Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Ana Rotim
Ana Rotim
Ana Rotim

SheRULES

Ususret drugom izdanju WOLF konferencija, organizatorica Ana Rotim mladima poručuje: Može se!

Pred nama je druga po redu Women of Luminous Future konferencija, koja nastoji pomoći mladim ljudima koji su na početku, ali i svima onima koji žele napraviti zaokret u karijeri.

Pred nama je drugo izdanje Women of Luminous Future konfrencije, a njezina zatečnica Ana Rotim otkriva nam što bi poručila mladima koji su napočetku svoje poslovne karijere, koliku ulogu igra pozitivan stav te što nas očekuje ovog vikenda na WOLF konferenciji.

Pred nama je druga po redu Women of Luminous Future konferencija, koja nastoji pomoći mladim ljudima koji su na početku, ali i svima onima koji žele napraviti zaokret u karijeri. Budući da ste vi ostvarena i mlada poslovna žena, koje bi im savjete uputili? Koje prakse primijeniti, a koje preskočiti?

Moram reći da neki univerzalni recept ne postoji, ali mogu nabrojati neke sastojke bez koje bi ja izdvojila kao ključne.

Prvo – dobro filtrirati čije savjete slušati, jako dobro obratiti pozornost na vlastite želje i pratiti vlastiti filing.

Drugo – pitaj hrpu pitanja, kucaj na sva vrata. Za sve što radiš, gdje god da radiš – otvoreno i direktno traži i pitaj sve što te zanima ili treba. Što više pitaš, to će više bit šanse za dobiti neki dobar odgovor.

Treće – puno griješi, da bi više učio. Jako puno puta nešto nisam odradila jer me bilo strah što se drugi misliti, hoće li to biti nekome bezveze, a na kraju krajeva je u potpunosti nebitno. Micanje granica komfor zone je ključno za napredak, a na tom putu će svakako biti bezbroj grešaka. Greške su te koje nas vrlo dobro nauče lekciju. Zato griješi!

WOLF je prije svega fokusiran na osnaživanje žena u poslovnom svijetu, odnosno na davanje priznanja koje zaslužuju. Smatrate li da se žene, unatoč obrazovanju, radnoj etici, znanju i vještinama, i dalje suočavaju s diskriminacijom u poslovnom svijetu?

Ponosna sam što je poanta WOLF-a upravo suprotna – okupljamo se tamo kako bi pričali o potpuno suprotnom – koliko su žene ambiciozne, hrabre, snažne i koliko toga mogu.

Problematika postoji, ne ignoriramo je – samo smatramo da pozitivnim primjerom i fantastičnim životnim pričama možemo postići bolji moment i podršku društva, a tako i predati motivaciju nekim novim mlađim generacijama.

Trenutna neizvjesna situacija na globalnoj razini stvara atmosferu tjeskobe i skeptičnosti. Inflacija koju već sada osjećamo na našoj koži i nestabilnost tržišta traže pametne poslovne odluke. Što će po vama biti presudno za uspjeh i opstanak u nadolazećim vremenima?

Unatoč svemu, smatram da bi trebali ostati pozitivni i davati maksimum. Sami kao pojedinci nemamo utjecaj na situaciju, ostaje samo da se probamo maksimalno prilagoditi tržištu te aktivno raditi na tome da sami sebi omogućimo bolje sutra i suočimo se s izazovima. Ako će to u budućem vremenu značiti, više posla, a manje rasta – proći će i taj period.

Što vas najviše veseli u organizaciji ove hvalevrijedne konferencije?

U samoj organizaciji me najviše veselila činjenica što sam svakodnevno bila dozirana s razno raznim fantastičnim životnim i poslovnim pričama svih tih govornika koji su dogovoreni. Zaista je sjajno slagati takav program, a uz to uživati u razgovoru uz sve te ljude. Lijepo je stvarati projekt koji oko sebe slaže toliku dozu pozitivne energije. Ne mogu dočekati čuti svu tu ekipu ove godine na pozornici!

I za kraj, što nas očekuje na ovogodišnjem WOLF-u?

Stiže ponovno mix službenog i opuštenog. Uz službeni program uživat ćemo i u poslovnom speed dating-u, ali uz wine tasting. Dali smo zaista sve od sebe da program bude prepun zanimljivog sadržaja i posebnih poslovnih pustolovina. S temama smo ponovno šarali, tako da će za sve biti ponešto.

Budući da se kroz cijelu konferenciju provlači kao poruka taj “switch” u karijeri, složili smo i jednu temu koja će pokrivati upravo to. Nevena Rendeli Vejzović, Lana Klingor Mihić i Žakline Troskot će pričati o tome kako su svoje karijere okrenule za 180 stupnjeva.

Stiže nam i poduzetnička četvorka – Renata Brkić, Sanja Lopar, Ognjen Bagatin i Tomislav Car, a s druge strane stiže nam i ekipa koja uz svoj regularni posao, rastura na društvenim mrežama – Mia Kovačić, Maša Zibar, Juraj Šebalj i Natko Beck. Nabrajati možemo do kraja programa, jer sve ono što stiže ovu godinu na pozornicu vrijedno je slušanja i upijanja.

Ne propustite

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Dobar posao

Jedan od ključnih elemenata borbe za ravnopravnost spolova jest osigurati jednakost plaća za jednak rad, međutim, istraživanja i dalje otkrivaju duboke disparitete u primanjima između...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.