u ICT-ju.

Ovo je jedini događaj od kojeg se naježim, čak i kada samo govorim o tome. Svjedočila sam life-changing iskustvima i uvijek me iznova iznenadi koliko nečije osobno iskustvo znači sudionicima i motivira ih. Ovim projektom uistinu mijenjamo našu zajednicu na bolje.” – rekla je Nataša Kapov Kostovski, voditeljica u Lemaxu, a ujedno i glavna organizatorica ICT Supergirls konferencije.

Sudionice će imati priliku za networking i dijeljenje iskustva – ne samo s govornicama nego i sudionicama s kojima dijele slične interese.

Osim sudjelovanja na inspirativnim predavanjima, posjetiteljice će imati mogućnost prijaviti se i na Mentoring Byte. Riječ je o programu koji spaja mlade ljude u IT-ju s  idealnim mentorom kako bi kroz individualno mentorstvo pokrenuli ili unaprijedili karijeru.

Inspirativne predavačice zavidnih karijernih puteva

Kao i prethodnih godina, sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih i poslovnih žena. Tako će nam svoj karijerni put ispričati Tea Zavacki, biznis mentorica i konzultantica, Tanja Džido, savjetnica za osobni brending i LinkedIn marketing,i  Sandra Kujundžić Drašković, potpredsjednica za poslovnu inteligenciju švedskog BPO-a na globalnom tržištu.

Kroz panel “Kako do karijere u IT-ju uz mentoring”, koji će moderirati Nataša Kapov Kostovski, jedna od osnivačica Mentoring byte programa, Nikolina Horak, Tea Juzbašić i Marina Grljušić objasnit će nam o kakvu je programu riječ te zašto on ima važnu ulogu u društvu.

Druga panel-rasprava bavit će se pitanjem: ”Kako do karijere u IT svijetu?”. Panel će moderirati Valentina Klasić, a pridružit će joj se zaposlenice Lemaxa – Karla Kovač, Monika Robić i Anita Harašić.

Konferenciju završava serijska poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica Kristina Ercegović, s temom: ”Svaka žena treba imati svoj novac”.

Poruka koju želimo prenijeti je da žene mogu prijeći granice s punom snagom i samopouzdanjem slijedeći svoj životni put iz snova.

Zvuči zanimljivo?

Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti je besplatno, no preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno. Karte možeš preuzeti ovdje.

Za više informacija, posjeti Lemax ICT Supergirls web te zaprati Facebook i Instagram i ostani u tijeku sa svim nadolazećim novostima!

Ne propustite

Zanimljivosti

Menstrualna stigma može zvučati kao nešto nepravedno, ali zapravo može imati ozbiljne posljedice.

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.