Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Uskoro započinje 19. Oscar® revija u CineStaru!

CineStar već tradicionalno prikazuje izbor filmova u tjednu uoči Oscara® kako bi neki svoje favorite pogledali još jednom, a drugi se po prvi put susreli s filmovima koji su u uskom krugu najboljih već samom činjenicom da su nominirani.

Zaljubljenici u film i kino s velikim uzbuđenjem čekaju najprestižniju dodjelu filmskih nagrada koju svake godine dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti. Najstariji i najpoznatiji događaj u filmskoj industriji privlači i veliku medijsku pažnju. 

CineStar već tradicionalno prikazuje izbor filmova u tjednu uoči Oscara® kako bi neki svoje favorite pogledali još jednom, a drugi se po prvi put susreli s filmovima koji su u uskom krugu najboljih već samom činjenicom da su nominirani.

Oscar® revija powered by Telemach traje od 2. do 12. ožujka u odabranim CineStar kinima, a na programu su  Elvis, film o kralju rock’n’rolla s Austinom Butlerom, dugoočekivani nastavak filma Avatar: Put vode koji se primiče samom vrhu ljestvice filmova s najvećom zaradom ikada, zatim tu je i veliki hit Tom Cruisea koji je povodom izlaska „Top Gun: Maverick“ izjavio „da snima filmove za veliko platnoi tako dodatno potaknuo publiku da najbolji doživljaj filma potraže upravo u kino dvoranama. Izdvajamo i „Duhovi otoka“ – naslov s čak devet nominacija te „Sve u isto vrijeme“ s čak jedanaest nominacija. Moći ćete pogledati i Spielbergovu autobiografsku priču „Fabelmanovi“ sa sedam nominacija, zatim dramu „Tar“ o neobičnoj skladateljici čiju ulogu nosi Cate Blanchett i razuzdanu satiru „Trokut tuge“ o klasnim ulogama – nažalost jedna od glavnih glumica u tom filmu nedavno je tragično preminula. Zatim tu je drama „Kit“ s Brendanom Fraserom za kojeg mnogi kažu da ima ulogu života, te osebujni film s Margot Robbie i Bradom Pittom „Babylon“.

Tijekom Oscar® revije, povodom 70. godišnjice Zagreb filma, u petak 3. ožujka u Kaptol Boutique Cinema bit će izložen originalni zlatni kipić koji se inače čuva u Muzeju Grada Zagreba. Podsjetimo se, Surogat” je, i danas, vrlo zabavan animirani film Dušana Vukotića iz 1961. godine. Bio je to prvi animirani film izvan Sjedinjenih Američkih Država koji je osvojio nagradu Oscar® i do dan danas to je jedini Oscar® za neki hrvatski film. Ovo remek djelo nastalo je u skromnim prostorijama Zagreb filma u Vlaškoj ulici u vrlo kreativnoj atmosferi. ‘Kakva je to bila kreativna atmosfera? Najbolje to mogu opisati usporedbom da je Zagreb film tada bio jedan veliki rock bend. Svi su živjeli u jednoj prostoriji, za jednim stolom. Gledali su jedan drugome preko ramena, svađali se, vrijeđali se i divili. I u takvom jednom savršeno kreativnom okruženju Dušan Vukotić stvorio je svoje remek djelo, film ‘Surogat’ – izjavio je ravnatelj Ustanove Zagreb film, Vinko Brešan.

“Surogat” traje devet minuta, a prigodno će biti prikazan prije dugometražnih filmova u prvih nekoliko dana Oscar® revije u kinu na Kaptolu.

Kino ulaznice za filmove Oscar® revije dostupne su od 23. veljače online i na blagajnama kina. Više informacija o cjelokupnom programu pronađite na: https://cinestarcinemas.hr/.

Ne propustite

Zanimljivosti

Veliko platno i još veći broj filmskih naslova obećavaju zaista moćno ljeto! Evo naslova koje ne smijete propustiti, a u ugodne klimatizirane kino dvorane...

Zanimljivosti

Noćas se po našem vremenu održala 96. dodjela prestižnih nagrada Oscars.

Zanimljivosti

Prvi film po ovom modelu nakon „Zvuka slobode“ je „Poslije smrti“, zadivljujuće istraživanje enigmatičnog pitanja koje stoljećima fascinira čovječanstvo: “Što se događa kada umremo?”

Zanimljivosti

Blitz i CineStar grupacija uz partnerstvo Američke gospodarske komore, u Kaptol Boutique Cinema sinoć su okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Ferrari“ američkog redatelja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.